Zmierzch, fani :)

Permalink Autor: colorlesslady, data postu: środa, lipiec 28, 2010 22:02
Czytałam całą sagę i uważam, iż jest o stokroć lepsza od wersji kinowej, aczkolwiek to nie wina reżysera bo książka zawsze będzie lepsza od filmu.
Wczoraj byłam na Zaćmieniu i uważam, że to profanacja oglądać ten film na komputerze ;)
colorlesslady Postów: 58
Konto od: 1.05.2008
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: nieosiagalna16, data postu: wtorek, sierpień 3, 2010 11:03
racja , w kinie jest całkiem inaczej .
ale `nie wina reżysera bo książka zawsze będzie lepsza od filmu` jak dla mnie trochę jest winy bo oni na szybkiego kręcą te filmy i taka duuupa wychodzi nie mówie ,że mi się aż tak nie podoba ale by mogli dopracować i niech to zajmie trochę więcej czasu a będzie za to duuużo lepszy film
nieosiagalna16 Postów: 5
Konto od: 22.06.2010
Miasto: Słupsk
Permalink Autor: uppishprincess, data postu: sobota, sierpień 7, 2010 19:29
Ja się nie mogę doczekać ostatniej ekranizacji!
Księżyc w nowiu był chyba najsłabszą częścią sagi jeśli chodzi o film... moim skromnym zdaniem.

Zaćmienie już było warte obejrzenia ;)

Trzeba przyznać ze saga zmierzch ma klimat. Jak już go poczujesz ciężko przejść obojętnie ;)

uppishprincess Postów: 4
Konto od: 3.06.2010
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: angelikaklik, data postu: niedziela, sierpień 8, 2010 12:06
Całą ową słynną sagę odkryłam dopiero w te wakacje. Ogólnie moje zdanie na temat zarówno książek jak i filmu było niezbyt dobre. Uważałam, że to czysta komercja i zasługa dobrej reklamy. Obejrzałam i stwierdzam, że film jest świetny, wali Pottera na kolana. Jeśli chodzi o książki, to planuję je przeczytać i chyba wtedy będę mogła obiektywnie ocenić całe to "zmierzchowe" zamieszanie. :)
A n g i x
angelikaklik Postów: 67
Konto od: 26.02.2010
Miasto: Kraków
Permalink Autor: nieosiagalna16, data postu: niedziela, sierpień 8, 2010 18:04
np. w Zaćmieniu jak się nie przeczytało książki i `drugie życie Bree  to dla kogoś kto nie jest fanem niektóre momenty było trudne do zrozumienia
nieosiagalna16 Postów: 5
Konto od: 22.06.2010
Miasto: Słupsk
Permalink Autor: zmierzchwierszempisany, data postu: wtorek, sierpień 17, 2010 16:23
Hej:))

Uwielbiam Zmierzch, czytałam wszystkie części i czekam na ekranizację "Przed świtem". Jestem też w trakcie czytania "Midnight Sun", ściągniętego z neta:)

Jeżeli jesteście zainteresowani to wraz z koleżankami piszemy wiersze o Zmierzchu, głównie bierzemy pod uwagę bohaterów,ale wiadomo, trzeba się rozwijać;)

Dzisiaj postanowiłyśmy podzielić się z Wami naszymi wierszami i oczywiście czekamy na opinie;)

Tak więc zapraszam na naszego photobloga:)

