Co sądzicie o Żyrardowie?

Permalink Autor: eff2, data postu: Monday, February 22, 2010 23:35
Żyrardów lubię za koszykarską drużynę dziewczyn, które grały jakieś dwa lata temu. nie wiem czy nadal jest ten sam skład :)
eff2 Postów: 40
Konto od: 5.01.2010
Miasto: Sochaczew
Permalink Autor: gniewu, data postu: Tuesday, March 9, 2010 22:46
A ja szczerze nienawidzę tego miasta.
W pewnych miejscach jest piękne cudowne, ale za nic nie chciałabym tam mieszkać, a to wszystko przez ludzi. Moja przyjaciółka jest prześladowana w szkole bo jest trochę inna.. Co to ma być? Do tego po nocy bój się iść żeby na nikogo nie wpaść >_>
Co tydzień przyjeżdżam do tego miasta i czuje tylko dym, dym i dym.. Ale to może już tylko dla mnie tak osobiście bo jestem z Mszczonowa, a tam dzięki autostradzie rzadko co jeździ i jest dużo zieleni.
gniewu Postów: 2
Konto od: 7.06.2009
Miasto: Mszczonów
Permalink Autor: silentnotes, data postu: Wednesday, March 10, 2010 19:43
dobre koncerty mają :D
silentnotes Postów: 2
Konto od: 12.11.2009
Miasto: Warszawa
Permalink Autor: entschuldigung, data postu: Monday, March 29, 2010 10:54
Jestem pod wielkim wrażeniem, jak rozwija się to miasto oby tak dalej. Wielkim plusem dla Żyrardowa jest fakt, że posiadają tak wygodne połączenie z Warszawą, a związku z tym miasto się nie wyludnia, a wręcz przeciwnie. Bardzo ładnie wyglądają te odnowione czerwoniaki, a basen nowo wybudowany, jest się czym pochwalić.
entschuldigung Postów: 199
Konto od: 4.02.2008
Miasto: Mszczonów
Permalink Autor: kikaxddd, data postu: Monday, April 5, 2010 11:50
W Żyrardowie nic ciekawego się nie dzieje. zero koncertów itp, a jak się jakis pojawi to raz na rok.
kikaxddd Postów: 1
Konto od: 15.01.2010
Miasto: Szczęście
Permalink Autor: jussi77, data postu: Monday, April 5, 2010 14:20
ładną stacje PKP ma, nie ukrywają najładniejszą z tych które mijam:)
jussi77 Postów: 1
Konto od: 29.12.2006
Miasto: Warząchewka Polska
Permalink Autor: aikoxchan, data postu: Tuesday, May 11, 2010 08:09
Cytat kikaxddd

W Żyrardowie nic ciekawego się nie dzieje. zero koncertów itp, a jak się jakis pojawi to raz na rok.

wiec... nie powiedzialabym, ze w Żyrardowie nie ma konertow. Hexen organizuje ich na prawde duzo tylko... no coz, nie trafiaja w gust wszystkich osob. jesli jednak ktos lubi mocniejsza muzyke to na pewno sie w tym wszystkim odnajdzie. a, nie zapominajmy, ze co tydzien organizowane sa konerty w Ładowni- to tak, jakby ktos nie wiedzial ;]
aikoxchan Postów: 13
Konto od: 13.01.2010
Miasto: Żyrardów
Permalink Autor: pannapoziomka, data postu: Sunday, June 6, 2010 11:34
Cytat aikoxchan

Cytat kikaxddd

wiec... nie powiedzialabym, ze w Żyrardowie nie ma konertow. Hexen organizuje ich na prawde duzo tylko... no coz, nie trafiaja w gust wszystkich osob. jesli jednak ktos lubi mocniejsza muzyke to na pewno sie w tym wszystkim odnajdzie. a, nie zapominajmy, ze co tydzien organizowane sa konerty w Ładowni- to tak, jakby ktos nie wiedzial ;]

Dokładnie, zgadzam się z aikoxchan.
No, ale jak ktoś słucha tokio hotel, czy jakiś innych lady gag, to ma problem. pff.
„Rutynowo fotografuję w myśli wszystko, co widzę”.
pannapoziomka Postów: 70
Konto od: 22.11.2008
Permalink Autor: avexsamara, data postu: Sunday, June 6, 2010 12:56
Cytat gniewu
A ja szczerze nienawidzę tego miasta.
W pewnych miejscach jest piękne cudowne, ale za nic nie chciałabym tam mieszkać, a to wszystko przez ludzi. Moja przyjaciółka jest prześladowana w szkole bo jest trochę inna.. Co to ma być? Do tego po nocy bój się iść żeby na nikogo nie wpaść >_>

W pewnych miejscach jest piękne cudowne, ale za nic nie chciałabym tam mieszkać, a to wszystko przez ludzi. Moja przyjaciółka jest prześladowana w szkole bo jest trochę inna..

dokładnie.
Co z tego, że mamy ładną zabudowe, co z tego że mamy jakieś tam fajne koncerty itp skoro ludzie tu są tak nietolerancyjni?
żyrardów jest miastem drechów i nikt temu nie zaprzeczy. Taka osoba jak np ja NIE MOŻE wyjść na ulice, żeby nie zostać wytknięta palcem. Nawet tutaj, nie mogę się spokojnie wypowiedzieć bo np taka pani Joanna, czy jak Ci tam "a bo ty jesteś emo i spierxdalaj" .
W innych miastach nie ma czegoś takiego... Więc nie dziwny się, że ludzie uciekają do Warszawy.
avexsamara Postów: 173
Konto od: 13.12.2007
Permalink Autor: pannapoziomka, data postu: Sunday, June 6, 2010 15:45
Bo emo się tępi !

