Pies-jaka najlepsza rasa?

Permalink Autor: petuniaxxx, data postu: środa, maj 12, 2010 19:09
a ja mam bernardyna. 7 miesiecy ma właśnie. Młody, ale jak na razie większych problemów nie sprawia. Potrzebuje bardzo dużo przestrzeni i ruchu. Ma wielki apetyt(wsówa wszystko po kolei)> jedyne co mnie niepokoi to to, że jak daje mu sie jeść i np chce mu sie czegoś dołożyć to bardzo warczy. Pies bardzo energiczny.
petuniaxxx Postów: 7
Konto od: 3.02.2009
Miasto: Mińsk Mazowiecki
Permalink Autor: bolster, data postu: czwartek, maj 13, 2010 17:45
Cytat olenka1005
Chce kupić psa ale nie wiem jaka rasa jest najlepsza!!
Jaką polecacie??
Interesuje mnie rasa psa który lubi dzieci i spacery!!

zalezy co według Ciebie znaczy NAJLEPSZA,
chcesz słodkie niewinne - to YORK,SHITSU ,
a coś większego- Labrador,Bernardyn.
bolster
bolster Postów: 451
Konto od: 16.09.2009
Miasto: Siedlce
Permalink Autor: dangerline, data postu: czwartek, maj 13, 2010 20:21
Magister, data postu: sobota, styczeń 26, 2008 20:47.
Wątek chyba TROCHĘ przedawniony.
dangerline Postów: 86
Konto od: 12.03.2009
Miasto: Poznań
Permalink Autor: bolster, data postu: piątek, maj 14, 2010 14:00
Cytat incrush
Magister, data postu: sobota, styczeń 26, 2008 20:47.
Wątek chyba TROCHĘ przedawniony.

zauważyłem , chyba takie posty powinny już dawno być zamknięte.
bolster
bolster Postów: 451
Konto od: 16.09.2009
Miasto: Siedlce
Permalink Autor: pijanapannamloda, data postu: poniedziałek, maj 31, 2010 14:44
ja uwielbiam psy małej rasy typu york czy chihuahua
W życiu jak w tańcu, każdy krok ma znaczenie.
pijanapannamloda Postów: 22
Konto od: 30.05.2010
Miasto: Starogard Gdański
Permalink Autor: pijanapannamloda, data postu: poniedziałek, maj 31, 2010 14:45
ja uwielbiam psy małej rasy typu york czy chihuahua
W życiu jak w tańcu, każdy krok ma znaczenie.
pijanapannamloda Postów: 22
Konto od: 30.05.2010
Miasto: Starogard Gdański
Permalink Autor: figielka12, data postu: środa, czerwiec 2, 2010 21:07
A mieszkanie?? Jak wygląda?? Ile będziesz mogła poświecić psiakowi na spacer?? Jesli rasowy, to rodowodowy, nieprawdaż?? 3>
http://pedigree.pl/?d=143
Ale nie wrto karmić go marketówkami-polecam karmy ze sklepów zoologicznych ;)
figielka12 Postów: 2
Konto od: 11.11.2009
Miasto: Grabownica Starzeńska
Permalink Autor: centavo, data postu: wtorek, czerwiec 8, 2010 09:55
Ja uwielbiam husky ;>. Ale z takimi dużo problemów. Muszą dużo chodzić i małym mieszkaniu raczej nie będą szczęśliwe...
centavo Postów: 7
Konto od: 4.06.2009
Miasto: Warszawa
Permalink Autor: ladyluna14, data postu: sobota, czerwiec 12, 2010 22:04
golden retriever . ale jeśli nie chce psa bez rodowodu możemy powiedzieć , ze to kundel.
ladyluna14 Postów: 8
Konto od: 6.12.2008
Miasto: więcbork
Permalink Autor: angelinthesky, data postu: sobota, czerwiec 19, 2010 17:23
Ja polecam Owczarka niemieckiego. ;)
To duży pies, ale szybko się przywiązuje i najszybciej się uczy ;) ;*
angelinthesky Postów: 8
Konto od: 19.06.2009
Miasto: Lędziny
Permalink Autor: dagaa111, data postu: poniedziałek, czerwiec 21, 2010 22:24
Cytat magister

Cytat olenka1005
Chce kupić psa ale nie wiem jaka rasa jest najlepsza!!

Jaką polecacie??

Interesuje mnie rasa psa który lubi dzieci i spacery!!

zalezy co według Ciebie znaczy NAJLEPSZA,

chcesz słodkie niewinne - to YORK,SHITSU ,

a coś większego- Labrador,Bernardyn.

york nie nadaje się dla dzieci. To są dość zadziorne psy, które nie przepadają za dziećmi, wolą dorosłych ludzi. Potem dziecko jest zawiedzione że pies który miał być ich towarzyszem po prostu je ignoruje.
Ze słodkością i niewinnością też bym nie przesadzała, bo źle wychowane yorki mogą siać postrach.

