Lomografia - czy ktoś się w to bawi?
Lomo jest jedną z fajniejszych technik fotograficznych. Za niedługo kupuję polaroida, a następny w kolejce będzie jakiś aparat lomo :)
|
juana
![]() Konto od: 30.09.2007 Miasto: Kraków |
---|
Cytat amatorka brak odpowiedniego aparatu mi to uniemożliwiał.idea lomografii to obraz rzeczywistości uzyskany za pomoca zabawek (plastikowe soczewki, ew. denka od musztardówek, jako obiektywy, rozchwiane migawki, krzywe korpusy, etc. : )) ja stosuję odmianę cyfrową - aparat w komórce : )) --- Nie wolno reklamować swoich photoblogów. Post edytowany Friday, March 28, 2008 18:01 przez moderatora agadir |
taom
![]() Konto od: 10.04.2007 Miasto: Poznań |
---|
również zachwyciłem się lomo - nawet zakupiłem smienke za 15 PLN :D fajna sprawa-odstresowująca ;)
|
ozartom
![]() Konto od: 22.02.2007 Miasto: Lubin |
---|
Ja też za bardzo nie wiem na czym to wszystko polega. Dopiero w ty momencie mam styczność z zagadnieniem lomografii. Z waszych postów wynika, że jest to dość tania zabawa w fotografa ;D
Treść dodana do postu 25-06-2008 o godzinie 22:50 Troszkę już poczytałem o tej technice fotografii- jakże ciekawej i interesującej. Myślę, że warto spróbować swych sił.
Artur&Canon PowerShot A720 IS
|
arturicanon
![]() Konto od: 9.05.2008 Miasto: Konina |
---|
A czy to różni się od zwykłej fotografi bo nigdy nie słyszałam...
Treść dodana do postu 27-06-2008 o godzinie 12:29 Znaczy cyzym się różni
|
ewelinka228
![]() Konto od: 6.10.2007 Miasto: Toruń |
---|
tak szczerze , to nie mam zielonego pojęcia o czym mowa :/...POZDRAWIAM :*:)
|
diana888
Konto od: 26.07.2008 Miasto: Suwałki |
---|
Zafascynował mnie fenomen ludzi piszących "nie wiem, o co chodzi"...
zastanawia mnie sens takich postów... a co do lomografii? "nie umiem robić zdjęć i myślę, że zdjęcia beznadziejnego motywu wykonane beznadziejnej jakości optyką są fajne, elo!". To tyle, co mam do dodania w tej kwestii.
Enjoy yourself - it's later than you think!
Piosenka na teraz: http://www.youtube.com/watch?v=YlWxvlQ8Zy4&feature=related |
karljohansson
![]() Konto od: 4.10.2004 Miasto: Gdańsk |
---|
Tylko nie mylcie lomografii (opisanej powyżej jako fotografia wykonywana za pomocą różnych "zabawek") z aparatami "Łomo Lubitiel" - one robią normalne, dobrej jakości zdjęcia.
Pozdrowienia,
Edo Co to jest "żal"? "Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło." |
fotoedo
![]() ![]() Konto od: 28.07.2006 Miasto: Elbląg |
---|
mientky.fbl.pl - polecam, świetne zabawy z holgą.
ustąp spadająca gwiazdo, a najlepiej po prostu rzuć to.
|
ivre
Konto od: 11.08.2008 Miasto: toruń |
---|
taa a ja posiadam w domu takie cudo;)) hehe tylko niestety juz nie działa.
|
aqlino
![]() Konto od: 11.08.2008 Miasto: Lublin |
---|
Odświeżono Lubitela 166 - http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8023.
Pozdrowienia,
Edo Co to jest "żal"? "Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło." |
fotoedo
![]() ![]() Konto od: 28.07.2006 Miasto: Elbląg |
---|
mnie u niektórych lomografów denerwuje jedynie to, że łapiąc do ręki aparat z jedną klatka za 2,50 pln myślą, że zdjecie z tą jakością foty będzie czymś... mają gdzieś technike czy artyzm.
|
tolgerias
![]() Konto od: 26.04.2007 Miasto: Kozie Doły |
---|
Tol:
Cytat karljohansson a co do lomografii?"nie umiem robić zdjęć i myślę, że zdjęcia beznadziejnego motywu wykonane beznadziejnej jakości optyką są fajne, elo!". ;]
Enjoy yourself - it's later than you think!
Piosenka na teraz: http://www.youtube.com/watch?v=YlWxvlQ8Zy4&feature=related |
karljohansson
![]() Konto od: 4.10.2004 Miasto: Gdańsk |
---|