Photoblogowicze proponują polecanych

Permalink Autor: insolentone, data postu: Wednesday, May 6, 2009 16:55
Cytat morszczuk
Faktycznie - nastała zmiana w polecanych:)

Ano...jakas tam nastala faktycznie ;)
Ale...

Cytat morszczuk
nie wszystkie są tego godne

...i tutaj podzielam zdanie przedmowcy :)

Czyli mamy dwie opcje:
- albo polecane zmieniane sa raz na ruski rok
- albo zmieniane sa czesto, natomiast odbywa sie to kosztem ich poziomu ktory to leci na leb, na szyje...

To ja wole pierwsza opcje :)
...Truth is always paradoxical...
insolentone Postów: 16
Konto od: 17.03.2009
Miasto: Łódź
Permalink Autor: krainanicosci, data postu: Friday, August 21, 2009 21:08
Moim zdaniem ten cały pomysł żeby photoblogowicze mogli proponować polecanych jest niezbyt, ponieważ wtedy pewnie każdy polecałby albo swoje zdjęcie lub zdjęcie jakiegoś swojego znajomego.

Po za tym ostatnio trafiło do polecanych kilka dość słabych zdjęć i to mnie bardziej niepokoi, gdyż jest mnóstwo lepszych zdjęć od tych  właśnie co dopiero tam trafiły .
Chyba dużo osób się ze mną zgodzi, że to nie fair .
krainanicosci Postów: 2
Konto od: 2.12.2008
Miasto: Alaska ^.^
Permalink Autor: dollie, data postu: Monday, August 24, 2009 11:56
Dokładnie, poziom spadł drastycznie. Nie mówię tu o pracach konkursowych, ani o tych zasłużonych fotografów. Po prostu gdy patrzy się na niektóre zdjęcia to na myśl przychodzi tylko jedno - pewnie moderator musiał coś źle kliknąć, pewnie zaraz to usuną. Ale nie... zdjęcie jest dalej "polecane"

Czy koś może mi TO wytłumaczyć? http://www.photoblog.pl/miliondolarow/45714018 W tym momencie wszystkie pokemony nabrały nadziei, że ich zdjęcia w lustrze tez może będą w polecanych. I tu też nasuwa mi się pytanie... What the fuck?

Ja bym polecała zdjęcia znajomych, bo osoby, które w moim mniemaniu robią naprawdę piękne zdjęcia, które chcę regularnie oglądać lądują wśród grona moich znajomych. Podobają ci się czyjeś zdjęcia - dodajesz do znajomych. Więc nie ma w tym nic dziwnego.
lorem ipsum dolor
dollie Postów: 497
Konto od: 23.03.2008
Miasto: Twardogóra
Permalink Autor: krainanicosci, data postu: Monday, August 24, 2009 22:04
Zgadzam się z dollie  i to w 100% .
Są bardziej zasłużeni fotografowie, którzy robią cudowne zdjęcia .
Nie wiem jak tamte zdjęcia znalazły się w polecanych, kto je tam dodał, ale trzeba przyznać, że się strasznie pomylił .
Permalink Autor: dasey, data postu: Tuesday, August 25, 2009 01:58
gdy otworzyłam to zdjecie to nie byłam pewna czy to jest to zdjecie... ale może ktoś zauważył w nim coś czego ja nie byłam w stanie. więc to nie mi jest oceniac czy jest godne czy nie :)
Fotografia to nie photoshop.
dasey Postów: 195
Konto od: 7.01.2008
Miasto: Roscrea
Permalink Autor: krainanicosci, data postu: Tuesday, August 25, 2009 10:40
Może ja nie wiem wszystkiego o fotografii, ale umiem powiedzieć , która fotografia jest dobra a która nie.
Dużo czytam o tej dziedzinie, tak więc się trochę orientuje.
A wracając do tego zdjęcia to prawie każdy mówi, że nie zasługuje ono na polecane .
Permalink Autor: roseanna, data postu: Tuesday, August 25, 2009 10:43
zawsze ktoś sie znajdzie kto powie że zdjęcie jest do d*py
roseanna Postów: 491
Konto od: 16.10.2008
Miasto: Edinburgh
Permalink Autor: bartzz, data postu: Thursday, September 3, 2009 23:00
Cytat kompaktowa
zawsze ktoś sie znajdzie kto powie że zdjęcie jest do d*py

