Permalink
Autor:
beautifulxxdreams, data postu: Sunday, July 31, 2011 13:57
Tak nawiasem to jestem kobietą ! I właściwie to poruszałeś temat tego, że dogadałeś innemu (bo wcale nie wygrałeś). Cieszyłeś się jak dziecko tym, że podobno wygrałeś bitwę na słowa. Choć po tym co idzie z tego wyczytać twój "kolega" okazuje się bardziej inteligentnym człowiekiem niż Ty, ponieważ gdy rozmowa nie miała żadnego sensu wycofał się a Ty głupio cieszyłeś się, że wygrałeś. Przeczytaj swoje wątki jeszcze raz i pomyśl czy więcej ująłeś tam słów na temat czym jest miłość czy raczej "wmawiasz mi jak Hitler", bo z tego co "WIDZIAŁAM" dużo się powtarzasz. Ta dyskusja owszem nie ma sensu , więc ja ją zakańczam, ale szkoda, że nie widziałeś tego przy rozmowie z kolegą. Nic nie robię w sensie tym, żebym wygrała bo mi to wisi czy przejmiesz się moimi słowami, bo pewnie nie, ale nie rób z innych mniejszych ludzi od siebie. I nie mów co bagatelizuje a co nie, bo każdy może ją (miłość) postrzegać inaczej i ja właśnie opisałam jak ją rozumiem. To, że dla Ciebie miłość jest iluzją nie znaczy też, że dla wszystkich będzie taka sama. Ile Ty masz lat żeby ta starcie skreślać miłość? Bo jeżeli mówisz, że lepiej popełnić samobójstwo to zdecydowanie ją skreślasz. Może jeszcze przeżyjesz lepszą i inną (bardziej wyjątkową). A zauważ, że życie jest chyba cenniejsze niż gadanie głupot o samobójstwie itp. Nie będę Ci niczego życzyła, bo po co? Żyj dalej w tym swoim zadumanym i okaleczonym świecie! Pozdrawiam!
|
beautifulxxdreams
Konto od: 3.08.2010
Miasto: Droszków
|
Permalink
Autor:
delyszys, data postu: Thursday, August 25, 2011 21:44
Powiem prosto, lecz treściwie.
Miłość to odpowiedzialność.
|
delyszys
Konto od: 24.02.2008
Miasto: Władysławowo
|
Permalink
Autor:
promowana, data postu: Friday, August 26, 2011 22:38
Cytat sublimatio miłość to stan w którym widzi się świat takim, jakim nie jest mocne, ale chyba trafne określenie
|
promowana
Konto od: 27.01.2009
Miasto: Koniecpol
|
Permalink
Autor:
proszeniezostawiajmniexx, data postu: Wednesday, September 21, 2011 21:43
Miłość jest albo szczęśliwą miłością. albo tą złą która boli i niektórym nawet życie odbiera. ja niestety trafiłam na tą drugą opcje.. więc pierwsza nie jestt mi znana ; )
|
proszeniezostawiajmniexx
Konto od: 21.09.2011
Miasto: Ruda Śląska
|
Permalink
Autor:
seba0889, data postu: Sunday, November 20, 2011 20:16
Miłość. Czym jest miłość, że tak ją uwielbiamy? To słowa? Uczucie? Czy tylko lekkie zawirowanie? Miłość to największe dzieło Boga. To piękne dwa krótkie słowa. Miłość to poezja bez słów. To jeden dźwięk bez nut. Miłość nie da się opisać słowami. To ideał, który trzeba poczuć. To, że kogoś kochamy. Wyrażamy to tym co mamy w swoim sercu, w swojej duszy. To miłość nas określa, to miłość nas opisuje. Dzięki niej potrafimy troszczyć się o druga osobę. Jesteśmy w stanie dokonywać cudów. A wszystko to dzięki mocy tego uczucia. Miłość to ideał, który trudno osiągnąć. Lecz jest to wykonalne. Małość przychodzi z czasem. Dlatego trzeba być cierpliwym i uczyć się tego uczucia. Dlaczego? Gdyż łatwo można pomylić miłość z zauroczeniem.
