Mieszkam w Olsztynku , koło Ameryki i słyszałam taką Historię..
Że co roku w Dzień Zadusznych Się pojawia Matka, ktora zabiera 2 dzieci.. Ale to tylko Bajki . ;] haha |
olunia1514
Konto od: 19.04.2009 Miasto: Olsztynek |
---|
w Ameryce jest córka młynarzowej ?
ja slyszalam inna legende :)
ze meza zabili niemcy a mlynarzowa byla tak zrozpaczona ze zabila corke i zamurowala ja w scianie a potem zabila siebie...ale na serio to niedaleko szpitala jest grob jej...kiedys bylismy na spacerze kolo niego ale babka stwierdzila zr juz xawracamy....nie wiem czy jest jakos oznakowany czy nie |
szaluna10
![]() Konto od: 13.05.2009 Miasto: Durąg |
---|
Cytat supergucio Historia Prawdziwa Jest taka ze Kiedy Była Wojna I Jak Ten Szpital Ameryka Był dla dzieci z Chorobami zakażeniami (EPIDEMICZNA)Były tam w szpitalu... Młynarzowa Mieszkała w Młynie Razem ze swoją Córką Która zajmowała się Dziećmi w szpitalu...Natomiast Młynarzowa nie Zabijała Ludzi i Nie Cementowała ich w ścianach ...Była To człowiek Wyglądający Strasznie...lecz TYLKO RAZ BYŁO NA TERENIE szpitala...Zabito ją Kiedy była wojna przyślij Prusacy i Zastrzelili Młynarzową. Pochowała Ja Jej Córka Która Oznakowała Miejsce W którym pochowała Młynarzową 4 Sosnami ( w kształcie Prostokąta, W tej chwili Sosny są Duże ) Grób Młynarzowej Znajduje się 2-3 KM OD szpitala... jest To bardzo Ciekawa Opowieść, Lecz nie Opowiem Wam jej bardziej szczegółowa bo sam za wiele dużo nie wiem. Znam Ta Historie Od Pana Heńka Wychowawce I Dyrektora Grup...Powiedział Ze rozmawiał z córką młynarzowej Która miała gdzieś powyżej 80 lat czy 90 lat ... Jeśli Chcecie się dowiedzieć więcej Po prostu jak będziecie w Ameryce TO Zapytajcie Pana Heńka To wam Opowie :D pozdrawiam :)zgadzam sie...ja bylam kilka lat temu ale jujz teraz mi sie rpzypomnialo ze nam tak opowiadali opiekuni i pielegniarki :) |
szaluna10
![]() Konto od: 13.05.2009 Miasto: Durąg |
---|
Cytat supergucio zpital Ameryka Był dla dzieci z Chorobami zakażeniami (EPIDEMICZNA)to był szpital dla niemców, głównie dla tych, którzy mieli gruźlicę, hee |
xlovexbuzzx
![]() Konto od: 13.09.2008 Miasto: Olsztynek |
---|
x.dd
Młynarzowa ;p hehe to moja koleżanka. To ja jej każę was straszyć po nocach ^^ |
potencjalnablondynka
![]() Konto od: 27.06.2009 Miasto: Czajno |
---|
Cytat xlovexbuzzx to był szpital dla niemców, głównie dla tych, którzy mieli gruźlicę, hee Może I masz racje bo dokładnie nie pamiętałem tego szczegóły co tam było kiedyś. Pozdrawiam :) |
supergucio
![]() Konto od: 19.03.2009 Miasto: Węgorzewo |
---|
joo. byłam tam z milion razy i nic. zwykła legenda, dla przestraszenia nowych. haha. ze jest sobie mlynarzowa i jej córka jest wmórowana w sciane miedzy lazienkami na pierwszym oddzialee. hahaha .
i wy w to wierzycie ? żałosne. hahaha . ;D Treść dodana do postu 16-01-2010 o godzinie 17:08 To jest zwykla legenda. mi opowiadano jak tam bylam, ze na pierwszym oddziale miedzy lazienkami jest zamurowana corka mlynarzowej haha.pan henio ( wychowawca z ameryki) podobno spotkal sie z corka mlynarzowej jak miala jakies 80 lat.. tak opowiadal. a te wszystkie historyjki wymyslono raczej zeby straszyc nowych. |
dioop
![]() Konto od: 11.11.2009 Miasto: Iława |
---|
no nie wiem, z 5 na pewno ! od dziecka tam jeżdze . ;d
|
dioop
![]() Konto od: 11.11.2009 Miasto: Iława |
---|
Też słyszałam tą historię o młynarzowej. Ale zdaje mi się że to tylko jakaś zmyślona legenda, poza tym z tego co widzę każdy pisze całkiem inną wersję tego, co ta ten temat usłyszał ; ) , więc raczej nie da się stwierdzić jak było z tym wszystkim na prawdę i czy wogóle było. I ogółem zdaje mi się, że tą historyjkę wymyślono po to, by nastraszyć nowe osoby przyjeżdżające do Ameryki (można powiedzieć że sama się o tym przekonałam, gdy opowiadali mi tę historię podczas mojego pierwszego pobytu w tym szpitalu. ;p ) . Ale cóż życzę powodzenia w odkrywaniu prawdy co do tej całej młynarzowej : DD.
|
demoisellee
![]() Konto od: 27.06.2009 Miasto: lidzbark warmiński |
---|
tą młynarzową jest ordynatorka lol2 xd
zje cie jak tam pojedziesz xd |
dethbed
![]() Konto od: 17.05.2009 Miasto: Lidzbark |
---|
hahahahaha XD
Za każdym razem ktoś mówi inną wersję. Ja podczas pobytu tam dowiedziałem się ,iż zakopała swojego męża przy jakimś tam młynie w lesie. BUJDA jak nic. xD Podobno duch młynarzowej przychodził w nocy ściągać koce z łóżek ... x) Niezła bajka nie ma co... |
szklanaxmilosc
![]() Konto od: 21.01.2010 Miasto: Olsztyn |
---|