|
jak dla mnie najlepsze rasy to dog niemiecki, chart irlandzki wilczarz i chart rosyjski borzoj
|
Konto od: Miasto: Gdynia |
|---|
Regulamin
|
jak dla mnie najlepsze rasy to dog niemiecki, chart irlandzki wilczarz i chart rosyjski borzoj
|
Konto od: Miasto: Gdynia |
|---|
|
Witam.
Jeslisz szukasz psa ktory uwielbia spacery i kocha dzieci to jak najbardziej polecam syberiana huskiego ktorego specjalizacja sa WYCIGI jak i PRACA Z DZIECMI UPOSLEDZINYMI. Sama jestem wlascicielka takiego psa, naprawde jest kochany i przepiekny. ;] Kiedy wyprowadzam go na spacer wszyscy sie za nim ogladaja ale nic dziwnego jak sie widzi wilka na smyczy :D |
anulabb
|---|
|
Bernardyn... Najwierniejsza rasa jaką poznałam
|
nonkonformistycznie
|---|
|
Dla mnie najlepsza rasa pda to Golden Rotriver ,
ale to zalezy dla kogo to ma byc pies jak dla dzieci to piesek musi byc spokojny i odpowiedni dla dzieci . |
xgoldxeyex
Konto od: 7.06.2008 Miasto: Rawicz |
|---|
|
Jak dla mnie owczarek niemiecki i jamnik króliczy chociaż prawie każdy pies będzie się nadawał trzeba go tylko odpowiednio wytresować
|
kociara230794
|---|
|
Cytat xvwikivx ale to zalezy dla kogo to ma byc pies jak dla dzieci to piesek musi byc spokojny i odpowiedni dla dzieci .Nie ma psów dla dzieci ! Cytat kociara230794 odpowiednio wytresowaćTresura polega na siłowym wyegzekwowaniu od psa jakiejś komendy, a szkolenie na pozytywnych metodach. I szkolenie jest owiele przyjemniejsze dla psa od tresury. Więc tresowanie psów odradzam !! |
anusiaf94
|---|
|
Piękne są białe psy Haskie , ale także wiąże się z tym odpowiedzialność dużej ilości spacerów a szczególnie biegania...
|
polllusia
|---|
|
Ja się tak zastanawiam czy niektórzy z tego tematu znają chociaż wzorzec swojej ulubionej rasy i czy znaja ich pełna poprawną nazwę??
|
anusiaf94
|---|
|
Cytat anusiaf94 Nie ma psów dla dzieciSą psy o łagodnym usposobieniu, poza tym jeśli pies przyzwyczai siędo dzieci to nie ma szans żeby zrobił im krzywdę chyba ze zostaniesprowokowany Cytat anusiaf94 Ja się tak zastanawiam czy niektórzy z tego tematu znają chociażwzorzec swojej ulubionej rasy i czy znaja ich pełna poprawną nazwę??Dobrze że ty znasz i zachowaj to dla siebie Cytat anusiaf94 Tresura polega na siłowym wyegzekwowaniu od psa jakiejś komendy, a szkolenie na pozytywnych metodach. I szkolenie jest owiele przyjemniejsze dla psa od tresury. Więc tresowanie psów odradzam !! Szkolenie, układanie, tresura – jak byśmy tego nie nazwali, sprowadza się do jednego celu: osiągnięcia konstruktywnego porozumienia między człowiekiem a psem. Innymi słowy to to samo... A czy to będzie przyjemne dla psa zależy od człowieka który go szkoli tresuje. ______________ Zabronione jest pisanie posta pod postem przez jednego użytkownika. Tym bardziej 3... Post edytowany sobota, sierpień 30, 2008 16:34 przez moderatora irminka |
kociara230794
|---|
|
ja polecam labradora redrivera.
sama mam więc polecam. |
zlamacserce
Postów: 1Konto od: 20.08.2008 Miasto: Sosnowiec / Krynica Zdrój |
|---|
|
Husky
Oczywiście jak nie mieszkasz w bloku ajak tak to pekinczyk |
koniucha
|---|
|
Cytat kociara230794 Cytat anusiaf94Ja się tak zastanawiam czy niektórzy z tego tematu znają chociaż wzorzec swojej ulubionej rasy i czy znaja ich pełna poprawną nazwę?? Dobrze że ty znasz i zachowaj to dla siebie A jak myślisz czemu np. jest w schroniskach pełno psów w typie owczarka niemieckiego albo owczarków niemieckich?? Bo ludzie kupują psy tej rasy nic o niej niewiedzac widza o ladny, duży pies chcę mieć takiego a nic o jego psychice niewiedzą owczarki sa bardzo inteligetne i szybko sie uczą dobrych jak i tych złych rzeczy więc jak ktoś nie zna owczarków, ich charakteru tto nei da sobie rady z takim psem więc najcześciej lądują takie w schroniskach lub przywiązują do drzewa w lesie!!!!!!!!! |
anusiaf94
|---|
|
ja mam Cocker Spanielka Angielskiego. :)
Lubi dzieci i długie spacery :) |
aneek
|---|
|
Cytat anusiaf94 A jak myślisz czemu np. jest w schroniskach pełno psów w typie owczarka niemieckiego albo owczarków niemieckich??Bo ludzie kupują psy tej rasy nic o niej niewiedzac widza o ladny, duży pies chcę mieć takiego a nic o jego psychice niewiedzą owczarki sa bardzo inteligetne i szybko sie uczą dobrych jak i tych złych rzeczy więc jak ktoś nie zna owczarków, ich charakteru tto nei da sobie rady z takim psem więc najcześciej lądują takie w schroniskach lub przywiązują do drzewa w lesie!!!!!!!!! kazdy to wie ze jeżeli człowiek nic nie wie o psach nie powinien ich mieć takie zwierzęta są zazwyczaj prezentami dla dzieci a gdy się znudzi albo jest z nim problem w wakacje takie rzeczy właśnie się dzieją mialam raz okazje "pobyć" z psiakami znajdującymi się w schronisku i widać po nich ze pomimo tego ze człowiek je skrzywdził one mają w sobie dużo miłości i chetnie się z ludźmi "zaprzyjaźnią" uwielbiają się bawić uwielbiają pieszczoty jak się je głaszcze i przytula wiec moze zamiast kupowac rasowego psa z rodowodem powinniśmy się zastanowić o wzieciu zwierzaka ze schroniska nie zmienimy tym świata ale świat zmieni się dla tego psiaka |
kociara230794
|---|