|
seba0889
Konto od: 20.11.2011
Miasto: Poznań
|
Permalink
Autor:
wolfseye, data postu: Tuesday, November 29, 2011 20:33
jeśli miłość to nie uczucie to nie ma w niej miejsca na emocje, na jakiekolwiek stany, które mogą przeminąć. Miłość jest - i koniec. Miłość to stan bycia, wcale nie łatwy, wręcz bolesny. Miłość wybiera nas, a nie odwrotnie. Zdradzona powraca zamieniając nasze dzisiaj w przeszłość. Miłość weszcie, to nie ławka w parku..... nic nie ma wspólnego z kobietą, czy mężczyzną. Miłość objawia się w człowieku, bez względu na to kim jest, a tym bardziej jaki jest. Miłość, jak mówili mądrzy, to nienasycone pragnienie oddania życia .... za kogoś konkretnego. Cytat zcukrem milosc to nie uczucie. to sila, do wstania rano i zrobienia sniadania, chociaz wieczorem byla kłótnia, i spałeś w drugim pokoju. ale, czy milosc nie przeobraza sie z czasem w przyzwyczajenie?
|
wolfseye
Konto od: 29.11.2011
Miasto: Kraków
|
Permalink
Autor:
, data postu: Saturday, December 3, 2011 21:42
Dla mnie miłość to uczucie w środku ciała . Miłość to ciągła tęsknota za ukochana osobą . Miłość to ciągle myślenie o tej drugiej osobie . Miłość to to uczucie kiedy się całujesz z nią/nim i takie ciepłe uczucie w środku siebie . Miłość to uczucie kiedy kończy się pocałunek ,a ty chcesz jeszcze .
Wszystko to przeżyłam ,ale uważam ,że ta druga osoba nie miała tych samych uczuć ,bo naprawdę nie kochała .
|
Konto od:
Miasto:
|
Permalink
Autor:
donblack, data postu: Saturday, December 3, 2011 22:59
Miłość to coś więcej niż słowo, z pewnością ;) Więcej też niż gra hormonów... Więcej niż można sobie wyobrazić.
|
donblack
Konto od: 14.09.2005
Miasto: Lubin
|
Permalink
Autor:
ivooon, data postu: Tuesday, December 6, 2011 20:22
Cytat sweetand Wszystko to przeżyłam ,ale uważam ,że ta druga osoba nie miała tych samych uczuć ,bo naprawdę nie kochała . co Ty wiesz o miłości? -.- gadasz o tym jak ślepy o kolorach.
|
ivooon
Konto od: 18.01.2010
Miasto: Lębork
|
Permalink
Autor:
fruktiss, data postu: Tuesday, December 13, 2011 14:11
Miłość to cholerna przyjaźń, to odpowiedzialność, to kierowanie swoim życiem tak, aby uszczęśliwiało to drugą osobę. Miłość to najpiękniejsze uczucie, lecz najtrudniejsze....
|
fruktiss
Konto od: 23.02.2011
Miasto: Bolesławiec
|
Permalink
Autor:
, data postu: Saturday, December 31, 2011 10:03
Cytat primordialbreath co Ty wiesz o miłości? -.- gadasz o tym jak ślepy o kolorach. Na pewno wiem więcej niż ty . Więc nie oceniaj książki po okładce .; D
|
Konto od:
Miasto:
|
Permalink
Autor:
pacynka1994, data postu: Tuesday, February 21, 2012 21:50
Miłość to funkcja woli. Treść dodana do postu 21-02-2012 o godzinie 21:54 Ale na pewno miłość nie jest uczuciem. Uczucia są zmienne, a miłość nie.
|
pacynka1994
Konto od: 9.02.2012
Miasto: Łódź
|
Permalink
Autor:
ivooon, data postu: Friday, March 2, 2012 08:12
nie ma miłości, ale jest matematyka.
|
ivooon
Konto od: 18.01.2010
Miasto: Lębork
|
Permalink
Autor:
blife94, data postu: Tuesday, March 6, 2012 18:11
Miłość to wszystko i nic.
|
blife94
Konto od: 4.03.2012
Miasto: Poznań
|
Permalink
Autor:
promowana, data postu: Friday, April 6, 2012 09:25
Cytat blife94 nie ma miłości, ale jest matematyka. hah ;) można i tak
|
promowana
Konto od: 27.01.2009
Miasto: Koniecpol
|
Permalink
Autor:
oppcja, data postu: Saturday, April 7, 2012 22:27
prawdziwa miłość to uczucie, zaczynające się od zakochania, zauroczenia do miłości dojrzałej, aby uczucie mogło przejść przez te fazy do głębokiej, dojrzałeś miłości wymaga starań, pielęgnacji, tak jak podlewa się kwiaty, jak dosypuje drewna, by ogień dalej się palił, tak potrzeba bodźców, aby miłość trwała, w miłości prawdziwej patrzy się w tym samym kierunku trzymając się za ręce, razem przeżywa się wszystkie przygody życia
|
oppcja
Konto od: 8.12.2010
Miasto: szczecin
|