jakie zdjęcia was nudzą

Permalink Autor: , data postu: poniedziałek, wrzesień 29, 2008 21:18
lubie śmieszne fotki i wogle nie przeszkadzają mi jakieś duperele. Ale nie którzy robią prefidne zdjęcia, np sami sobie robią te fotke i to widać, tą rękę albo niektóóorzy robią z odbicia lustra, albo robią zdjęcia na którym jest ta osoba ale i nie tylko , bo ojeła cały swój pokój PP
to NIE^^
Konto od:
Miasto: Gniezno
Permalink Autor: vamh, data postu: wtorek, wrzesień 30, 2008 02:31
1. Pomylić znaczenie słowa, "nudzą" i zwrotu "nie podobają mi się", jest dość... po prostu jest. W sumie rozumiem dlaczego tak się dzieje, bulwersacja wywołana większością wymienionych tu typów zdjęć może doprowadzić do chęci powiedzenia światu: "Przestańcie dodawać takie coś".

2.
-Nudzą mnie, źle wykonane pejzaże, w których za drugim spojrzeniem mogę stwierdzić co najwyżej, "ładny widok".

-Nudzą mnie, zdjęcia prawie niczym się nie różniące, w cyklach składając się na więcej niż 5/6 zdjęć.

3. Nie podobają mi się:
-"sweetaśne"
-"emowate"
-"z góry, na twarz-ładne mam ramie
-"z dołu, na twarz-ładną mam nogę"
-"łazienkowe", z cyklu "dziś wyprałam bieliznę"
-"patrz jaki fajny mam aparat"
-"znów zapomniałem wyłączyć lampy kiedy pokazywałem wam mój aparat w lustrze"
-"spójrz na moją gołą klatę - jaki jestem napakowany"
-"to mój ziomek, to też, i ten też i ten też, a różnią się kolorem kaptura"
-"z moją psiapsiułką"
-"dzisiaj byliśmy pod tą obszczaną ścianą, na której jest takie zajebiste graffiti, które zasłaniami naszymi osobami"

i jeszcze parę by się znalazło
vamh Postów: 15
Konto od: 26.04.2007
Miasto: Bydgoszcz
Permalink Autor: goodcharlotte07, data postu: wtorek, wrzesień 30, 2008 20:20
Wszystko jestem w stanie wybaczyć ale nie photoblogi, w których są same zdjęcia jakiegoś zespołu czy aktora/ki itp.
No wybaczcie ale jeśli chcę pooglądać sobie zdjęcia mojego ulubionego zespołu wyszukuje sobie zdjęć w googlach a nie na photoblogach!
goodcharlotte07 Postów: 3
Konto od: 18.02.2008
Miasto: Połaniec
Permalink Autor: ivre, data postu: sobota, październik 4, 2008 10:58
a poza tym, takie zdjecia często nie są wykonane przez właściciela photobloga i nie ma on do nich praw autorskich, wstawianie takich zdjęć jest niezgodne z regulaminem.
ustąp spadająca gwiazdo, a najlepiej po prostu rzuć to.
ivre Postów: 107
Konto od: 11.08.2008
Miasto: toruń
Permalink Autor: irminka, data postu: sobota, październik 4, 2008 11:03
Cytat czarnavampirzyca
Wszystko jestem w stanie wybaczyć ale nie photoblogi, w których są same zdjęcia jakiegoś zespołu czy aktora/ki itp.
No wybaczcie ale jeśli chcę pooglądać sobie zdjęcia mojego ulubionego zespołu wyszukuje sobie zdjęć w googlach a nie na photoblogach!

To już nie są fotoblogi, które można tylko oceniac i mówic, że są nudne - powinno się je zgłaszac moderatorom serwisu.
Mnie osobiście takie pb strasznie irytują;]

Kupię
Lalkę Bolesława Prusa w wydaniu Biblioteki Narodowej.
irminka Postów: 898
Konto od: 3.02.2005
Miasto: Gdańsk / Braniewo
Permalink Autor: , data postu: sobota, październik 4, 2008 12:35
nudzą mnie zdjęcia wody. strasznie

nie podobają mi się odbicia w lustrze [chociaż niektóre bywają ciekawe], a co dopiero z fleshem.
nienawidzę również komórkowych, na maksa niewyraźnych zdjęć.
i zdjęć, w których ktoś zapomniał kliknąć 'makro' i rzecz, która miała być pokazana na zdjęciu, jest cała niewyraźna.
Konto od:
Miasto: Kraków
Permalink Autor: rajwspomnien, data postu: sobota, październik 4, 2008 18:19
Ja nie mam takiej szczególnej kategorii zdjęć, które mnie nudzą :)
Po prostu niektóre zdjęcia przyciągają wzrok, a pozostałe mnie nudzą.
pozdrawiam :)
rajwspomnien Postów: 4
Konto od: 12.09.2008
Miasto: Piekary Śląskie
Permalink Autor: citria, data postu: czwartek, październik 9, 2008 13:05
Cytat irminka
Śmiać mi się chce też ze zdjęć przerabianych tak, by z dziewczyny / chłopaka, na których nie zwróciłabym uwagi na ulicy, robią nie wiadomo jak opalone / piękne / jasno- lub ciemnowłose, z najlepszym ciałem na świecie, największym biustem / klatą.
o kurcze to mozna tak siebie zrobic? to ja chce:):) moglabym byc super laska hehehe :):):) to oczywiscie zart:)

Cytat
katharziz

i jeszcze parę by się znalazło

nie wiem dlaczego nie czytalam do tej pory forum:) pewnie pisales powaznie ale ja placze ze smiechu:)

Zabronione jest pisanie posta pod postem przez jednego użytkownika.

