Photoblog.pl
- Załóż swojego fotobloga!zarejestruj|
- dyskutuj na forum|
- zaloguj
Nie mam pojęcia.
Chyba ze względu na to, że nie miałam czym się zajmować sięgnęłam po aparat. A potem inspirowała mnie twórczość innych ludzi, pragnęłam też robić takie dobre zdjęcia, tzn. wciąż pragnę. Oczywiście wciągnęło mnie to i planuję w najbliższej przyszłości kupić lutrzankę cyfr. O! :)
Jestem wróżką, wiele zaklęć znam.
|
jeszczenieczas
![]() Konto od: 5.01.2007 Miasto: Koźszyń |
---|
Mam dziwne wrażenie, że podobny temat był już na forum :]
A moje zamiłowanie? Dostałem aparat po dziadku, Pentacona F (był na moim fbl parę razy, zanim wypierniczyłem wszystkie zdjęcia :]). Potem Zenonki, i tak już zostało, że męczę ludzi moimi gniotami :] A teraz mam d70, który mi nieco podupada na zdrowiu, i jeśli mi upadnie całkowicie, to się go pozbywam i kupię analogowy czołg-Nikon f5. I wtedy będzie zabawa :D
Enjoy yourself - it's later than you think!
Piosenka na teraz: http://www.youtube.com/watch?v=YlWxvlQ8Zy4&feature=related |
karljohansson
![]() Konto od: 4.10.2004 Miasto: Gdańsk |
---|
właściwie, to nie wiem, skąd się to wzięło :D odkąd pamiętam lubiłem robić zdjęcie. Początkowo zaczynałem od zwykłej analogowej "małpki", jednak to nie zaspokajało moich oczekiwań, wygrzebałem z szafy stary aparat mojego taty (dalmierzowy Kiev 4), jednak po pewnym czasie zaczęły się problemy ze światłomierzem, nazbierałem trochę kasy i kupiłem lustrzankę analogową Canona. Jednak gdy jest się na etapie nauki, trzeba zdjęć robić dużo, i tutaj koszty klisz, wywoływania okazują się trochę duże, dlatego w najbliższym czasie zamierzam zakup lustra cyfrowego (ewentualnie hybryda).
Zdjęcia czasem wychodzą ciekawe, osiągnąłem już kilka "sukcesów", i mam nadzieję, ze będę robić coraz lepsze foty.
"Fotografie to kęsy czasu, które można wziąć do ręki" Angela Carter
|
wkkenator
![]() Konto od: 26.12.2006 Miasto: Zamość |
---|
Skąd się wzięło? Wzięłam kiedyś do ręki aparat, zwykła małpkę... Po pewnym czasie zaczęło mnie interesować dlaczego zdjęcia wychodzą tak a nie inaczej, jak to wszystko działa. Zaczęłam odwiedzać różne galerie internetowe, czytać ksiązki, wygrzebałam Zenita Taty. Cały czas robię nim zdjęcia, potem je wywołuje - sama w ciemni, od jakiegoś czasu... Od pewnego czasu bawie się Fuji s5600. I tak po krótce fotografia stała się moja pasją i cały czas dąże do tego żeby robić dobre zdjęcia :]
|
whiteinnocent
![]() Konto od: 9.03.2006 Miasto: Wrocław |
---|
Aha :]
Btw, widzę, że straciłem tu moda...ciekawe :D Stopniowo tracę kolejne uprawnienia, najpierw zabronili mi się wypowiadać na forum starym, teraz odebrali moda tu...hmmm...
Enjoy yourself - it's later than you think!
Piosenka na teraz: http://www.youtube.com/watch?v=YlWxvlQ8Zy4&feature=related |
karljohansson
![]() Konto od: 4.10.2004 Miasto: Gdańsk |
---|
zaczęłam oglądać zdjęcia innych potem sama postanowiłam spróbować swych sił w fotografii. zaczęło się od japońskiej cyfrówki- swoją drogą była nawet dobra- potem dostałam zenita z osprzętem i zaczęlo się na dobre. niestety po jakimś czasie cyfrówka się zepsuła i byłam zdana tylko na niego. jako, że wywoływanie kosztuje miałam mały zastój, mimo że klisz przybywało. teraz- po roku czekania- genialnie mi się współpracuje z moim nikonem, do tego za pomocą adaptera mogę podłączyć obiektywy m42- magia (;
mój imperializm
|
aatka
![]() Konto od: 28.06.2005 Miasto: Zielona Góra |
---|
Nie wiem.
