Kot-przyjaciel człowieka?

Permalink Autor: sjel, data postu: Tuesday, September 18, 2012 15:50
Cytat
No wiesz... Kot może być przyjacielem człowieka. Moi znajomi wyprowadzając się do odległej o 20 km miejscowości zostawili u sąsiadów kotkę. Kilka dni późnej ona ich znalazła. Przewędrowała 20 km, żeby być ze swoją rodzinką.

No i to jest dowód na to, że kmoty przyzwyczajają się do włąścicieli a nie miejsca jak to mówią niektórzy. Ja mam kocura rasy ragdoll. Kocham go nade wszystko... Każdego dnia wita mnie przychodząc do pokoju i wskakując na łóżko mruczy by go pogłaskać. Gdy przechodziłam załamanie ten był ze mną dużo i chciał abym go głaskała cały czas, poczym trącił mój nos swoim noskiem. Jest posłuszny i straszny z niego pieszczoch. Nie broi. A gdy wyjeżdżam gdzieś to tęskni za mną. Według mnie koty sa mądrzejsze od psów i to o wiele razy bardziej. Po za tym są czyściejsze bo pies wytarza się we wszystkim... Jestem zdecydowanie na tak, że kot najlepszym przyjacielem człowieka.
sjel Postów: 8
Konto od: 3.04.2007
Miasto: Zielona Góra
Permalink Autor: buymelove, data postu: Saturday, September 29, 2012 19:39
Koty ponoć same wybierają sobie właściciela. I to prawda :) Jakieś 3 lata temu znalazłam u babci kota. Dałam mu jeść a później zaczął cały czas przychodzić. Bardzo go kochałam. Po jakimś czasie urodziły mu się kociaki. Było ich 5. Do tej pory przetrwał tylko jeden.
Pamiętam jak płakałam za tymi kotami :D
Powiem jedno : Koty to najcudowniejsze zwierzęta na świecie i prawdopodobnie za niedługo biorę jednego ze schroniska c:
buymelove Postów: 1
Konto od: 30.08.2012
Miasto: Kraków
Permalink Autor: sszymonekk, data postu: Saturday, October 6, 2012 22:50
Koty mogą być zaprzyjaźnione z człowiekiem
według mnie można się zaprzyjaźnić z każdym zwierzęciem. Ja jestem zaprzyjaźniony z kotem, psem i Koniem i innymi trzeba je poprostu dobrze traktować a nie bić przy każdej okazji !

+zapraszam do mnie
sszymonekk Postów: 1
Konto od: 3.10.2012
Miasto: Tarnów
Permalink Autor: artdechat, data postu: Wednesday, December 26, 2012 23:17
Koty mają swój charakter jakże i swój osobisty urok . Niektóre są potulne a niektóre agresywne . Ale to koty . Leniwce, zawsze chodzą własnymi ścieżkami. Dla mnie kot jest przyjacielem ;]
artdechat Postów: 1
Konto od: 28.04.2009
Miasto: Olsztyn
Permalink Autor: paradise241, data postu: Sunday, January 6, 2013 21:23
W mojej rodzinie jest duzo kotów i odziwo są usłuchane dla mnie to lepszy przyjaciel człowieka niz pies :)
paradise241 Postów: 4
Konto od: 9.11.2012
Miasto: Inowrocław
Permalink Autor: donimica, data postu: Friday, April 5, 2013 22:15
Oczywiście, że koty to przyjaciele ludzi. Wyczuwają nasze emocje, pomruczą. Przywiązują się do nas, tęsknią i są o wiele higieniczniejsze! Myją się ok. 7 razy na dzień. Pod tym względem (dla mnie) biją psy na głowę :)  A ci, którzy tutaj piszą 'koty są wredne' to widocznie nie umieją sobie go wychować i to się tyczy zarówno psa, jak i kota :)
Według mnie, jak sobie wychowasz kota na sikającego gdzie popadnie i gryzącego wszystko, co się da to tylko i wyłącznie twoja wina, a nie zwierzaka. :)
donimica Postów: 29
Konto od: 20.02.2010
Miasto: Gliwice
Permalink Autor: nevergivexup, data postu: Saturday, May 11, 2013 12:52
nie, koty to małe futrzaste skurwysyny
nevergivexup Postów: 1
Konto od: 13.01.2013
Miasto: Katowice
Permalink Autor: wniebiezapomnielionas, data postu: Wednesday, July 3, 2013 17:57
koty to naprawdę świetne zwierzęta - nie wiem jak można ich nie lubić! :D
wniebiezapomnielionas Postów: 2
Konto od: 2.05.2010
Miasto: Kiernozia
Permalink Autor: na1906procent, data postu: Wednesday, July 24, 2013 12:39
Koty są najlepsze, niby często uciekają kiedy chce się z nimi pobawić czy pogłaskać, ale za to jak ma się zły humor to pojawiają się nie wiadomo skąd i przymilają, to zawsze poprawia nastrój. :)
na1906procent Postów: 19
Konto od: 4.09.2012
Miasto: Zabrze
Permalink Autor: meress, data postu: Wednesday, July 31, 2013 09:10
Kot to najlepszy przyjaciel człowieka :)
meress Postów: 2
Konto od: 27.04.2013
Miasto: Tarnobrzeg
Permalink Autor: rajni, data postu: Wednesday, June 11, 2014 09:23
Mój kot uwielbia aparat :D. I jest najbardziej leniwym kotem na świecie ;)

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/t1.0-9/1098018_565906863455467_352539953_n.jpg
rajni Postów: 2
Konto od: 3.03.2011
Miasto: Gorzów Wielkopolski
Permalink Autor: maxisgalaxy, data postu: Thursday, July 9, 2015 13:08
dlaczego niby kot jest zawsze gorszy od psa? jest identycznym przyjacielem jednak w porównaniu do psa potrafi chodzić własnymi ścieżkami, zająć się sobą i zawsze wraca.
maxisgalaxy Postów: 1
Konto od: 29.07.2010
Miasto: Różanka