Photoblogowicze proponują polecanych

Permalink Autor: marada, data postu: Friday, March 28, 2008 19:24
Cytat samaelszafran
Sztuczka z print screenem nie działa w przypadku odtwarzaczy filmów

I to da się w nieskomplikowany sposób obejść.

marada Postów: 294
Konto od: 22.01.2008
Miasto: Szczecin
Permalink Autor: , data postu: Friday, March 28, 2008 20:28
Owszem, da się, np. poprzez funkcję 'zrzut ekranu' wbudowaną w program do odtwarzania. Aczkolwiek dodanie takiej.. funkcji uprzykszyło by życie użytkownikom, którzy kserują czyjeś zdjęcia/emblematy. W połączeniu z blokadą PPM byłaby to świetna 'tarcza' przeciwko kseroblogom... narazie, dopóki nie nauczą się tego obchodzić, bądź nie wpadniemy na inny, bardziej genialny pomysł... :)
Konto od:
Miasto: Toruń
Permalink Autor: irminka, data postu: Friday, March 28, 2008 20:39
Cytat samaelszafran
Aczkolwiek dodanie takiej.. funkcji uprzykszyło by życie użytkownikom

Zgadzam się. Nie każdy potrafi pokonać tę trudność.
Im więcej zabezpieczeń, tym mniej ksero - nie wszyscy znajdą sposób na obejście blokady.
irminka Postów: 906
Konto od: 3.02.2005
Miasto: Sopot
Permalink Autor: mroofka, data postu: Saturday, March 29, 2008 12:32
Jeśli ktoś się uprze, to nawet najlepsze zabezpieczenia nie pomogą, ale im ich więcej tym lepiej. Widziałam strony, na których zdjęcia umieszczają profesjonaliści i nie ma tam żadnych zabezpieczeń :/
...and nothing else matters
mroofka Postów: 14
Konto od: 12.06.2006
Miasto: Olsztyn
Permalink Autor: secretdreams, data postu: Friday, April 4, 2008 23:54
No to może by podzielić moderatorów na takie grupy,
że kilka określonych zajmuje się kser-blogami inni
poleconymi, a paru następnych kolejną sprawą.? ^^
Byłby większy ład, no i mniej pracy dla każdego.

Przeżyłabym wszystko, ale nie to, że zjesz więcej owoców ode mnie. =.=

secretdreams Postów: 68
Konto od: 13.06.2007
Miasto: Toruń
Permalink Autor: irminka, data postu: Saturday, April 5, 2008 10:02
Cytat secretdreams
No to może by podzielić moderatorów na takie grupy,
że kilka określonych zajmuje się kser-blogami inni
poleconymi, a paru następnych kolejną sprawą.? ^^
Byłby większy ład, no i mniej pracy dla każdego.

A jeśli akurat któryś moderator nie miałby czasu, to w danej dziedzinie moderatorskiej działalności byłby wieeelki bałagan.
Poza tym dodawanie do polecanych nie jest tak praco- i czasochłonne jak usuwanie ksero. Więc taki podział byłby zupełnie bez sensu ;)

Wystarczy podział na moderatorów forum i photobloga.
Żeby miał się kto zajmować tylko i wyłącznie forum, a nie traktować tego jako jeden z obowiązków i go zaniedbywać.
Permalink Autor: usesomebody, data postu: Saturday, April 5, 2008 18:05
kiedyś pamiętam, że na fbl z ksero pojawiał się baner "kseroblog" i był wyraźny. może warto byłoby przywrócić tę funkcję, tak żeby zaszczytne miano kserobloga mogli przyznawać moderatorzy.
co do zabezpieczeń, to wystarczy nie maksymalizować  przeglądarki, tak by był widoczny kawałek pulpitu i skorzystać z jakże prostej funkcji przesuń/upuść. a pokemony te funkcję doskonale znają. u mnie ppm jest zablokowany.

co do wyboru polecanych przez zwykłych użytkowników, to nie jest dobry pomysł. wystarczy usprawnić 'dojście' modów do ciekawych zdjęć. tylko jak to zrobić, skoro jest tylko pokemonowatych fbl. kilka propozycji już padło w jednym z wątków.
usesomebody Postów: 18
Konto od: 24.02.2006
Miasto: Włocławek
Permalink Autor: mroofka, data postu: Saturday, April 5, 2008 18:50
Cytat maadzik
kiedyś pamiętam, że na fbl z ksero pojawiał się baner "kseroblog" i był wyraźny.