Zaczęło się od tego jak pewnego razu zachciał mi sie robić zdjęcia, dostałam aparat i mnie to wciągnęło. |
oolutek
![]() Konto od: 22.02.2007 Miasto: Toruń |
---|
Często przeglądałem różne serwisy ze zdjęciami. I zamarzyło się by robić zdjęcia, co dzięki zakupowi aparatu zamieniło się we wciągające hobby :)
Ignorantia iuris nocet
__________________ Bez jaj... |
spawany
![]() Konto od: 19.09.2006 Miasto: Leszno |
---|
"Fotografia to sztuka niezwykle podobna do malarstwa. Zarówno sędziwa już tradycyjna fotografia analogowa jak i dynamicznie rozwijająca się jej postać cyfrowa to obrazy światłem malowane będące ilustracją emocji i wrażeń. Wszystko to sprawia, że owe odbicie uczuć przelane na papier fotograficzny określa jego głębszy wyraz, stanowi opowieść pewnej historii - świadcząc o bogactwie inteligencji obrazu"
Fotografią zacząłem się interesować na początku 1996 roku. wtedy gdy pierwszy raz pojechałem w Tatry, miałem wtedy zwykłą małpkę. Widząc tę piękną naturę która mnie otaczała zakochałem się, aż do dziś dnia. Wtedy chciałem czegoś więcej. Znalazłem u Taty w szufladzie Zenit-E i namówiłem by pokazał mi co i jak. Uczyłem się na nim dość długo, z czasem nie był już dla mnie wystarczający i postanowiłem kupić aparat cyfrowy. Wpierw był to Canon potem Nikon, lubie je i jeżdżą ze mną wszędzie. W przyszłości chcę kupić nowego Nikona i szkła. Fotografia to moja pasja. Pozdrawiam. Post edytowany Monday, January 14, 2008 19:52 przez moderatora agadir |
agadir
![]() Konto od: 19.01.2006 Miasto: Warszawa |
---|
Cytat karljohansson Btw, widzę, że straciłem tu moda...ciekawe :DA mi się kojarzyło, ze modem byłeś ;P Moje początki z fotografią? Pamiętam, gdy byłam mała brat dostał małpkę na komunię. Wszyscy po kolei się nim bawili. Mnie też ciągnęło, ale dopiero po kilku latach dostałam w swoje szpony. Spodobało mi się. Na wycieczce w Wawie zaczęłam tą małpką robić fotki pomnikom, rzeczom nieożywionym. Dalej brat sobie kupił lepszy sprzęt i zawsze mu ten aparat podkradałam... Aż do dziś dnia ;) "Ważniejsza od wiedzy jest wyobraźnia" [Albert Einstein]
|
nowawiesolka
![]() Konto od: 11.02.2006 Miasto: Iława |
---|
Sama nie wiem, lubię robić zdjęcia chociaż narazie niezbyt mi wychodzą. Jak mówią człowiek uczy sie na błędach. Ale liczę, że w przyszłości będą lepsze. Używam raczej słabego aparatu, ale zbieram pieniądze na lustrzankę.
Brak podpisu
|
kittusia95
![]() Konto od: 19.09.2007 Miasto: ⓡⓨⓟⒾ^ |
---|
hmm.
zakupienie cyfrówki. potem założyłam fbl przeglądałam zdj. innych użytkowników. chciałabym robić równie dobre foty tak jak niektórzy użytkownicy. w niedalekiej przyszłości planuję zakup nowego aparatu. ;-)
Jesteś niedokończonym wątkiem ...
|
zela2
![]() Konto od: 7.02.2007 Miasto: .. |
---|
Moje? Hmm... Kupiłam aparat z rodzicami... Jakoś tam głupkowate zdjęcia pstrykałam.
Potem był konkurs fotograficzny i tak się zaczęło ;) |
izzzuniaaa
![]() Konto od: 3.11.2007 Miasto: Szczecin |
---|