|
czzarno-biale.
Patus ;*
|
baranekx
|---|
Regulamin
|
.
Treść dodana do postu 18-02-2010 o godzinie 11:29 Zależy z jakiego aparatu, bo jeśli z lustrzanki to lepiej wychodzą kolorowe, a jeśli z aparatu fotograficznego to czarno- białe.Ja bym tobie polecił fotografię czarno-białe, gdyżzdjęcienie jest zaśmiecone 50 kolorami, tylko dwoma, a to wielkaróżnica . Isą wtedy bardziej orginalniejsze jeśli zrobisz zdjęcieczarno-białe.Możesz też z komórki robić : skala szarości, albo sępia tedwa efektywyróżniają się z tłumu. Treść dodana do postu 18-02-2010 o godzinie 11:56 Zależy z jakiego aparatu, bo jeśli z lustrzanki to lepiej wychodzą kolorowe, a jeśli z aparatu fotograficznego to czarno- białe.Ja bym tobie polecił fotografię czarno-białe, gdyżzdjęcieniejest zaśmiecone 50 kolorami, tylko dwoma, a to wielkaróżnica . Isąwtedy bardziej orginalniejsze jeśli zrobisz zdjęcieczarno-białe.Możeszteż z komórki robić : skala szarości, albo sępia tedwa efektywyróżniająsię z tłumu. |
yasuo
Konto od: 18.02.2010 Miasto: Sopot |
|---|
|
Zależy z jakiego aparatu, bo jeśli z lustrzanki to lepiej wychodzą kolorowe, a jeśli z aparatu fotograficznego to czarno- białe.
Ja bym tobie polecił fotografię czarno-białe, gdyż zdjęcienie jest zaśmiecone 50 kolorami, tylko dwoma, a to wielka różnica . Isą wtedy bardziej orginalniejsze jeśli zrobisz zdjęcie czarno-białe.Możesz też z komórki robić : skala szarości, albo sępia te dwa efektywyróżniają się z tłumu. |
yasuo
Konto od: 18.02.2010 Miasto: Sopot |
|---|
|
dla mnie zależy to od zdjęcia.. od charakteru zdjęcia. zależy jeszcze co chcesz uzyskac, może chcesz żeby zdj było mroczne i tajemnicze to lepiej czarno białe a jeśli chcesz uzyskać pozytywną energię bijącą ze zdjęcia to kolorowe.. .przynajmniej ja tak robię... ale czasami te zalezy to od mojego aktualnego nastroju
zabiłeś mnie
|
kanilorak
|---|
|
moim zdaniem fajne są i biało-czarne i kolorowe ;d zależy jakie to zdjęcia ;) jeżeli masz sesje alla lata '80 np. to sądze, że fajniej by czarno-białe wyglądały ;> :)
ale kolorowe też są super ;d a co do przerabiania kolorów to zależy jaki masz aparat xd po lustrzance raczej nie trzeba przerabiać ;) ale to oczywiście tylko moje zdanie ;d :) pzdr ;) :* |
fallenaangel
|---|
|
W sumie każda technika jest dobra w zależności od zdjęcia;D
|
bovarto
Konto od: 14.02.2009 Miasto: Lublin |
|---|
|
Popieram kanilorak. Czy BW czy kolorowe - wszystko zależy od charakteru zdjęcia. Nie do wszystkich pasuje BW : >
|
baskaaa
Konto od: 10.02.2010 Miasto: Poznań |
|---|
|
dziwne pytanie ..
wiesz, wszystko zależy od zdjęcia .. bawiące się dzieci w cz.b. nie prezentowałyby się dobrze. zima, późna jesień, jakieś nieszczęście w cz.b. wywołują większe emocje. |
truetome
Konto od: 14.08.2008 Miasto: Strzelce Krajeńskie |
|---|
|
Cytat truetome bawiące się dzieci w cz.b. nie prezentowałyby się dobrze.ale swego czasu kiedy fotografia była w początkowym stadium swego istnienia to każde zdjęcie było Czarno-Białe i było dobrze...i nikt nie narzekał..xD
— Maciej Balcar |
ynosequepaso
|---|
|
Cytat ynosequepaso i nikt nie narzekał..xDgdyby nikt nie narzekał nie wynaleziono by sposobu na zrobienie kolorowego zdjęcia. |
affect
|---|
|
Cytat truetome bawiące się dzieci w cz.b. nie prezentowałyby się dobrze.prezentowaly by sie bardzo dobrze. gdyby bawily sie w letnie popoludnie po burzy na podwórku miedzy starymi kamienicami. po prostu piekny obrazek. raaaaaany co za watek. pytanie postawione w ten sposob ze kazda odopwiedź można zanegować "UWAŻAJMY! LEKCEWAŻONY PRZEZ NAS ANALFABETA MOZE POSTAWIĆ KROPKĘ NAD i" Stanisław Jerzy Lec
|
fokibrat
|---|
|
Cytat cukierwnormie wniosek zdaje się więc być oczywisty, jednak może go napiszę: obie są równie dobre, w odpowiednich sytuacjach. trzeba umieć je zastosować, a właściwie wystarczy spojrzeć kiedy zdjęcie lepiej wygląda,Tu już jest wszystko co można na ten temat powiedzieć :-) dalsza dyskusja na ten temat wydaje mi się zbędna :-) |
oberzyswiat
|---|
|
Widać, że jeszcze się niektórym nie znudziło...Zawsze znajdzie się jakiś "odkrywca" który odkopie wątek dając jakiś lakoniczny wpis bez związku z tym co było już napisane.
My możemy walczyć a oni i tak będą sobie "dyskutować" co jest lepsze. Etatowy zadymiacz |
catintheflat
|---|
|
poskutkowało:) wywalili te tematy tam, gzie ich miejsce:)
"UWAŻAJMY! LEKCEWAŻONY PRZEZ NAS ANALFABETA MOZE POSTAWIĆ KROPKĘ NAD i" Stanisław Jerzy Lec
|
fokibrat
|---|
|
już ktoś to napisał, ale nie ma na to reguły...
Zależy od charakteru zdjęcia. Są ludzie, którzy preferują jedną z technik. Ja osobiście lubie i to i to. |
nastrudadimani
|---|