Post edytowany czwartek, październik 9, 2008 13:05 przez moderatora irminka
citria Postów: 7
Konto od: 3.09.2008
Miasto:
Permalink Autor: devotedforjezus, data postu: czwartek, październik 9, 2008 23:10
Mnie nudzą zdjęcia pseudo ładnych i fajnych blondynek które niemal się rozbiorą i gdzieś wrogu dodadzą napis I'm sexy
to trochę już śmieszne jest
albo takie na których ludzie na siłę probują pokazać swoje fałszywe piękno obrabiając zdjęcie i pisząc w opisie proszę kommnijcie mi fotkę od których zalewa się fotka.pl
Jezus siłą mą, Jezus pieśnią mego życia
devotedforjezus Postów: 61
Konto od: 30.04.2008
Miasto: Olsztyn
Permalink Autor: owocowamamba, data postu: sobota, październik 11, 2008 20:21
ogólnie: zdjecia emo, lustrzane (tzn takie w których odbija się delikwent w lustrze), napakowanych facetów i pólnagich dziewczyn
`Gdzie Twoje miejsce?
I gdzie jest Twój kraj?
Gdzie Twoja dusza?
Gdzie piekło? Gdzie raj?`

pierwsza osoba z Manchesteromanią
(na śląsku)

owocowamamba Postów: 77
Konto od: 12.02.2007
Miasto: Siemianowice Śląskie
Permalink Autor: nemesia, data postu: wtorek, październik 14, 2008 13:13
Cytat jednak
zdjęcia zachodów słońca, jakich miliony. a denerwują mnie osoby uważające się za artystów po zrobieniu takiego zdjęcia. oprócz tego często makro, do którego nie potrzeba większych umiejętności fotograficznych

nie trzeba umiejętności? Chyba sobie żarty robisz! Albo nie widziałeś dobrych zdjęć makro, jak jesteś taka mądrala to idź na łąkę i spróbuj zrobić takie zdjęcia jak te: http://nikx.digart.pl/digarty/ to wtedy pogadamy...
nemesia Postów: 17
Konto od: 25.05.2008
Miasto: Toruń
Permalink Autor: aguguu, data postu: wtorek, październik 14, 2008 15:04
fot przy lustrze do tego zmazane czy też posiadające szumy, zdjęcie przerobione na www.photofunia.pl zdjęcia jednego typu czyli same portrety, same kwiatki ;/
aguguu Postów: 8
Konto od: 1.03.2008
Miasto: Koneck
Permalink Autor: igulec, data postu: wtorek, październik 14, 2008 21:25
Nudne są te wszystkie nienaturalne miny, zdjęcia wśród porozwalanych książek i ubrań w pokoju, zdjęcia kubków, pierdół typu: pudełko chusteczek czy misio na półce. No i dodatkowo zdjęcia, w których kontrast, jasność i inne opcje przesunięte maksymalnie w przód czy w tył na pasku.

(chociaż sama nie twierdzę, że moje zdjęcia nie są czasami nudne)
igulec Postów: 9
Konto od: 4.05.2007
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: ewelinka228, data postu: sobota, październik 18, 2008 15:06
A mnie nudzą chłopacy 12-16 lat którzy robią sobie foty bez koszulki o losie oni nawet nie są 'sexy' , nudzą mnie też
sztuczne uśmieszki,ciągle jedna fiura np. na każdej fotce tylko głowa przechylona w prawo,fotki ludzi którzy sie 'tną'(nie ma się czym chwalić),same poprzerabiane zdjęcia że twarzy nie widać i pod tym notka 'ale ja mam brzydki ryj nie moge na siebie patrzeć', i sztuczne konta wstawione zdjęcia z bajek i notka 'na zdjęciu Ja komcijcie'
ewelinka228 Postów: 15
Konto od: 6.10.2007
Miasto: Toruń
Permalink Autor: aleksandra2209, data postu: sobota, październik 18, 2008 20:09
* oklepane zachody słońca
* chore autoportrety z wyciągniętej reki lub w lustrze
* oklepane widoczki
* zdjęcia "ot tak" np. koleżanek z klasy itp.
* i... zdjęcia komórką

oczywiście nie jak jest ich parę na całką galerię, lecz gdy ktoś nie ma innych zdjęć prócz swoich cudownych autoportretów, itd.
z umiarem! to nie fotka.pl :]
A ja widzę świat w pikselach.
12 mp xD
aleksandra2209 Postów: 3
Konto od: 14.04.2007
Miasto: Żmigród
Permalink Autor: , data postu: niedziela, październik 19, 2008 11:05
Zdjęcia z mega-efektami i robione pod dziwnym kątem lub z góry. To już się robi nuuudne.
Konto od:
Miasto: Bydgoszcz