Witam, mam do sprzedania D50, stan - igła, używany głównie na spacerach i w lekkich i sprzyjających warunkach i to dość rzadko. Zadbany, zawsze obchodzono się z nim jak z jajkiem. Brak rys, otarć. D50 ma silnik w obudowie dzięki czemu działa autofokus ze starszymi obiektywami jak i tymi nowszymi bez AF (np Nikkor 50mm 1.8). Dorzucam komplet sklepowy (ładowarki paski zaslepki pudelko) i Nikkora 18-55 3.5-5.6 wyjątkowo ostry egzemplarz. Cena o jakiej możemy mówić do 950zł. Ewentualna negocjacja mile widziana.
Kto nie zna tego modelu to, w telegraficznym skrócie, król klasy amatorskiej. Zastosowano w nim wiele rozwiązań, które spotykane są w wyższych klasach. Ma najmniejszą synchronizacje z lampami, aż do modelu D300 ( 1/500 sek). Posiada motor AF więc podepniemy całe mnóstwo taniej i dobrej optyki z ubiegłego stulecia. Pancerna obudowa, świetna jakość, elegancka plastyka, świetna ergonomia. Jeżeli ktoś miał w rękach D40/60/3000 to wie o czym mówię - D50 jest wielkości D90 więc trzyma się go idealnie. Akumulator starcza na 2 dni strzelania fot z przerwami na obiac i WC - superwytrzymały.
Ma profile ( które można modyfikować profilami np z D2H) oraz opcje retuszu w menu. 5polowy Af. Do tego wszystkiego górny wyświetlacz LCD, który jest poprostu nieoceniony.
Służył mi wiernie, nigdy nie miałem żadnego Errora, nie zawieszał się, nawet nie zająknął. Nigdy mi nie upadł i nie lądował w śniegu itp. Wielu moich znajomych po zakupie D60/D40 sprzedawało je i wymieniało na D50 bo to po prostu znacznie lepsza puszka. Nowy właściciel napewno będzie miał sporo frajdy z tym aparatem i z mozliwościami jakie daje.
JAKO GRATIS DORZUCAM kartę 4gb Kingston oraz pilot na podczerwień służący do zdalnego wyzwalania spustu.
Mogę wrzucić, po uprzednim dogadaniu, ten aparat na allegro w celu lepszego zabezpieczenia interesów kupującego. Preferuję odbiór osobisty ale z wysyłką nie ma żadnego problemu. Daje 7 dniową gwarancję na sprawdzenie.
Treść dodana do postu 01-02-2010 o godzinie 13:46
No i kontakt na pw lub gg: 5218170 chetnie odpowiem na wszystkie pytania.
Wiem, że Cię wku...iam, podziękuj demokracji...