Regulamin
Photoblog.pl
- Załóż swojego fotobloga!zarejestruj|
- dyskutuj na forum|
- zaloguj
większe możliwości ma zapewne PS, tylko, czy przeciętny użytkownik wszystkie je wykorzysta? raczej nie
Gimp jest darmową alternatywą dla tych, którzy chcą mieć możliwość pracowania na warstwach, ale nie chcą wydawać kupy kasy na Photoshopa (ewentualnie go "piracić")
"Fotografie to kęsy czasu, które można wziąć do ręki" Angela Carter
|
wkkenator
![]() Konto od: 26.12.2006 Miasto: Zamość |
---|
photoshop.
Though all society is founded on intolerance ![]() Jedyna fanka Pudelka. ![]() |
Konto od: Miasto: |
---|
Cytat samaelszafran Wiele moich znajomych którzy mają photoshopa twierdzą że gimp to gejówajeden płatny, drugi chyba nie jeden daje wiecej opcji, drugi mniej jeden trudniejszy w obeznaniu, drugi łatwiejszy to takie cechy wynikające same przez sie trzeba wybrać adekwatnie do siebie;) |
bajzel
![]() Konto od: 6.01.2008 Miasto: 3miasto |
---|
bajzel po wypowiedzi wnioskuje ze gimpa nie uzywales chyba:P
A tych co post ogranicza sie do nazwy programu moze argument jakis?? Oczywisic PS ma wieksze mozliwosci ale nikt tu na PB nie wykozysta go w 100% czasem nie warto placic:) Dla PRO oczywiscie PS bez gadania:) Gimp jest za darmo ale ma olbrzymie mozliwosci jak dla mnie zaraz za PS a to ze jest darmowy to wielki plus i dlatego w moim przypadku wygral nie lubie piracic. A co do interfejsu jest trodny dla osob wyuczonych w PS i odwrotnie PS trodny interfejs dla tych co na gimpie siedzieli:) poprostu w innych miejscach wszystko jest ja zaczelem od gimpa i jakos nie mialem problemow z interfejsem a dla osob ograniczonych jest wersja GIMP shop (zamkniete wszystko w 1 oknie). Bez sensu jest ten temat prowadzi tylko do klutni bo osobe ktore sie nei znaja pisza glupoty obrazajac tych uzytkownikow ktorzy jednak pracowali na obydwu programach i maja jakies swoje zdanie:) Bo co kogo obchodzi ze dla (post wyzej) photoshop jest lepszy?? dla mnie to zaden autorytet zero argumentow:P Fakt jest wystarczy wejsc na wiki. Ale gdy w gre wchodza tak wysokie sumy za licencje to sprawa nei jest tak oczywista. |
czarnydom
![]() Konto od: 17.02.2007 Miasto: aCocieTO |
---|
zdecydowanie wole Photoshopa :) więcej możliwości, częściej lepszy efekt ; ]
Living legend. You can look, but don't touch! |
Konto od: Miasto: Gdańsk |
---|
Cytat olajla zdecydowanie wole Photoshopa :) więcej możliwości, częściej lepszy efekt ; ]dokladniej??:P bo wiele to nikomu nie mowi :) |
czarnydom
---|
Cytat czarnydom dokladniej??:P bo wiele to nikomu nie mowi :)chyba źle wyraziłam to, co miałam na myśli :D Living legend. You can look, but don't touch! |
Konto od: Miasto: Gdańsk |
---|
Osobiście preferuje PS'a. Ale to kwestia przyzwyczajenia się już. PS ma dużo więcej opcji, bajerów i możliwości rozszerzanie jeszcze jego możliwości. Ale to już zależ od tego jaki program komu leży.
Przerażać może cena legalnego PS'a... |
sidney
![]() Konto od: 16.02.2006 Miasto: Toruń |
---|
Cytat czarnydom Bo co kogo obchodzi ze dla (post wyzej) photoshop jest lepszy?? dla mnie to zaden autorytet zero argumentow:P Fakt jest wystarczy wejsc na wiki. Ale gdy w gre wchodza tak wysokie sumy za licencje to sprawa nei jest tak oczywista.nie znam profesjonalisty, który by używał czegoś takiego jak gimp x) to zależy jakie kto ma wymagania |
bajzel
![]() Konto od: 6.01.2008 Miasto: 3miasto |
---|
Cytat bajzel to ktoś kupuje oryginalne poza firmami? szczerze?nie znam profesjonalisty, który by używał czegoś takiego jak gimp x) to zależy jakie kto ma wymagania chyba nie czytasz do konca postow a jak cytujesz i odnosisz sie do wypowiedzi to powinienes pisalem ze dla PRO TYLKO PS. A co do kupowania licencji powiem ci ze znam ludzi ktorzy maja i sam w przeciagu kilku lat mysle ze sam kupie. Narazie gimp starczy. |
czarnydom
---|
Zdecydowanie wolę PS - ma znacznie większe możliwości. Choć sąrzeczy które robię w PS i są takie które wygodniej mi zrobić w Gimpie.
Gimp na pewno jest łatwiejszy do opanowania przez co "wygodniejszy" i przede wszystkim to, co przemawia za Gimpem - to cena ;] Mimo wszystko jakbym miała ocenić pod kątem ogólnej użyteczności (nie tylko samej obróbki zdjęć) - PS zdecydowanie prowadzi. |
lucipher
![]() Konto od: 2.11.2007 Miasto: Bydgoszcz |
---|