Chcę być emo, a rodzice mi na to nie pozwalają

Permalink Autor: jaszczombporwalkota, data postu: czwartek, wrzesień 25, 2008 19:06
zgadzam się z przedmówcami, Podziękuj Ojcu, na EMO większośc patrzy krzywo
jaszczombporwalkota Postów: 0
Konto od: 24.09.2008
Miasto: Gniezno
Permalink Autor: wizard89, data postu: czwartek, wrzesień 25, 2008 23:50
Cytat dzunior

Faktycznie, ubieranie się jak emo to szczyt niezależności i nonkonformizmu (>_

Wcale tego nie powiedziałem, przeczytaj mój post jeszcze raz. Autorka tematu już podjęła decyzje i pyta o pomoc jak poradzić sobie z rodzicami, a nie o komentarze i opinie ;] Ubieranie się jak emo jest w pewnym sensie postawą nonkonformistyczną, ale mi na przykład o to chodzi by wyróżniać się w tłumie to, że Polska nie jest krajem tolerancyjnym nie jest naszą winą dzunior.
wizard89 Postów: 5
Konto od: 25.03.2008
Miasto: Bytom
Permalink Autor: , data postu: piątek, wrzesień 26, 2008 13:23
Zrobisz zapewne jak uważasz. Ale dajmy taki przykład. Staniesz się tym ` emo `. Ja się na tym nie znam, ale większość osób twierdzi, że emo to rodzaj muzyki? Dobra miejsza o to. Staniesz się tym ` emo ` i pokłócisz się z tatą. Powiedzmy, że tak poważniej .. Zburzysz stosunki, które budowałaś tyle lat? A potem Ci się odwidzi te całe bycie Emo, a Tata zapewne zawiedzie się na Tobie, że się Go nie posłuchałaś i nie będzie tak jak dawniej. Przemyśl to wszystko jeszcze raz.
Konto od:
Miasto: Działdowo
Permalink Autor: asialka713, data postu: piątek, wrzesień 26, 2008 15:04
Napadliście tak na nią...
Ja osobiście jestem emo, nie tylko z wyglądu!
A ty jeśli chcesz być emo, to raczej nie zmieniaj swojego nastawiebnia do życia, bo emo to smutasy i się tną!
tego się nie robi, ja osobiście skończyłam w wariatkowie.
A co do wygladu...
Połączenie czerni, szarosci, fioletu, różu i bieli jest super, powiedz to tacie. Powiedz że bycie emo jest modne i nikt nie uwaza to za pośmiewisko. Negocjuj. Natępne ubrania kupuj w kolorach emo. Słuchaj muzyki emo. W końcu będzie git, zobaczysz. Tylko nie farbuj włosów bo to bez sensu. Ja mam naturalny ciemny brąz, tyle że obciete na emo. Farba niszczy włosy, więc lepiej zostac przy naturalnym kolorze. zycze powodzenia!

Trzeba czas oszukać żeby naprawdę żyć!
asialka713 Postów: 2
Konto od: 16.10.2007
Miasto: Bieliny
Permalink Autor: , data postu: piątek, wrzesień 26, 2008 21:30
dziwi mnie wasz podejście do stylu Emo... Dlaczego tak wiele z was ich nie trawi?? Mówicie że potem będę dziękowała ojcu... Dużo rodziców popełnia błędy... W końcu nikt nie jest ideałem...
Konto od:
Miasto: Kielce
Permalink Autor: shapeshift, data postu: sobota, wrzesień 27, 2008 09:13
Cytat wizard89
Ubieranie się jak emo jest w pewnym sensie postawą nonkonformistyczną

Zastąp sobie 'ubieranie się jak emo' prostym i logicznym synonimem, tudzież 'ubieranie się jak 90% nastolatków paradoksalnie podążających za trendami'.
.
shapeshift Postów: 110
Konto od: 19.09.2007
Miasto:
Permalink Autor: karljohansson, data postu: sobota, wrzesień 27, 2008 09:33
Cytat asialka713

Ja osobiście jestem emo, nie tylko z wyglądu!