Bernardyn też nie byłby tu dobrą propozycją. Naprawdę są o wiele lepsze rasy do wyboru.

Jeśli pies ma lubić dzieci i spacery to skupiałabym się tu na psach w grupie retrieverów i spanieli. Ale to też kwestia tego ile właściciel czasu może psu poświęcić, bo to psy myśliwskie i potrzebują naprawdę dużo ruchu. Zwykły spacer im nie wystarczy. Trzeba mieć możliwość wybiegania takiego psa. A z mniej energicznych to bym szukała w psach ozdobnych, ale tu też radzę uważać, bo nie wszystkie miniaturki lubią dzieci.
dagaa111 Postów: 10
Konto od: 21.06.2010
Miasto: Knurów
Permalink Autor: sylwaska, data postu: środa, czerwiec 23, 2010 14:19
średni bokser naj ;DD
sylwaska Postów: 4
Konto od: 29.03.2010
Miasto: Piotrków Trybunalski
Permalink Autor: reneer, data postu: środa, czerwiec 23, 2010 16:22
ja mam westa (west highland white terrier) piesek ma 4 miesiące ale jestem bardzo zadowolona, ma swoje humorki, ale jest naprawdę przecudowny :) zdjęcia pieska możecie obejrzeć u mnie na photoblogu :)

http://www.photoblog.pl/reneer
reneer Postów: 5
Konto od: 22.06.2010
Miasto: Wołomin
Permalink Autor: raissaa91, data postu: środa, czerwiec 23, 2010 23:16
Tak naprawdę najlepszym psem dla dzieci jest pluszak. Pies to żywe zwierzę, która ma też swoje lepsze i gorsze humory i kontakt psa z dzieckiem trzeba ściśle kontrolować. Nie zapominajmy też, że każdy amstaf jest urodzonym mordercą, a wszystkie owczarki collie są łagodne jak baranki. Każdy pies ma też indywidualny charakter, niekoniecznie w stu procentach zgodny z ogólnym opisem rasy. Dla małego dziecka nie polecam więc psa, tyle ode mnie. ^^
Treść dodana do postu 02-07-2011 o godzinie 23:16
Tak naprawdę najlepszym psem dla dzieci jest pluszak. Pies to żywe zwierzę, która ma też swoje lepsze i gorsze humory i kontakt psa z dzieckiem trzeba ściśle kontrolować. Nie zapominajmy też, że nie każdy amstaf jest urodzonym mordercą, a wszystkie owczarki collie są łagodne jak baranki. Każdy pies ma też indywidualny charakter, niekoniecznie w stu procentach zgodny z ogólnym opisem rasy. Dla małego dziecka nie polecam więc psa, tyle ode mnie. ^^
Treść dodana do postu 02-07-2011 o godzinie 23:17
Tak naprawdę najlepszym psem dla dzieci jest pluszak. Pies to żywe zwierzę, która ma też swoje lepsze i gorsze humory i kontakt psa z dzieckiem trzeba ściśle kontrolować. Nie zapominajmy też, że nie każdy amstaf jest urodzonym mordercą, a wszystkie owczarki collie są łagodne jak baranki. Każdy pies ma też indywidualny charakter, niekoniecznie w stu procentach zgodny z ogólnym opisem rasy. Dla małego dziecka nie polecam więc psa, tyle ode mnie. ^^
raissaa91 Postów: 6
Konto od: 23.09.2008
Miasto: Sopot
Permalink Autor: whinny, data postu: środa, czerwiec 23, 2010 23:46
bardzo słuszna uwaga raissa91 !! pod koniec zeszłego roku pewna kobieta zadała mi pytanie: `czy to prawda, że Yorka można nauczyć załatwiać się do kuwety? Bo ja i moja córeczka (kilkuletnia dziewczynka) bardzo chcemy pieska, bo mój mąż wyjeżdża i zostajemy same, a zbliża się zima więc nie będzie chciało mi się z nim wychodzić na spacery` Zero odpowiedzialności!
Tej pani też mogłam polecić pluszaka...
whinny Postów: 1
Konto od: 23.06.2010
Miasto: jeszcze nie tam
Permalink Autor: reneer, data postu: środa, czerwiec 23, 2010 23:48
Cytat raissaa91

Tak naprawdę najlepszym psem dla dzieci jest pluszak. Pies to żywe zwierzę, która ma też swoje lepsze i gorsze humory i kontakt psa z dzieckiem trzeba ściśle kontrolować. Nie zapominajmy też, że każdy amstaf jest urodzonym mordercą, a wszystkie owczarki collie są łagodne jak baranki. Każdy pies ma też indywidualny charakter, niekoniecznie w stu procentach zgodny z ogólnym opisem rasy. Dla małego dziecka nie polecam więc psa, tyle ode mnie. ^^

a labrador? tylko biszkopt, to są chyba najmądrzejsze i najspokojniejsze psiaki pod tym względem :)
reneer Postów: 5
Konto od: 22.06.2010
Miasto: Wołomin