Moderatorzy

Permalink Autor: zenibyfajnie, data postu: piątek, styczeń 23, 2009 21:25
Od jakiegoś czasu zaobserwowałam dziwne zjawisko. Mianowicie ciekawi mnie wątek doboru moderatorów. Rozumiem, że administratorzy kierują się dziwnymi kryteriami takimi jak chociażby długość posiadania konta. Nie rozumiem jak to się ma rzetelnej pracy moderatorów ? Czy ktoś kto kompletnie nie zna się na fotografii, może oceniać co powinno znaleźć się w "polecanych" dlatego, że ma długo konto ? Poza tym powstają jakieś dziwne kółka wzajemnej adoracji... co mnie niezmiernie irytuje. Moderator powinien być bezstronny i na pewno nie powinien być laikiem jeżeli chodzi o fotografię. Oczywiście są tu moderatorzy, którzy wzorowo wypełniają swoje funkcję i dla nich należą się wielkie brawa. Nie żebym chciała zostać moderatorką. Generalnie mam to w głębokim poważaniu, ale ze względu na to, że w jakiś sposób jestem przywiązana do tego portalu, dziwne niedociągnięcia zaczynają mnie nieco irytować. Chodzi przecież o ulepszanie fbl'a tak ?
zenibyfajnie Postów: 2
Konto od: 13.06.2006
Miasto: Chojnice
Permalink Autor: deadlycase, data postu: piątek, styczeń 23, 2009 21:28
Zgadzam się z zenibyfajnie. Jest tu duża ilość moderatorów którzy niestety nie mają zielonego pojęcia o fotografii... Brawo Ola, sam bym lepiej tego nie napisał a myślałem od tym przez długi czas.
Treść dodana do postu 23-01-2009 o godzinie 21:32
Zgadzam się z zenibyfajnie. Jest tu duża ilość moderatorów którzyniestety nie mają zielonego pojęcia o fotografii... Brawo Ola, sam bymlepiej tego nie napisał a myślałem żeby to zrobić od dłuższego czasu.
deadlycase Postów: 0
Konto od: 6.03.2008
Miasto: Toruń
Permalink Autor: irminka, data postu: piątek, styczeń 23, 2009 21:32
Cytat zenibyfajnie
Czy ktoś kto kompletnie nie zna się na fotografii, może oceniać co powinno znaleźć się w "polecanych"

Może. Przykład - ja :D

Cytat zenibyfajnie
Rozumiem, że administratorzy kierują się dziwnymi kryteriami takimi jak chociażby długość posiadania konta. Nie rozumiem jak to się ma rzetelnej pracy moderatorów ?

Hmm, dziwne byłoby, gdyby osoba, która niedawno założyła sobie tutaj konto, od razu stawała się moderatorem. W tym wypadku chodzi chyba o zaufanie, które jest przecież potrzebne - w końcu moderator może nadużywac swoich funkcji.

Cytat zenibyfajnie
Poza tym powstają jakieś dziwne kółka wzajemnej adoracji...

Ooo, ja o niczym nie wiem ;D

Hmm, nie zapominaj, że jest to serwis blogowy, nie dla profesjonalnych fotografów. Myślę, że wymagasz zbyt wiele.

Kupię
Lalkę Bolesława Prusa w wydaniu Biblioteki Narodowej.
irminka Postów: 898
Konto od: 3.02.2005
Miasto: Gdańsk / Braniewo
Permalink Autor: czwarta, data postu: piątek, styczeń 23, 2009 22:45
Cytat zenibyfajnie
Czy ktoś kto kompletnie nie zna się na fotografii
To nie jest aż tak istotne. Polecane to tylko DODATEK. Moderator to z założenia ktoś, kto pilnuje przestrzegania regulaminu serwisu, a długi staż bez punktów karnych i zaangażowanie w życie serwisu ułatwia w moim przekonaniu nabranie zaufania do takiej osoby.

czwarta Postów: 293
Konto od: 22.01.2008
Miasto: Poznań