DREDY!! - macie dredy? co o nich sądzicie?

Permalink Autor: akalina, data postu: Saturday, April 12, 2008 10:32
A ja se mam jednego i se nie lubię o niego dbać więc pewnie już zgnił xD. Ale jak bd mieć więcej (jak tylko kolega znajdzie na nie włosy) to może poświęcę na nie troszkuj więcej czasu :3
akalina Postów: 0
Konto od: 28.02.2008
Miasto: Warszawa
Permalink Autor: diosa, data postu: Saturday, April 12, 2008 17:00
Nie mam dredów,nie miałam i nie będę mieć. :)
Nie podobają mi się po prostu.
Nie potępiam ludzi,którzy je mają,bo po pierwsze to ich wybór i upodobania,a po drugie oni sami,mogliby mnie potępić,za to,że np. nie mam dredów. ^^
diosa Postów: 64
Konto od: 23.02.2008
Permalink Autor: , data postu: Monday, April 14, 2008 18:09
lubię dredy, ale nie robię ich sobie, bo w końcu i tak mi przejdzie to umiłowanie za parę lat, więc po cóż ^^
Konto od:
Miasto: Lublin
Permalink Autor: sobota, data postu: Monday, April 14, 2008 23:32
ja posiadałam owego jednego dreda z tyłu głowy ;) ale szydełko mi sie gdzies zapodziało wiec uciachałam go , poniewaz zbijał sie corac bardziej i robił sie gruby i mały hihi mam go własnie przed soba koło monitora ;)

sobota Postów: 26
Konto od: 27.08.2007
Miasto: zG
Permalink Autor: bajzel, data postu: Tuesday, April 15, 2008 01:36
osobiście nie przepadam, ale każdemu inna sprawa na głowie się podoba
ważne że ma się te włosy:)
bajzel Postów: 205
Konto od: 6.01.2008
Miasto: 3miasto
Permalink Autor: , data postu: Thursday, April 17, 2008 19:19
Ja chcę mieć xD I robię dopiero za rok, bo szkoła moja nie pozwala :/ Może polecicie mi kogoś z Warszawy? A jeśli chodzi o zainteresowanie to ja od hmm... bodajże 8 roku życia mam zamiłowanie do dredów. Przez brata! Podobają mi się strasznie!
A chcę mieć takie ładne drobniutkie, bo inaczej to nie będą do mnie pasować.

Co do szkół to taka brutalna jest rzeczywistość. Skwary z solarium są lepiej traktowane niż ludzie z dredami. Dlaczego tak jest to ja nie wiem!

Pozdrawiam wszystkich!
Konto od:
Permalink Autor: dredzinka, data postu: Sunday, April 20, 2008 22:49
miałam kilka lat.
ze szkoły mnie nie wyrzucili, nie miałam, ani cienkich albo grubych; grube są brzydkie, a z cienkimi jest mnóstwo roboty cały czas.
nie podpinałam ich żadnymi spinkami. kręgosłup też mi się nie wykrzywił. dużo roboty? - kwestia przyzwyczajenia. przez pierwszy okres - tak, dużo roboty. tzn. mówię na podstawie autopsji, bo miałam robione w rękach i dokręcałam w rękach. przez pierwsze pół roku codziennie, 2x dziennie całą głowę. ale kto teraz robi/dokręca dredy w rękach. szydełkiem i tyle.
nie ścięłam, a rozplątałam; po rozplątaniu/ścięciu z dredów nie wyszedł żaden robak, a [moje] włosy nie były bardzo zniszczone.