Przykro mi, chcesz żyletkę?

Cytat asialka713

A ty jeśli chcesz być emo, to raczej nie zmieniaj swojego nastawiebnia do życia, bo emo to smutasy i się tną!

tego się nie robi, ja osobiście skończyłam w wariatkowie.

w takich sytuacjach mówi się tak: właściwy człowiek na właściwym miejscu:D

A co do autorki tematu: jak już wielu napisało, dziękuj tatusiowi, bo ma dużo, dużo, DUŻO racji.
A jeśli dalej chcesz być emo, to przyjedź do mnie, dam żyletki, nawet pokażę, jak ich używać tak, by było skuteczniej.
Enjoy yourself - it's later than you think!

Piosenka na teraz: http://www.youtube.com/watch?v=YlWxvlQ8Zy4&feature=related
karljohansson Postów: 311
Konto od: 4.10.2004
Miasto: Kraków
Permalink Autor: baskas, data postu: sobota, wrzesień 27, 2008 18:31
Cytat wizard89
Trzeba mieć swój styl i wyróżniać się w tłumie

rzeczywiście bycie emo to bycie indywidualistą
pff śmieszne.
Hej Twój Bóg
Dziwny twór o twarzach
Stwór monstrum
Z cybernetycznego nieba
baskas Postów: 70
Konto od: 18.07.2007
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: madzdz, data postu: sobota, wrzesień 27, 2008 20:56
Cytat nazywajtojakchcesz
z podejście do stylu Emo... Dlaczego tak wiele z was ich nie trawi?? Mówicie że potem będę dziękowała ojcu... Dużo rodziców popełnia błędy... W końcu nikt nie jest ideałem...

