Permalink
Autor:
anastazja93lol, data postu: piątek, kwiecień 24, 2009 13:09
|
hmmm czy możecie mi doradzić czy powinnam lepiej kupić owijki czy ochraniacze... bo się do tego przymieżam juz od dłuższego czasu a nie wiem co lepsze... czekam na wady i zalety obu przedmiotów ;))
|
anastazja93lol
Konto od: 20.09.2008
Miasto: Kup
|
Permalink
Autor:
dangerline, data postu: sobota, kwiecień 25, 2009 23:22
|
ochraniacze - bardziej do skoków , droższe , bardziej wytrzymałe .
owijki - tańsze , szybko sie brudzą .
Nie da się wymienić konkretnych pozytywów i negatywów.
Trzeba jeszcze wziąźć pod uwagę co trenujesz , skoki , dresaż czy poprostu jeździsz rekreacyjnie .
|
dangerline
Konto od: 12.03.2009
Miasto: Poznań
|
Permalink
Autor:
anastazja93lol, data postu: niedziela, kwiecień 26, 2009 17:17
|
moją dyscypliną sa skoki... zawsze jeździłam w ochraniaczach ale teraz zmieniłam konia i zaczeły go obcierać... więc nie wiem co wybrać... ;/
|
anastazja93lol
|
Permalink
Autor:
anusiaf94, data postu: niedziela, kwiecień 26, 2009 19:46
|
to ochraniacze z futrem kup :)
|
anusiaf94
Konto od: 9.03.2008
Miasto: Gliwice
|
Permalink
Autor:
dangerline, data postu: poniedziałek, kwiecień 27, 2009 22:01
|
o właśnie . to jest dobry pomysł . ochranicze z futrem . ;dd
|
dangerline
Konto od: 12.03.2009
Miasto: Poznań
|
Permalink
Autor:
saklawia, data postu: środa, kwiecień 29, 2009 12:09
|
Ochraniacze są zdecydowanie lepsze a przy skokach to już w ogóle są bez porównania. Można kupić wkładki z futerka... Ale prawdopodobnie twoje ochraniacze nie pasują rozmiarem i w tedy nawet futerka nie pomogą. Jeśli są w dobrym stanie to spróbuj się z kimś zamienić :)
Ale najlepiej mieć do dyspozycji i ochraniacze i owijki :)
|
saklawia
Konto od: 14.10.2008
Miasto: Dębokierz
|
Permalink
Autor:
anastazja93lol, data postu: środa, maj 6, 2009 12:40
|
dzieki ;* a co do tych futerek to moja koleżanka miała wcześniej i wadą jest to że się szybko brudzą i ciężko się je czyści... no ale jak to pomoże to może spróbuje xD
|
anastazja93lol
|
Permalink
Autor:
anosianimka, data postu: wtorek, czerwiec 16, 2009 19:21
|
troche stary temat, ale wykopuje =)
widać masz zaduże lub źle dopasowane ochraniacze. ogółem: owijki + tanie, estetyczne, elstyczne dobrze trzymają noge, - trzeba umieć je dobrze zakładać, szybko się brudzą i xle piorą, nie chronią dobrze nogi przed uderzeniem w drąg ochraniacze + dobrze trzymają nogę, chronią przed uderzeniem w drąg, szybko się je zakłada - za dobre ochraniacze płacimy conajmniej 200 zł (komplet na 4 nogi), źle założone mogą wyrządzić więcej szkody niż pozytku, porysowanych skorupek zwykle nie dopierzemy
Piszem... poprawnię po polskiemu.
|
anosianimka
Konto od: 23.09.2007
Miasto: Tarnów
|
Permalink
Autor:
setaaa, data postu: wtorek, kwiecień 27, 2010 17:47
|
No wydaje mi sie ze ochraniacze sa bardzej do skoków , owijki do ujezdzenia .;]Owijki , dluzej sie zaklada i sciąga , szybko sie brudza , a ochraniacze , latwo sie czysci sa dosc wytrzymale ;]
|
setaaa
Konto od: 23.10.2008
Miasto: Łęgowo
|
Permalink
Autor:
kubusiowyswiat, data postu: wtorek, maj 18, 2010 20:43
|
Do skoków do ochraniacze ! Bez nich mogą się koniom nakostniaki zrobić:( Tylko że są drogie i to jest minus:( Plus jeszcze taki że szybo się zakłada :) Minus nie które konie boją się rzepów, np jeden ze stajni w której jeżdże skacze 150cm, ale najwyżej w owijkach. Nienawidzę zwijać owijek jak np szybko przyjechaliśmy na zawody i muszę na szybo je zwinąć :( Jak za mocno się je koniom założy to krążenie moze im stanąć i będzie źle :(
Ja wolę ochraniacze, ale biore je tylko do skoków bo do ujeżdżenia nie muszą być:)
|
kubusiowyswiat
Konto od: 21.02.2010
Miasto: Laskowice
|
Permalink
Autor:
wymodelowana, data postu: niedziela, czerwiec 13, 2010 16:25
|
Wydaje mi się, że lepiej ochraniacze, lepiej chronią nogi konia etc. I jak kupujesz, to kup droższe, a lepsze - będą na dłużej :).
I love playing TWISTER with dead cats. :D
|
wymodelowana
Konto od: 22.12.2008
Miasto: Grudziądz
|