dredzinka Postów: 204
Konto od: 29.12.2005
Miasto: wrocław
Permalink Autor: alullu, data postu: Tuesday, April 22, 2008 22:30
Bardzo podobają mi się dredy kilka lat temu zdecydowałabym się na nie,ale dziś już nie :)
Więc spleć palce z moimi palcami i chodź...
alullu Postów: 74
Konto od: 7.12.2007
Miasto: Olsztyn
Permalink Autor: tattooinka, data postu: Sunday, May 18, 2008 19:32
A ja mam dwa dreadki i bardzo o nie dbać lubię. Do szkoły co prawda robię sobie fryzury takie, by ich za bardzo nie eksponować, ale gdy mam fri tajm, to zwykle uwidaczniam je czy upinam weń jamajskie kwiatuszki. Mój fryzjer robi świetne dready, moja siostra stała się dreadowym samoukiem, który całkie ładnie sobie z tym radzi (ona ma dredki na całej głowie), a i mi zdarzyło się już skręcić takowego. To nie jest takie trudne, ale żmudne. Nie rozumiem tylko, dlaczego w szkole zabrania się noszenia owej fryzury. Czyżby stereotym miodu i popiołu jeszcze nadal tam trwał?
tattooinka Postów: 11
Konto od: 16.05.2008
Miasto: Mleczkowo/ Inowrocław
Permalink Autor: , data postu: Sunday, May 18, 2008 21:48
Niektórym  naprawdę do twarzy w dredach. ostatnio widziałam na ulicy dziewczynę w dredach do pasa. wyglądała ślicznie.
Jednak podobają mi się na głowach innych osób. Ja sobie nie zrobię. :)
Hej Twój Bóg
Dziwny twór o twarzach
Stwór monstrum
Z cybernetycznego nieba
Konto od:
Miasto:
Permalink Autor: amers, data postu: Monday, May 19, 2008 18:09
Mam aż jednego dreda :D Nie chce mi sie go poprawiać, więc pewnie nigdy nie zrobię sobie takiej fryzury. ale ogólnie podobają mi sie dredy :)
amers Postów: 29
Konto od: 11.05.2007
Miasto: poznań
Permalink Autor: tattooinka, data postu: Thursday, May 22, 2008 17:37
Oj, dredki są śliczne. Ale właśnie zadbane. Bo takie "rozwalantusy" to... no poprostu oznaka lenistwa. I.... wyszło szydło z worka :)
tattooinka Postów: 11
Konto od: 16.05.2008
Miasto: Mleczkowo/ Inowrocław
Permalink Autor: icecream, data postu: Saturday, May 24, 2008 15:24
Hej
ja mam aktualnie pięć dredów i mam w zamiarach zrobienie całej głowy ;)
razem z koleżanką robimy i poprawiamy dredy- solidnie, bo już widziałam jak to niektórzy 'umieją robić'
spotkałam się już z różnymi opiniami ale jakoś na razie nie dostałam za nie
a pielęgnacja? dla mnie nawet to jest prostsze niż przy moich normalnych długich włosach
także jakby ktoś był chętny...
zapraszam, warto!

pozdrawiam wszystkich 'dredziarzy' ;)
icecream Postów: 0
Konto od: 23.05.2007
Miasto:
Permalink Autor: gosiaabr, data postu: Sunday, May 25, 2008 09:51
U mnie dready są już bardziej fetyszem :P
takie moje małe zboczenie :D straszliwie podobają mi się dready ale zadbane, sama mam i znacznie lepiej czuje sie z nimi niż bez. :)
pozdrawiam  wszystkich  
gosiaabr Postów: 1
Konto od: 8.01.2007
Miasto: sztum
Permalink Autor: secret90, data postu: Tuesday, May 27, 2008 11:48
ja miałam jednego :)
ale ścięłam bo nie miałam czasu go dokręcać i mi się rozwalał :P
teraz leży sobie w szufladzie xD
secret90 Postów: 20
Konto od: 18.03.2007
Miasto: Poznań
Permalink Autor: wloczykijka, data postu: Tuesday, June 10, 2008 15:59
Ja mam w sumie dwadzieścia trzy, za jakiś tydzień dreaduję całkowicie, jak komuś z Lublina potrzeba, to robię:)
wloczykijka Postów: 0
Konto od: 17.02.2006
Miasto: Lublin