jezeli jest to zdjecie godne bycia tam to sie nie znajdzie
jezeli jest zdjecie ktore nie powinno tam byc jest od groma takich osob wtedy narod przemawia
bartzz Postów: 44
Konto od: 10.04.2006
Miasto: Toruń
Permalink Autor: cryingashes, data postu: Thursday, September 3, 2009 23:39
Tak sobie myśle, że ten dział nazywa się zdjęcia "Polecane" a nie "Zajebiste", "Fajne", "Wypas", "Najlepsze", "Muszące Ci się podobać" etc.
I wydaje mi się, że wszyscy powinni sobie w końcu wziąść do serca fakt, że w tym dziale mogą znaleźć się każdego rodzaju zdjęcia, które dany moderator ma ochotę sobie polecić. I nie muszą być wypas, najlepsze itd. itp. bo mogą to być zarówno gnioty jak i badziewia. Najważniejsze, że ktoś ma ochotę dane zdjęcie polecić a z powodów nie musi się nikomu tłumaczyć. Jak komuś się nie podoba to niech się w język ugryzie zanim zacznie lamenty na forum wypisywać i sztucznie uwagę na siebie zwracać.
Jestem niestabilny i omylny ale to wina łindołsa.
cryingashes Postów: 75
Konto od: 29.01.2009
Miasto: Mars
Permalink Autor: bartzz, data postu: Thursday, September 3, 2009 23:45
Cytat cryingashes
I nie muszą być wypas, najlepsze itd. itp. bo mogą to być zarówno gnioty jak i badziewia.

owszem ale skoro jest to dzial ktory ma na celu uwidocznic pewne zdjecie to musi byc w nim cos ciekawego, kazdy ma swoje zdanie nie podwazam Twojego
bartzz Postów: 44
Konto od: 10.04.2006
Miasto: Toruń
Permalink Autor: alla91, data postu: Friday, September 4, 2009 19:58
cryingashes ma świetny pomysł. Dokładnie rozpisany ;) Jednak uważam, że powinny być limity określające ilość smsów i punktów PRO zużywanych w danym odcinku czasu. Pokemony zrobią wszystko, by mieć swoje zdjęcie w znajomych, skoro są tworzone multikonta, to czemu nie wysłać z maminej komórki sms??? Weryfikacja kont jest dobrym pomysłem, w ten sposób można by zniwelować problem kont kser itp-no, chyba, że ktoś koniecznie będzie chciał zweryfikować swoje konto ze zdjęciami Pattisona czy Hanny Montany ^.-

Od siebie mogę zaproponować takie rozwiązanie problemu z polecanymi przez użytkowników-poczekalnia z systemem głosowania. Każdy użytkownik ze zweryfikowanym kontem mógłby RAZ w tygodniu oddać głos na JEDNO zdjęcie w poczekalni, jeśli chce, to nawet to zaproponowane przez siebie. Nie zabierałoby to punktów Pro, ale wymagałoby weryfikacji konta. Dzięki temu osoby, które nie chcą wydawać kasy na punkty czy sms również mogłyby mieć swój udział w wybieraniu polecanych. Odnośnik do polecanych mógłby się znaleźć w górnym pasku, np. obok forum-to stanowiłoby dodatkowy odsiew, wiele "krejzolek" nie wie nawet o istnieniu forum xD

No i oczywiście popieram ideę stworzenia galerii polecanych, gdzie trafiałyby zdjęcia z głównej strony.
alla91 Postów: 0
Konto od: 7.08.2007
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: cryingashes, data postu: Saturday, September 5, 2009 00:05
Cytat bartzz
owszem ale skoro jest to dzial ktory ma na celu uwidocznic pewne zdjecie to musi byc w nim cos ciekawego, kazdy ma swoje zdanie nie podwazam Twojego

