Permalink
Autor:
dantey, data postu: środa, wrzesień 10, 2008 00:36
|
To, że zdjęcia można robić wszędzie i wszystkiemu wiadomo nie od wczoraj. Ale chciałem się dowiedzieć, od ludzi z mojej okolicy, jakie miejsca lubią odwiedzać z aparatem w Dąbrowie.
Ja się cętnie wybieram na działki na podlesie, górkę gołonowską, albo, jak wielu, na Pogorię. No i jeszcze jest park Zielona. A Wy?
|
dantey
Konto od: 5.08.2008
Miasto: Katowice
|
Permalink
Autor:
tomaszasz, data postu: środa, wrzesień 24, 2008 21:49
|
JA tak samo. Mieszkam na Kasprzaku więc do Borówki mam niedaleko i na Podlesie tak samo. Pogoria ewentualnie choć dla mnie jest tam za duży tłok. Dąbrowa sie nadaje bardziej na plener achitekturowo-społeczny niż przyrodniczy.
|
tomaszasz
Konto od: 29.07.2008
Miasto: Dąbrowa Górnicza
|
Permalink
Autor:
cocomarieann, data postu: sobota, wrzesień 27, 2008 19:58
|
ja chętnie odwiedzam podlesie, ze względu na miejsce zamieszkania.
bardzo ciekawe zdjęcia można zrobić w tucznawie, pięknie wzniesienia i pola : >
|
cocomarieann
Konto od: 8.08.2008
|
Permalink
Autor:
, data postu: sobota, wrzesień 27, 2008 21:47
|
Jaworzno właśnie staje się fotogeniczne hehe ;p
|
Konto od:
Miasto: Polska
|
Permalink
Autor:
m4ki, data postu: sobota, listopad 1, 2008 12:25
|
Ja bardzo lubie fotografowac w Kazimierzu Gorniczym i Lasku Zagórskim
|
m4ki
Konto od: 16.08.2007
|
Permalink
Autor:
dantey, data postu: piątek, listopad 28, 2008 09:57
|
Ostatnio zrobiłem mapę, gdzie są ciekawe punkty do zdjęć panoramy miasta. Kilka dachów wierzowców, które nie są niczym zamknięte, między innymi. Z nich się robi świetne zdjęcia.
|
dantey
Konto od: 5.08.2008
Miasto: Katowice
|
Permalink
Autor:
jammi, data postu: niedziela, grudzień 28, 2008 12:30
|
Ja wole robić zdjęcia ludziom pod pomnikiem w centrum, Czekam na aparat i w drogę.
|
jammi
Konto od: 30.08.2007
Miasto: Warszawa
|
Permalink
Autor:
, data postu: sobota, styczeń 3, 2009 17:21
|
A ja z Sosnowca a z aparatem jednak Pogorie odwiedzałam :) Myślę, że warto :)
|
Konto od:
Miasto: Sosnowiec
|
Permalink
Autor:
intropa, data postu: niedziela, maj 31, 2009 21:05
|
Dąbrowa, to chyba ze wskazaniem na tzw tereny zielone. Ciekawe klimaty można tam spotkać, fajne kościółki i kapliczki. W Ząbkowicach jest całkiem fotogeniczna kopalnia dolomitu i okoliczne lasy i poletka. Zależy co kto lubi. Pogorie to klasyka, choć najnowsza IV chyba jeszcze nie jest za bardzo obstrykana, soo...;)
|
intropa
Konto od: 28.05.2009
Miasto: Będzin
|
Permalink
Autor:
atrament93, data postu: niedziela, czerwiec 14, 2009 10:30
|
hmmm... ja fotografuję co mi się pod obiektyw nawinie :P Zaznaczam, że już w DG nie mieszkam, ale że spędziłąm tam 10 lat swego życia a teraz i tak tam chodzę do szkoły, czuję się związana z tym miastem, mimo że ogólnie ejszt BRZYDKIE. Ale nawet w jego brzydocie można się doszukac piękna, zresztą - w tym właśnie cała trudnośc :)
Fotografuję piękne zakątki DG, brzydkie betonowe bloki i mieszkańców DG :)
|
atrament93
Konto od: 17.05.2009
Miasto: Sławków
|
Permalink
Autor:
hangar92, data postu: niedziela, czerwiec 14, 2009 13:13
|
chyba najlepiej przyswajam dworzec ząbkowicki, a szczególnie za nim opuszczoną fabrykę. ^^
|
hangar92
Konto od: 30.04.2007
|
Permalink
Autor:
mdzzz, data postu: wtorek, czerwiec 16, 2009 12:18
|
jeżeli chodzi o zdjęcia- to ząbkowicko sikorkowe pola :] a prawda jest taka ,że wszędzie mogą wyjść ładne zdjęcia , zależy od aranżacji i fotografa :] pozdrawiam.
|
mdzzz
Konto od: 11.06.2009
|
Permalink
Autor:
martineden, data postu: sobota, czerwiec 27, 2009 15:11
|
Błędów - Pustynia Błędowska, Tucznawa, Trzebiesławice, Okradzionów, Ujejsce, Strzemieszyce, Kuźnica Warężyńska i ogólnie wszelkiego rodzaju zadupia. Gdzie jak gdzie ale w DG i okolicach przyroda jest naprawdę przebogata, poza górami - jedna z najbogatszych w Polsce. Laicy nie wiedzą, ale na obrzarze administracyjnym DG jest ponad 50 (pięćdziesiąt) gatunkiów roślin chronionych a ze zwierząt np. bobry. Do tego sporo nie chronionych ale rzadkich i skrajnie rzadkich. Ale to dla wtajemniczonych. Jak się ktoś pyta gdzie w DG są miejsca do robienia zdjęć... to mi ręce opadają do samej ziemi.
|
martineden
Konto od: 11.04.2006
Miasto: między Wartą a Jurą
|
Permalink
Autor:
lubiemakro, data postu: poniedziałek, czerwiec 29, 2009 01:36
|
Ja polecam szczególnie przyrodę. Tereny zielone są ogromne bogate. Sam mieszkam w Ujejscu i na zdjęcia nie narzekam. Pogorię mam blisko , piękne polany i lasy bukowe . Czego chcieć więcej ? No chyba że ktoś się nastawia na fotografowanie ludzi , to nic innego jak samo centrum przed PKZ. Ja osobiście wolę przyrodę. Pozdrawiam :)
|
lubiemakro
Konto od: 17.11.2008
|
Permalink
Autor:
barcelonatrampolina, data postu: środa, lipiec 1, 2009 12:09
|
Eee ja robię u siebie w ogródku na mydlicach :D A przede wszystkim jak gdzieś wyjeżdżam to noszę ze sobą zawsze małą cyfrówką :P
|
barcelonatrampolina
Konto od: 30.05.2009
|
Permalink
Autor:
samurajgrzes, data postu: wtorek, lipiec 14, 2009 08:33
|
opuszczony domek przy torach, lasy, pogorie, górka gołonoska itd ;)
|
samurajgrzes
Konto od: 13.07.2009
|