zmierzchwierszempisany

i oczywiście pozdrawiam fanów Zmierzchu:*
zmierzchwierszempisany Postów: 1
Konto od: 17.08.2010
Miasto: Grudziądz
Permalink Autor: onli, data postu: wtorek, sierpień 17, 2010 16:32
kocham :D no i Pattinson oczywiście :P film bardzo dobry, chociaż osobiście wolę książkę. części przeczytane wszystkie po kilka razy, jednak ta ulubiona i na którą czekałam aż w końcu wejdzie do kin to Zaćmienie :>
onli Postów: 11
Konto od: 17.10.2008
Miasto: Szczecinek
Permalink Autor: madeinfranczesko, data postu: środa, sierpień 18, 2010 23:29
Byłam w kinie na Zaćmieniu , oglądałam też pozostałe części i przeczytałam wszystkie części. Nie należę do obsesyjnych fanek Pattisona, ale seria Zmierzch była dla mnie bardzo ciekawa i wciągająca, film równie ciekawy.
madeinfranczesko Postów: 4
Konto od: 2.03.2010
Miasto: Dąbrowa Białostocka
Permalink Autor: psychosoul, data postu: niedziela, sierpień 22, 2010 22:08
A ja jestem fanką Kristen. Roberta też lubię, ale nie jestem piszczącą fanką. Za to sagę Zmierzch ubóstwiam.
psychosoul Postów: 7
Konto od: 14.03.2009
Miasto: Tczew
Permalink Autor: srodekpiekla, data postu: środa, wrzesień 1, 2010 17:06
Obejrzałam i przeczytałam zmierzch, księżyc w nowiu i zaćmienie.Szczerze powiedziawszy myślałam ze zaćmienie będzię lepsze, ale i tak mi się podobało.Z bohaterów to oczywiście lubię Edwarda, Belle, Jacoba, Alice, Jaspera, Esme,Carlisle i Emmetta. ;)
srodekpiekla Postów: 18
Konto od: 1.01.2010
Miasto: Olkusz
Permalink Autor: caitlinn, data postu: czwartek, wrzesień 2, 2010 21:00
ja też przeczytałam wszystkie 4 części . co do filmu , moim zdaniem naj był New Moon . a z bohaterów najbardziej lovciam Jacoba .  ;**
caitlinn Postów: 11
Konto od: 27.07.2010
Miasto: Nowa Sól
Permalink Autor: jesusq, data postu: środa, wrzesień 8, 2010 15:22
Ja- żeby nie było przeczytałam trzy pierwsze części, jestem w trakcie czytania czwartej. I to nie wcale, że mam świra na tym punkcie- po prostu chciałam ugruntować swoje zdanie na ten temat. No więc. Widziałam pierwszą cześć filmu, do kolejnych jakoś się nie kwapię, za bardzo komercyjne podejście jak dla mnie. Mało to kino ambitne, dla gimnazjalistek, które mają nad łóżkiem plakat z Edziem albo Taylorem. ;d Dokładnie- wkrótce zmierzchomania się skończy i dobrze. Irytują mnie nastolatki robiące szum wokół tego filmu. Nie jest wcale zły, średni, przeciętny, mało ambitny... Więc nie rozumiem tego rozgłosu. A książka zawsze jest lepsza dla tych, którzy mają wyobraźnię. Bo dla innych- no cóż, to chyba jasne. ;)
jesusq Postów: 27
Konto od: 9.01.2007
Miasto: Bydgoszcz
Permalink Autor: wioletka1991, data postu: środa, wrzesień 8, 2010 16:38
Ten film był dosyć ciekawy :)
wioletka1991 Postów: 7
Konto od: 7.09.2010
Miasto: Szczytno
Permalink Autor: olusia1281, data postu: piątek, wrzesień 17, 2010 18:40
Czytałam cała sagę "zmierzch" dwa razy :D te książki są bardzo ciekawe . filmy także oglądałam :D bardzo lubię Edwarda , Belle , Alice i oczywiście Renesme ;) czekam teraz na film Przed świtem :D słyszałam ze podobno ma być podzielony na dwie części :D juz nie mogę się doczekać :P
olusia1281 Postów: 1
Konto od: 1.06.2010
Miasto: Kraków
Permalink Autor: irminka, data postu: niedziela, listopad 7, 2010 17:26
A mnie mile zaskoczyła ekranizacja Zaćmienia. Po strasznie niespójnej, oderwanej w 80% od książki, łzawej pierwszej części i dużo lepszej części drugiej, trzecia część jest świetnie zrobiona. W końcu film nie jest przegadany, pełen śmiesznych w swej melodramatyczności scen.

Zdaję sobie sprawę z faktu, że to dla gimnazjalistek, że to słabe - a jednak coś w tym jest ;)

Kupię
Lalkę Bolesława Prusa w wydaniu Biblioteki Narodowej.
irminka Postów: 898
Konto od: 3.02.2005
Miasto: Gdańsk / Braniewo
Permalink Autor: midgee, data postu: piątek, grudzień 17, 2010 16:00
lubię zmierzch, ale jakoś wielką fanką nie jestem
midgee Postów: 86
Konto od: 15.02.2010
Miasto: Łask