O ile z zieloną częścią zgadzam się całkowicie to czerwona część właśnie jest polem polemiki w moim poście. Otóż polecone zdjęcie wcale NIE musi być ciekawe... ani nawet trochę. Jest to niestety tylko nasze - użytkowników portalu - pobożne życzenie, że te zdjęcia będą miały coś w sobie ciekawego. Ale my - użytkownicy - powinniśmy zwrócić uwagę, że nie ma nigdzie, żadnego zapisu regulaminowego ani żadnej umowy między użytkownikami a właścicielami portalu, że polecane zdjęcie będą miały w sobie coś ciekawego.
Nie ma przepisów prawnych ani zapisów regulaminowych jakie zdjęcia powinny się w tym dziale znaleźć co daje moderatorom i adminom wolną rękę co tam wsadzą. Raz dodadzą coś ładnego a raz wrzucą jakąś fotkę po znajomości a czasami by kogoś wypromować.
I dlatego właśnie my powinniśmy pogodzić się z tym, że zdjęcia w tym dziale czasami będą naprawde wypas a czasami będą cienkie. Jedyne na co możemy liczyć to na wyrozumiałość osób dodających zdjęcia do polecanych i, że od czasu do czasu pomyślą o użytkownikach i wrzucą tam naprawdę coś wartościowego.
I o tym właśnie piszę... o wyrozumiałości i zrozumieniu sedna sprawy. My powinniśmy zrozumieć metodę działania ludzi za kurtyną... a tamci powinni brać pod uwagę nasze oczekiwania. Ale wszyscy powinniśmy zrozumieć także fakt, że nikt nie jest do niczego w tej kwestii zobowiązany.

Inna sprawa... tak sobie myślę, natchniony wypowiedzią
Cytat alla91
popieram ideę stworzenia galerii polecanych, gdzie trafiałyby zdjęcia z głównej strony
że rzeczywiście byłoby z pożytkiem dla wszystkich gdyby istniało odgórnie założone konto specjalne, w którym znalazłyby się z archiwalne zdjęcia z działu Polecane.
Jestem niestabilny i omylny ale to wina łindołsa.
cryingashes Postów: 75
Konto od: 29.01.2009
Miasto: Mars
Permalink Autor: krainanicosci, data postu: Saturday, September 5, 2009 10:40
Zgadzam sie z  cryingashes .
Permalink Autor: alla91, data postu: Saturday, September 5, 2009 15:59
Cytat cryingashes
I dlatego właśnie my powinniśmy pogodzić się z tym, że zdjęcia w tym dziale czasami będą naprawde wypas a czasami będą cienkie. Jedyne na co możemy liczyć to na wyrozumiałość osób dodających zdjęcia do polecanych i, że od czasu do czasu pomyślą o użytkownikach i wrzucą tam naprawdę coś wartościowego.
I o tym właśnie piszę... o wyrozumiałości i zrozumieniu sedna sprawy. My powinniśmy zrozumieć metodę działania ludzi za kurtyną... a tamci powinni brać pod uwagę nasze oczekiwania. Ale wszyscy powinniśmy zrozumieć także fakt, że nikt nie jest do niczego w tej kwestii zobowiązany.

I dlatego też miło by było, gdyby użytkownicy mieli możliwość polecenia zdjęcia, które jego zdaniem zasługuje na polecane.
alla91 Postów: 0
Konto od: 7.08.2007
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: felinafeleslibera, data postu: Sunday, September 27, 2009 18:56
Proponuję: http://www.photoblog.pl/zentor/47274822/szlak-na-kasprowy-2.html :-)
Felina
felinafeleslibera Postów: 22
Konto od: 26.03.2008
Miasto: Kraków
Permalink Autor: zaneta, data postu: Wednesday, September 30, 2009 17:15
Ja bym proponowała zrobić jakąś inoknę pod zdjęciem na przykład z opcją "zgłoś do polecanych"
.Na koniec na przykład każdego tygodnia lub miesiąca Moderatorzy sprawdzaliby jakie zdjęcie uzyskało największą liczbę głosów.
Oczywiście na każde zdjęcie można głosować tylko raz i opcja ta byłaby dostęona tylko dla zarejestrwanych użytkowiników
zaneta Postów: 4
Konto od: 12.11.2008
Miasto: zapytaj mnie.