Nie wiedziałaś że ludzie nienawidzą emo ? Biedactwo...
Permalink Autor: avexsamara, data postu: Sunday, June 6, 2010 21:00
i właśnie o tym mówie ;)
takim zachowaniem tylko potwierdzasz fakt iż Żyrardów jest MEGA zacofanym miastem.
a Twoja opinia o mnie na prawde nie robi wrażenia ani na mnie ani tym bardziej na innych ludziach.

Btw propunuje najpierw poznać znaczenie słowa "EMO". I nie mam tu na myśli źródła typu kolorowe gazetki
Permalink Autor: , data postu: Sunday, June 6, 2010 21:43
cóż za ciekawy zbieg okoliczności. W ten weekend miałam okazję być w waszym mieście. Nic ciekawego w nim nie widziałam, ale nawet nawet, choć wkurzyło mnie to, że na jednej aptece było napisane, że druga jest tą dyżurną, zaś przy tej drugiej było napisane, że ta pierwsza xd Nie wiem, czy rozumiecie, ale to nic xd
Konto od:
Miasto: Mordy
Permalink Autor: pannapoziomka, data postu: Monday, June 7, 2010 01:49
Cytat avesamara

i właśnie o tym mówie ;)

takim zachowaniem tylko potwierdzasz fakt iż Żyrardów jest MEGA zacofanym miastem.

a Twoja opinia o mnie na prawde nie robi wrażenia ani na mnie ani tym bardziej na innych ludziach.

Btw propunuje najpierw poznać znaczenie słowa "EMO". I nie mam tu na myśli źródła typu kolorowe gazetki

Kolorowych gazetek nie czytam, wybacz ;-) i wiem co to jest emo.
Nie mówię że ty nim jesteś, nie znam cię i to twoja sprawa, ja mówię ogólnie że emo się gnębi i to nie tylko w Żyrardowie, tylko wszędzie ;-)
I wcale nasze miasto nie jest takie zacofane, może po prostu ty na takich ludzi trafiasz - w takim razie współczuję, bo ja mam normalnych znajomych, na normalnych ludzi trafiam,  i się cieszę ;-) Mnie tam nikt nie gnębi, i nie uważam by było u nas zacofanie w jakikolwiek sposób ;-)
Permalink Autor: genuinex3, data postu: Wednesday, June 9, 2010 20:17
http://123konkurs.pl/partnersprogram/118032.html
Prosze zaloguj się na to a nastepnie aktywuj Na poczcie .
Dla mnie to ważne :) :*
Zbieram punkty na lustrzankę ! .
Proszę pomóż mi w tym
To nic nie kosztuje ! :))
Sory za spam . :*
Jeżeli pomożesz to odpisz mi to w komentarzu okey ? ;>     
genuinex3 Postów: 6
Konto od: 1.03.2010
Miasto: Kozienice
Permalink Autor: avexsamara, data postu: Saturday, June 12, 2010 12:37
Jednak w Twojej wypowiedzi wyczułam, że również tępisz emo ;P

No ale nie o tym tu mowa.
Osoba nie wyróżniająca się z tłumu wyglądem nie zrozumie o co mi chodzi... Oczywiście też mam normalnych znajomych którzy akceptują mnie taką jaką jestem i cenie to. Ale chodzę do szkoły do Milanówka i tam nikt nie zwraca szczególnej uwagi na mnie. Może wyjątki ale to  jest nieporównywalne z tym co dzieje się u nas. Zero jakiejkolwiek różnorodności i tego u nas nie lubie
Permalink Autor: aikoxchan, data postu: Tuesday, June 15, 2010 13:40
czy ja wiem? chociazby ja albo pannapoziomka tez wyrozniamy sie z tlumu. mimo tego, ja nigdy nie slyszalam jakis uwag typu "emo, satanista" itd. mieszkam na wschodzie- jedna z najmniebezpieczniejszych "dzielnic" u nas. mimo tego moge wyjsc na spokojnie z domu wygdladajac tak, jak to moja matka okresla, jakbym sie na halloween stroila. wszystko zalezy od tego, jak kto do tego wszystkiego podchodzi. noo, i wystarczy zagadac z odpowiednimi osobami a wszyscy nagle przestaja Cie widziec, jesli o to Ci chodzi...
aikoxchan Postów: 13
Konto od: 13.01.2010