Nie wydaje mi się, żeby sam baner „kseroblog” wystraszył osoby, które kopiują zdjęcia. Nie muszą ich one przecież używać tych „kserówek” na tylko na pb. To jest dobry pomysł, ale chyba nie wystarczający
Treść dodana do postu 06-04-2008 o godzinie 18:19
Nie wydaje mi się, żeby sam baner „kseroblog” wystraszył osoby, które kopiują zdjęcia. Nie muszą ich one przecież używać tych „kserówek” na tylko na pb. To jest dobry pomysł, ale chyba nie wystarczający
Permalink Autor: usesomebody, data postu: Sunday, April 6, 2008 16:53
oczywiście, że mogę je używać poza pb, ale poza pb, to już inna sprawa i my na to wpływu nie mamy. a banner 'kseroblog' działał. a jak nie baner, to od razu ban, bez szczypania się.
nikt tak mnie nie denerwuje jak ksero. szczególnie jak widzę swoje zdjęcia na czyimś koncie.
Permalink Autor: olcia2000, data postu: Sunday, April 6, 2008 17:48
to jest błogoslawienstwo święte..............
olcia2000 Postów: 1
Konto od: 26.03.2008
Miasto: Ostróda
Permalink Autor: mroofka, data postu: Sunday, April 6, 2008 18:18
Cytat olcia2000
oczywiście, że mogę je używać poza pb, ale poza pb, to już inna sprawa i my na to wpływu nie mamy.

Nie powiedziałabym, że to inna sprawa, bo tak samo nie bawiłoby mnie zobaczenie moich zdjęć na pb kogoś innego, jak na innym portalu:/
Permalink Autor: squall, data postu: Monday, April 7, 2008 21:04
Cytat mroofka
Nie powiedziałabym, że to inna sprawa, bo tak samo nie bawiłoby mnie zobaczenie moich zdjęć na pb kogoś innego, jak na innym portalu:/

inny portal - inna administracja;)

a oznaczenie pb, że to kseroblog[pamiętacie te wykrzykniki? ^^] powiedzmy od 2p. karnych to, był i wciąż chyba jest, dobry pomsył.
1. Administrator i Moderator ma zawsze rację !
2. Gdy Administrator lub Moderator nie mają racji, patrz punkt 1.
3. Mod nie nabija postów - mod ma wiele do przekazania
4. Mod nie myli się - mod ma inne zdanie
5. Mod nie obija się - mod czuwa
6. Mod nie obraża innych - mod dobitnie zwraca uwagę.
squall Postów: 24
Konto od: 7.12.2004
Miasto: Żyrardów
Permalink Autor: mroofka, data postu: Monday, April 7, 2008 22:54
Cytat squall
inny portal - inna administracja;)
może i racja, ale i tak powinno się jak najlepiej zabezpieczyć portal przed kopiowaniem zdjęć;)
Permalink Autor: usesomebody, data postu: Tuesday, April 8, 2008 18:13
Cytat mroofka

nie chodzi mi o to, że na innym portalu toleruję ksero, ale na inny portal nie mamy wpływu, a teraz zajmujemy się photoblogiem. oczywiście, że nie fajnie ejst patrzeć na swoje zdjęcia u kogoś innego na innym portalu. jak to powiedział Squall: inny portal - inna administracja.

Cytat squall
a oznaczenie pb, że to kseroblog[pamiętacie tewykrzykniki? ^^] powiedzmy od 2p. karnych to, był i wciąż chyba jest,dobry pomsył.

pamiętamto ! ^^ i pamietam, że wielu nie było zadowolonych i takiego wykrzyknika nad zdjęciem. warto by było znowu to wprowadzić.

Cytat mroofka
może i racja, ale i tak powinno się jak najlepiej zabezpieczyć portal przed kopiowaniem zdjęć;)

nie wiem jak u Ciebie, ale w mojej przeglądarce PPM jest zablokowany. a pokemony i tak będą próbować obejść te zabezpieczenia. trzeba by było wprowadzić ciężką artylerię..
Permalink Autor: mroofka, data postu: Wednesday, April 9, 2008 17:51
Ja już pisałam, ż na pb to są i tak dobre zabezpieczenia, ale im ich więcej tym lepiej;)
Permalink Autor: irminka, data postu: Wednesday, April 9, 2008 18:14
Cytat squall
a oznaczenie pb, że to kseroblog[pamiętacie te wykrzykniki? ^^] powiedzmy od 2p. karnych to, był i wciąż chyba jest, dobry pomsył.

Ja już to dawno mówiłam :P
I ubolewam, że to zniknęło. To był niezły straszak na ksero xD