- jak usunąć komentarz
Przede wszystkim musisz być zalogowany Wchodzisz na zdjęcie, przy którym chcesz usunąć komentarz Przy każdym zdjęciu masz obrazek Kosza na śmieci (prawy dolny róg komentarza) - klikasz i komentarz znika - jak usunąć swój komentarz z czyjegoś PB Niestety takiej opcji nie ma na PB. Możesz ewentualnie poprosić osobę u której zostawiłeś komentarz, by go skasowała - nie mogę zostawiać komentarzy Kilka możliwości „dlaczego”
- komentarz ładuje się i ładuje, a mimo to go nie widać Sprawdź, czy posiadasz najnowszą wersję przeglądarki internetowej Rozwiązanie było testowane i działa na 100% na przeglądarkach: Internet Explorer 6 i 7 Firefox 1.5.0.9 i 2.x Opera 9.x - program antywirusowy. Problemu z ładowaniem komentarzy nie mają osoby używające programu AVAST lub KASPERSKY (przy ustawieniach standardowych). - ustawianie, kto może komentować, a kto nie (dotyczy wszystkich zdjęć na PB) - opcja nie można komentować bez zalogowania Mój Photoblog =>Panel Administracyjny => Ustawienia ( http://www.photoblog.pl/mojphotoblog/?BlogSettings ) - w tym miejscu jest opcja, która pozwala na zmianę możliwości komentowania. Jeżeli zażyczysz sobie, by nikt nie komentował twoich zdjęć wystarczy kliknąć „nikt” i zaakceptować. Jeżeli chcesz, by wszyscy komentować mogli, zaznaczasz opcję „wszyscy przeglądający” i już. Komentowanie tylko dla znajomych - analogicznie do powyższych przypadków. Możesz również wyłączyć komentarze dla danego zdjęcia. Na stronie dodaj zdjęcie / edytuj wpis znajduje się opcja Wyłącz komentarze dla tego zdjęcia. - moderacja komentarzy Moderację komentarzy znajdziesz w Mój Photoblog => Panel Administracyjny => Ustawienia ( http://www.photoblog.pl/mojphotoblog/?BlogSettings ) Tu możesz ją włączyć lub wyłączyć dla odpowiednich grup użytkowników (zalogowani / niezalogowani / opcja wyłączona). Polega ona na tym, że napisane na Twoim PB komentarze nie pojawią się, dopóki ich nie zaakceptujesz. Masz również możliwość odrzucenia komentarzy z listy do moderacji. - akceptacja komentarzy Żeby zaakceptować komentarz zostawiony na PB do moderowania zaznacz go i kliknij zieloną ikonę, tak samo kasujesz komentarze – zaznaczając i klikając w czerwoną. Komentarze można akceptować/odrzucać pojedynczo lub w większych ilościach. - nie zaakceptowane komentarze - skasowałem / odrzuciłem komentarz przez przypadek, moge go odzyskać ? Komentarze, które nie zostały zaakceptowane są kasowane z serwera i nie ma możliwości odzyskania ich - usuwanie komentarzy – czy da się skasować wszystkie na raz Nie ma takiej opcji, niestety ale musisz kasować je pojedynczo klikając na ikonkę kosza obok każdego z nich - maksymalna ilość komentarzy Od lipca 2008 r. nieograniczona ilość komentarzy dotyczy wszystkich użytkowników, bez względu na typ konta. - akceptuję komentarze przy moderacji, ale ich nie widać - licznik pokazuje, że komentarze są, a ich nie ma Prawdopodobnie jest to tylko przejściowy problem. Czasami komentarze spóźniają się parę minut przez co występują sytuacje, w której zaakceptowane komentarze pozostają do zmoderowania, lub pojawiają się później. Nie jest to groźne, gdyż wszystkie podjęte akcje (kasowanie akceptowanie odrzucanie) zostaną zrealizowane z opóźnieniem. Sytuacje tego typu miały wielokrotnie miejsce, a komentarze zawsze wracały, nie ma więc powodów do paniki. Cierpliwości. - wulgaryzmy w komentarzach od niezalogowanych Jeśli zdarzy się, że ktoś zostawi Ci komentarz którego nie chciałbyś mieć, a jest to osoba Niezalogowana - ani Moderatorzy ani Administratorzy nie będą mogli pomóc. Aby uniknąć takich sytuacji - włącz moderację komentarzy lub wyłącz możliwość komentowania przez niezalogowane osoby. urzekło mnie dobro w twoich oczach to niewiarygodne jak wielką siłą może dusza obdarować ciało
Post edytowany Thursday, December 20, 2007 11:46 przez moderatora czwarta |
![]() Konto od: Miasto: Pustków |
---|
Photoblog.pl
- Załóż swojego fotobloga!zarejestruj|
- dyskutuj na forum|
- zaloguj