Predzej Ty popełnisz błąd niż Twoj ojciec :]
Jesli chcesz być emo to bądź i taty nie słuchaj.
Ale pozdrów go od takiej madzdz z photobloga i przekaż, że podzielam jego opinie :D
madzdz Postów: 47
Konto od: 29.10.2007
Miasto: Zabrze
Permalink Autor: lady112, data postu: sobota, wrzesień 27, 2008 21:18
Na twoim miejscu nie malowałabym sie za bardzo itd. ale ubieralabym sie jak emo i sluchala muzy emo ... makijaz nie jest najwazniejszy... a rodzice pewnie nawet nie zauwaza ze ubierasz sie jak emo :D A przedewszystkim liczy sie to czy czujesz sie emo a nie jak wygladasz :) Zycze powodzenia!
lady112 Postów: 6
Konto od: 27.09.2008
Miasto: Człuchów
Permalink Autor: lott, data postu: sobota, wrzesień 27, 2008 22:49
oswiadczasz im ze zmieniasz styl?
bezsensu.
po prostu idź do sklepu i co jakis czas kupuj ubrania 'emo' i w koncu przywykną.
lott Postów: 0
Konto od: 3.02.2008
Miasto: Toruń.
Permalink Autor: kate44, data postu: niedziela, wrzesień 28, 2008 21:15
Na początek zastanów się, dlaczego tak Ci na tym zależy. Mam nadzieję, że nie jest to spowodowane jedynie byciem na topie.
Spróbuj jeszcze raz porozmawiać o tym z tatą i przedstawić mu jakieś rozsądne argumenty swojej decyzji.
Życzę powodzenia!
kate44 Postów: 1
Konto od: 17.10.2007
Miasto: Nasiegniewo
Permalink Autor: razahell, data postu: niedziela, wrzesień 28, 2008 22:45
Styl emo, a zachowanie to dwie odmienne rzeczy. Aczkolwiek jedno i drugie często spotyka się z wielką krytyką. Co prawda tyczy się to częściej mężczyzn, jednak kobiety też nie mają łatwo. Jeżeli bardzo tego chcesz i masz silną psychikę to spróbuj stawić czoła wyzwaniu. Jeśli nie lubisz kiedy ktoś Cię krytykuje i poniża to lepiej nie próbuj, dla Twojego dobra...
Treść dodana do postu 28-09-2008 o godzinie 22:48
btw.
Wiele osób na kolorowe emo i to jeszcze w wielkich różowych okularach (widywałem) mówi, że to są dziwki (tak, dobrze czytasz), więc z taką opinią możesz też się spotkać, a także Twoi rodzice. Podejrzewam, iż nie byliby z tego zadowoleni
Czujesz się urażona/-y moimi postami? Przyzwyczaj się, za głupotę trzeba płacić...
Linki: Regulamin - FAQ - Moderatorzy/Administratorzy - Kasowanie fotobloga - Szybsze kasowanie zdjęć
Dawniej: Vergil 'Sparda' - 12.04.2008 - 26.06.2009.
razahell Postów: 190
Konto od: 12.04.2008
Miasto: Środa Śląska
Permalink Autor: frupel, data postu: czwartek, październik 2, 2008 14:40
nooo pozostaje Ci sie rozplakac tylko :D
frupel Postów: 0
Konto od: 30.04.2006
Miasto: poznań/września
Permalink Autor: nemesia, data postu: wtorek, październik 7, 2008 13:37
a co Ty dziewczyno rozumiesz przez "styl emo" czy "bycie emo" dla mnie ta cała subkultura jest śmieszna, jeszcze mówienie o tym, że jest się oryginalnym, kiedy co drugi nastolatek tak wygląda... Spotkałam ostatnio hippiske - ona w dzisiejszych czasach wygląda oryginalnie, chociaż to nie jest żaden nowy styl. Poza tym ja nie rozumiem Twojego problemu, to tak jakbym ja nagle słuchając poezji śpiewanej zamarzyła żeby być metalem... Ach, jeszcze jedno - czego konkretnie Twój Tata nie toleruje - muzyki, ubioru, makijażu czy fryzury?
nemesia Postów: 17
Konto od: 25.05.2008
Miasto: Toruń
Permalink Autor: cmoknijmniewmarchewke, data postu: wtorek, październik 7, 2008 14:37
nie kumam twoich rodzicow... przeciez to twoj styl a nie ich. ludzie nie akceptuja emo bo ubieraja sie i maluja glownie na czarno i maja wlasne zdanie na kazdy temat. skoro emo spotyka sie z taka nietolerancja to dlaczego nie traktuje sie tak samo barbi'e.? dlatego nie maja wlasnego zdania na dany temat, sa tempe i nie potrafia sie postawic.! ja tez jestem emo i bardzo boli mnie to z jaka nietolerancja spotyka sie ten styl. przeciez my jestesmy tylko ludzmi.! chcemy po prostu pokazywac otwarcie swoj styl i nie wstydzimy sie niego.!
Cytat nazywajtojakchcesz
dziwi mnie wasz podejście do stylu Emo... Dlaczego tak wiele z was ich nie trawi?? Mówicie że potem będę dziękowała ojcu... Dużo rodziców popełnia błędy... W końcu nikt nie jest ideałem...
zdecydowanie sie z toba zgadzam.! moi rodzice na poczatku nie mogli sie przyzwyczaic do mojego stylu i gadali ale ja ich olewalam i w koncu odpuscili.! nie poddawaj sie i walcz o swoje.! niektorzy tez mowia ze muzyka ktorej sluchaja emo to tylko darcie sie ale to ma tresc.! one opowiadaja (piosenki) o prawdziwym zyciu.! pozdrawiam i trzymam kciuki za ciebie. mysle ze ci sie uda :)
cmoknijmniewmarchewke Postów: 0
Konto od: 22.09.2008
Miasto: Działdowo