Dan Brown?

Permalink Autor: carolinkak, data postu: czwartek, styczeń 24, 2008 14:42
Co myślicie o ksiąkach Dana Browna?
Ja uważam, że to najleprzy pisarz. Jego ksiązki ją swietne. Uwielbiam Anioły i Demony.;D
carolinkak Postów: 2
Konto od: 13.10.2007
Miasto: Lublin-Cyców ;)
Permalink Autor: , data postu: czwartek, styczeń 24, 2008 16:48
Właśnie po raz kolejny przrabiam "Cyfrową Twierdzę" i nie mogę się nadziwić, że jeszcze mi się nie znudziło :) W jego książkach podziwiam to, ze wszystkie wątki tak ładnie się łączą, a na koniec stwierdzam, ze ja bym tak nie umiała :D
Konto od:
Miasto: Białystok
Permalink Autor: , data postu: niedziela, marzec 30, 2008 00:27
A ja gorąco polecam "Zwodniczy Punkt" :).
Niesamowita książka, ale jak inaczej mogłoby być, skoro wyszła spod pióra tak fenomalnego autora? :)

Pozdrawiam. Hihi.
Babooshka, babooshka, babooshka-ya-ya!
Konto od:
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: sarmacki, data postu: niedziela, marzec 30, 2008 06:43
dla mnie słabizna ściągnął klimat z Św graal Św Krew... teoria spiskowa stara jak dyabli... nuda...
sarmacki Postów: 3
Konto od: 20.03.2008
Miasto: Gdańsk
Permalink Autor: milusiakr, data postu: niedziela, marzec 30, 2008 19:38
Nic odkrywczego nie napisał, to prawda, ale jak się to "nic" czyta...
Lecz nie przestajmy czcić świętości swoje
I przechowywać ideałów czystość;
Do nas należy dać im moc i zbroję,
By z kraju marzeń przeszły w rzeczywistość

A. Asnyk
milusiakr Postów: 14
Konto od: 30.03.2008
Miasto: Świdnik
Permalink Autor: kaliaeea, data postu: środa, lipiec 2, 2008 19:34
nie nie i jeszcze raz nie - dla mnie przereklamowany. Przyznaję próbowałam, ale po kilku stronach skapitulowalam. Czytanie ma być przyjemnością, a nie przymusem. Moja mama przewczytała całą i stwierdziła również, że jest przereklamowany. Jaką? to zachowam dla siebie, żeby nie podniosły się krzyki oburzenia, że tylko tą jedną...
Pod paznokciami mam resztki snów... sunra.bloog.pl
fabula-rasa.bloog.pl
kaliaeea Postów: 33
Konto od: 15.02.2008
Miasto: Marstal-Dania
Permalink Autor: , data postu: środa, lipiec 2, 2008 20:01
Dla mnie dobre książki...trzymające w napięciu...ciekawa fabuła...zaskakujące zakończenie;)
Konto od:
Miasto:
Permalink Autor: mwjot, data postu: sobota, lipiec 19, 2008 21:29
Anioly i Demony... Coz, gdyby Brown pokusil sie na zakonczenie ksiazki slowami "Snilo mi sie to pewnej majowej nocy" brzmialo by zdecydowanie efektywniej. Zachowania ludiz sa niewybaczalnie znieksztalcone, niestety. Natomiast bardzo ciekawy, dokladny i prawdziwy opis Rzymu i Watykanu.
Zero, xero, Error, terror.
http://www.lastfm.pl/user/zloiniedobro
Mrauk?
mwjot Postów: 21
Konto od: 16.07.2008
Miasto: Tarnów
Permalink Autor: gabriellax, data postu: niedziela, lipiec 20, 2008 12:24
Dan Brown ma bardzo ciekawe książki przeczytałam już wszystkie i wszystkie są okej :) Ale tak się zastanawiam co do tych książek mówią że to oparte na faktach.. jakoś nie potrafie wyobrazić że niby w religii coś takiego istnieje :/ pzdr.
gabriellax Postów: 2
Konto od: 18.07.2008
Miasto: Oświęcim
Permalink Autor: , data postu: wtorek, lipiec 22, 2008 19:53
Czytałam tylko "Kod da Vinci" i "Anioły i demony" - inne pozycje póki co nie wpadły mi w ręce (ale takie są właśnie uroki korzystania z biblioteki w miesiące wakacyjne...). Po lekturze tych dwóch książek mogę stwierdzić, że są całkiem ciekawe, choć nigdy nie przejawiałam specjalnego zainteresowania thrillerami.
W jego książkach podziwiam to, ze wszystkie wątki tak ładnie się łączą, a na koniec stwierdzam, ze ja bym tak nie umiała :D

W zasadzie to zgadzam się z autorką tej wypowiedzi :)
Konto od:
Miasto:
Permalink Autor: id10t, data postu: sobota, listopad 8, 2008 23:07
ostatnio kupiłam sobie 2 jego książki 'in inglisz', tylko jakoś nie mam serca się do nich zabierać ;D
id10t Postów: 7
Konto od: 3.11.2008
Miasto: ulica sezamkowa
Permalink Autor: mwjot, data postu: czwartek, listopad 20, 2008 18:16
Pan Brown tak ladnie klamie w swoich ksiazkach, ze jestem w stanie mu troche uwierzyc;>
Zero, xero, Error, terror.
http://www.lastfm.pl/user/zloiniedobro
Mrauk?
mwjot Postów: 21
Konto od: 16.07.2008
Permalink Autor: nokidding, data postu: niedziela, grudzień 21, 2008 16:52
Dann Brown jest świetny jak narazie przeczytałam tylko "Kod Leonarda..." i Anioły i Demony teraz poluje na kolejne;)
nokidding Postów: 2
Konto od: 12.10.2008
Permalink Autor: marleen, data postu: sobota, grudzień 27, 2008 15:40
Co tu dużo mówić - to jeden z moich ulubionych pisarzy :)
marleen Postów: 18
Konto od: 8.05.2008
Miasto: Ostrowiec Świętokrzyski
Permalink Autor: lifeisride, data postu: wtorek, grudzień 30, 2008 02:08
właśnie skończyłam czytać "Anioły i Demony" i jestem pod wielkim wrażeniem...ostatnie rozdziały czytałam z zapartym tchem , a gdy okazało się że to już koniec książki - nie mogłam w to uwierzyć - zupełnie wszystko mnie zaskoczyło...
genialny pisarz
GENIALNY :)

"Jedna z okrutniejszych lekcji życia (oraz śmierci): To, co się liczy dla nas, nie musi się liczyć dla innych, nawet jeżeli jesteśmy sobie bliscy. Inni niekoniecznie kochają to, co my, czy nienawidzą tego, co my. Nasza prawda bywa dla nich kłamstwem..."
lifeisride Postów: 40
Konto od: 2.06.2008
Miasto: neverland
Permalink Autor: gosiaczek55, data postu: sobota, luty 28, 2009 11:23
ja już od dawna tej książki szukam ale bez większego sukcesu ale kiedyś mi się uda...
a autor godny polecenia
tak to ja:)
gosiaczek55 Postów: 25
Konto od: 11.02.2009
Miasto: Lublin