raczej wypadkowa: talent + chwila
te wszystkie studyjne zdjecia, te pseudo portrety jakie sie pojawiać zaczęły jakiś czas temu w dwupakach z oddalenem i przybliżeniem w jednym to wszystko jest jeden kit. Masz dobrą modelke? masz dobre foty. Pare podstawowych zasad fotografii poznasz i focisz ile wlezei bo wszystko tak na prawde zależy od tej drugiej osoby... jest ciekawa to i fota będzie.
Prawidziwa zabawa moim zdaniem zaczyna się na mieście, w lasach, w tym co nam proponuje świat zewnętrzny, i cywilizacja. To jest prawdziwe, surowe, niepozowane, koniecznie do zauważenia bo bardzo łatwo przejść koło świetnego motywu, albo podczas świetnego motywu nawet go nie zauważając.
a jeżeli chodzi o
Cytat cukierwnormie
a trzeci jest fotoszop ^^
to chyba jednak zdania, że to jest tylko i wyłącznie narzędzie poagające dotrzeć do pracy końcowej a nie upiększacz. Dlatego też może i im lepszy aparat tym większe możliwości, ale na pewno nie można go porównywać do talentu... dwie różne sprawy
Pozdro
Treść dodana do postu 16-05-2009 o godzinie 18:49
p.s.: tak poza tym to chaotycznie bo mi głowa ze zmęczenia na biurko leci, ale mam nadzieje, ze mniej więcej zrozumiale to napisałem ;P