- jak usunąć komentarz

Przede wszystkim musisz być zalogowany
Wchodzisz na zdjęcie, przy którym chcesz usunąć komentarz
Przy każdym zdjęciu masz obrazek Kosza na śmieci (prawy dolny róg komentarza) - klikasz i komentarz znika

- jak usunąć swój komentarz z czyjegoś PB

Niestety takiej opcji nie ma na PB. Możesz ewentualnie poprosić osobę u której zostawiłeś komentarz, by go skasowała

- nie mogę zostawiać komentarzy

Kilka możliwości „dlaczego”
  • osoba u której chcesz zostawić komentarz ma opcję „tylko dla znajomych” (poproś, by dodała Cię do znajomych i wtedy będziesz mógł komentować)
  • na danym PB przekroczono maksymalną liczbę komentarzy, a nie masz pakietu Znajomi lub PRO, więc nie możesz komentować, gdy limit został osiągnięty

- komentarz ładuje się i ładuje, a mimo to go nie widać

Sprawdź, czy posiadasz najnowszą wersję przeglądarki internetowej

Rozwiązanie było testowane i działa na 100% na przeglądarkach:
Internet Explorer 6 i 7
Firefox 1.5.0.9 i 2.x
Opera 9.x
- program antywirusowy. Problemu z ładowaniem komentarzy nie mają osoby używające programu AVAST lub KASPERSKY (przy ustawieniach standardowych).

- ustawianie, kto może komentować, a kto nie (dotyczy wszystkich zdjęć na PB)
- opcja nie można komentować bez zalogowania

Mój Photoblog =>Panel Administracyjny => Ustawienia ( http://www.photoblog.pl/mojphotoblog/?BlogSettings ) -
w tym miejscu jest opcja, która pozwala na zmianę możliwości komentowania. Jeżeli zażyczysz sobie, by nikt nie komentował twoich zdjęć wystarczy kliknąć „nikt” i zaakceptować.
Jeżeli chcesz, by wszyscy komentować mogli, zaznaczasz opcję „wszyscy przeglądający” i już.
Komentowanie tylko dla znajomych - analogicznie do powyższych przypadków.

Możesz również wyłączyć komentarze dla danego zdjęcia. Na stronie dodaj zdjęcie / edytuj wpis znajduje się opcja Wyłącz komentarze dla tego zdjęcia.

- moderacja komentarzy

Moderację komentarzy znajdziesz w Mój Photoblog => Panel Administracyjny => Ustawienia ( http://www.photoblog.pl/mojphotoblog/?BlogSettings )
Tu możesz ją włączyć lub wyłączyć dla odpowiednich grup użytkowników (zalogowani / niezalogowani / opcja wyłączona).
Polega ona na tym, że napisane na Twoim PB komentarze nie pojawią się, dopóki ich nie zaakceptujesz. Masz również możliwość odrzucenia  komentarzy  z listy do moderacji.

- akceptacja komentarzy

Żeby zaakceptować komentarz zostawiony na PB do moderowania zaznacz go i kliknij zieloną ikonę, tak samo kasujesz komentarze – zaznaczając i klikając w czerwoną.
Komentarze można akceptować/odrzucać pojedynczo lub w większych ilościach.

- nie zaakceptowane komentarze
- skasowałem / odrzuciłem komentarz przez przypadek, moge go odzyskać ?

Komentarze, które nie zostały zaakceptowane są kasowane z serwera i nie ma możliwości odzyskania ich

- usuwanie komentarzy – czy da się skasować wszystkie na raz

Nie ma takiej opcji, niestety ale musisz kasować je pojedynczo klikając na ikonkę kosza obok każdego z nich

- maksymalna ilość komentarzy

25 na PB bezpłatnym
Nieograniczona ilość przy koncie płatnym (pakiet PRO lub Znajomi)
Od lipca 2008 r. nieograniczona ilość komentarzy dotyczy wszystkich użytkowników, bez względu na typ konta.

- akceptuję komentarze przy moderacji, ale ich nie widać
- licznik pokazuje, że komentarze są, a ich nie ma

Prawdopodobnie jest to tylko przejściowy problem. Czasami komentarze spóźniają się parę minut przez co występują sytuacje, w której zaakceptowane komentarze pozostają do zmoderowania, lub pojawiają się później. Nie jest to groźne, gdyż wszystkie podjęte akcje (kasowanie akceptowanie odrzucanie) zostaną zrealizowane z opóźnieniem. Sytuacje tego typu miały wielokrotnie miejsce, a komentarze zawsze wracały, nie ma więc powodów do paniki. Cierpliwości.

- wulgaryzmy w komentarzach od niezalogowanych

Jeśli zdarzy się, że ktoś zostawi Ci komentarz którego nie chciałbyś mieć, a jest to osoba Niezalogowana - ani Moderatorzy ani Administratorzy nie będą mogli pomóc.
Aby uniknąć takich sytuacji - włącz moderację komentarzy lub wyłącz możliwość komentowania przez niezalogowane osoby.
urzekło mnie dobro w twoich oczach
to niewiarygodne jak wielką siłą może dusza obdarować ciało

Post edytowany Thursday, December 20, 2007 11:46 przez moderatora czwarta
Konto od:
Miasto: Pustków