DREDY!! - macie dredy? co o nich sądzicie?

1 2 ... 8 9 10 11
Permalink Autor: frontpageme, data postu: Saturday, December 31, 2011 08:55
zamiast wysluchiwac jakis bzdur na temat dredow, to nie lepiej ruszyc glowa i poszukac na necie czystej prawdy ?  btw ja 2 lata temu zrobilam 1go dreda. w tej chwili mam juz 20szt. (3/4 glowy) i jestem bardziej zadowolona niz z poprzedniej fryzury jaka nosi wiekszosc spoleczenstwa. myje je co miesiac , prawie po kazdym umyciu dokrecam na zlaczeniach ( z uwagi na to ze mam doczepione ) , nie smierdzxa, wrecz maja taki przyjemny ,specyficzmy zapach. przy skorze ich nie dokrecam wiec mam o polowe mniej roboty. oczywiscie odradzam syntetyki - stawiajmy na naturalnosc!
ktos tu madrze napisal ,zeby nie robic dredow na pokaz. a z tego co widze to tu wiekszosc osob zanim zrobi dredy ,martwi sie juz tym jak sie ich pozbedzie. to na chuj robic dredy skoro po paru miechach sie znudza? dredy to nie tylo splatany wlos, ale cos wiecej..cos symbolicznego.
edit; zwracam sie do was spoleczniacy - nie robcie dredow jezeli nie czujecie klimatu i glebi.
frontpageme Postów: 0
Konto od: 5.08.2008
Miasto: Łódź
Permalink Autor: frontpageme, data postu: Saturday, December 31, 2011 10:12
edit2: to kwestia indywidulanych upodoban i potrzeb, ale dredow nie trzeba dokrecac ,sczzegolnie tych ktore nie sa doczepiane. osobiscie polecam nie dokrecac dredow szydlem (oprocz w miejsach zlaczen doczepionych dredow). wtedy sa mieciutkie i mile w dotyku i zyskuja na jakosci. jezeli komus nie podobaja sie odrosty , to zamiast dokrecac szydlem mozna je nieco dokrecic w inny sposb, otoz: zlapac dreda 3ma palcami i przyciskajac je do skory glowy, zataczajac kola. ew pozostaj tarcie welna ,ale nie polecam, gdyz dredy lacza sie ze soba (u nasady). nie polecam rowniez meczenia dredow doszydelkowywaniem ,gdyz prze to dredy szybciej sie krusza, tym bardziej jak sa ciensze niz 1cm. ;)  pozdro i wybaczciie za ta wroga postawe w poprzednim poscie . ps; ktos chetny? moge kogos zdredowac
frontpageme Postów: 0
Konto od: 5.08.2008
Miasto: Łódź
Permalink Autor: kono123, data postu: Monday, February 13, 2012 20:20
podobajom mi sie  dredy i chce sobie z robić od 6 do 8 i potrzebuje rady od dziewczyn i chłopaków
kono123 Postów: 0
Konto od: 13.02.2012
Miasto: Mieroszów
Permalink Autor: dredywalbrzych, data postu: Saturday, February 25, 2012 18:02
jestem profesjonalnym dreadmakerem jak czytam co tu jakieś laiki wypisują, że dredów się nie myje to aż głowa boli ;/ Jak jakieś pytania, albo ktoś chętny to pisać 461303 Bleess Yaa ;)
dredywalbrzych Postów: 0
Konto od: 24.02.2012
Miasto: Wałbrzych
Permalink Autor: niktwaznycalyja, data postu: Tuesday, February 28, 2012 21:50
aż mnie krew zalewa, ja myje dredy co 3-7 dni, zrobiłem już ich ponad 3 tysiące, jeżeli macie pytania - piszcie
[email protected]
niktwaznycalyja Postów: 1
Konto od: 20.11.2006
Miasto: Grudziądz
Permalink Autor: ikatp, data postu: Thursday, March 29, 2012 19:18
weź kliknij http://qr.cba.pl/367bc18er
ikatp Postów: 12
Konto od: 29.03.2012
Miasto: Wwa
Permalink Autor: raastaawoomen, data postu: Tuesday, July 24, 2012 16:08
Zrobię dredy. Gorzów i okolice ; )
INFO NA PRIV.
raastaawoomen Postów: 0
Konto od: 24.08.2011
Miasto: Jamajka
Permalink Autor: inhophetaminex, data postu: Thursday, August 2, 2012 21:45
jest ktoś chętny na dredloki ze zdjęcia za 20 zł?
http://www.photoblog.pl/inhophetaminex/94195354/fuck-hypocrisy-and-fuck-you-too.html
inhophetaminex Postów: 8
Konto od: 24.11.2009
Miasto: Olsztyn
Permalink Autor: dreadlokk, data postu: Monday, October 8, 2012 21:24
Robię dready ( Iława - Ostróda - Olsztyn - Okolice i Trójmiasto ) i chętnie też poradzę w sprawie dreadów :) Zapraszam i zachęcam do lajkowania :
https://www.facebook.com/smilingdreads

dreadlokk Postów: 40
Konto od: 29.08.2009
Miasto: Ostróda
Permalink Autor: pijaneecho, data postu: Wednesday, October 24, 2012 18:12
najwygodniejsza fryzura na świecie
ktoś znowu wdzięczy się do lustra
całując w usta swoje odbicie.
rozlana wódka na parkiecie,
za gardło chwyta zimną ręką panika.

pijaneecho Postów: 47
Konto od: 10.08.2008