jakie zdjęcia was nudzą

Permalink Autor: abaris, data postu: niedziela, sierpień 23, 2009 00:49
98% fot na pbl. w zasadzie mnie nie nudza tylko wkurzają. rozdziałka 100 na 200 na obszarze 100 na 100 sa słitaśnie napiski ze ktoras tam kogos kofffffffCiAAAAAA . dupa i dupa.. na serio mozna zrobic dobre foto kompaktem ... ale tutaj malo takich.. a i jeszcze te słodkie 13-14 w pod prysznicem normalnie totalnie żal ;) a myślą ze sa fajne . fotki z reki z kaloryferem w tle;D mega... tak oto wyglada pb ;) a reszta to opozycja
WOŁOWINA Z KOTA!
abaris Postów: 35
Konto od: 8.06.2008
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: bylejakix, data postu: poniedziałek, sierpień 24, 2009 00:27
no mnie tez nudza jak sa zmarszki jakies bo nie da sie ogladac bo jakas stara babci ci wyskoczy a to jest do 60 a nie +70
bylejakix Postów: 8
Konto od: 20.08.2009
Miasto: Rybnik
Permalink Autor: imagination, data postu: poniedziałek, sierpień 24, 2009 09:31
samopstryki, w których widać ręke, zdjęcia od góry no i te "przereklamowane" typu na torach (prawie każdy takie ma) itp., słiiit dziewczynek, które robią sobie zdjęcie w lustrze z LAMPĄ, bez lampy wyglądają znośnie :D
imagination Postów: 36
Konto od: 23.05.2009
Miasto: Wolbrom
Permalink Autor: soif, data postu: poniedziałek, sierpień 24, 2009 11:01
Nudzą mnie zdjęcia, które nie pokazują dla odbiorcy czegoś poza cyckami, dupą czy nową emo fryzurą. Zdjęcie powinno mieć swoją historię. Zawierać tajemnicę, żeby oglądający mógł wymyślać milion zdarzeń, które mogłyby do niego pasować. Zdjęcia muszą ciekawić.
A wcale nie jest powiedziane, że nieostre i poruszone zdjęcia są złe. Czasem mają w sobie więcej tej magii niż poprawnie naświetlone kadry. I często się zdarza, że są wysoko oceniane. Przejdzcie się ludzie na wystawy i popatrzcie co jest dobrym zdjęciem. :)
TO, CO W ŻYCIU JEST NA GRANICY NIESTOSOWNOŚCI,
FOTOGRAFICZNIE MOŻE BYĆ BARDZO INSPIRUJĄCE.
- Jeanloup Sieff -

[ www.katarzynapyrchala.com ]
soif Postów: 67
Konto od: 17.12.2008
Miasto: wodzisław śląski
Permalink Autor: panmajster, data postu: poniedziałek, sierpień 24, 2009 14:30
bardzo podręcznikowa definicja. ;)
panmajster Postów: 98
Konto od: 22.10.2008
Miasto: Warszawa
Permalink Autor: artwork, data postu: poniedziałek, sierpień 24, 2009 22:07
nudzą mnie, a wręcz nienawidzę zdjęć robionych w lustrze z lampą. masakra.
artwork Postów: 1
Konto od: 24.08.2009
Miasto:
Permalink Autor: , data postu: wtorek, sierpień 25, 2009 22:09
tragedią są zdjęcia robione w łazience, szczególnie jeśli w tle widać toaletę, pralkę albo wannę . ;/
Konto od:
Miasto: Kcynia
Permalink Autor: zcukrem, data postu: wtorek, sierpień 25, 2009 22:14
nie cierpię fotoblogów gdzie wkło pojawia się ta sama twarz...tzn jeżeli to jest ktoś to jest modelem i ma swojego fotobloga, to co innego będzie wstawiać? (przykład: ozzy1992) ale jeżeli jest to blog 13'stki która kocha siebie, a w notkach jest multum pozdrowień w oczojebnych kolorach no to please... po prostu nie lubię gdy wszystkie zdjęcia na jednym fbl są prawie identyczne.
zcukrem Postów: 63
Konto od: 10.07.2009
Miasto: Ryki
Permalink Autor: piller, data postu: wtorek, sierpień 25, 2009 22:35
denerwują mnie photoblogi, gdzie na wszystkich zdjęciach jest jedna i ta sama osoba. często też w jednakowych pozycjach...
piller Postów: 13
Konto od: 23.08.2009
Miasto: Bartoszyce
Permalink Autor: ewel3, data postu: środa, sierpień 26, 2009 16:12
Nienawidzę zdjęć robionych w łazience, przed lustrem i z góry
ewel3 Postów: 19
Konto od: 20.08.2009
Miasto: Kielce
Permalink Autor: elitesse, data postu: środa, sierpień 26, 2009 17:21
zdjęcie robione aparatem w stronę lustra i to jeszcze na dodatek z fleszem, który sprawia, że twarz jest prawie niewidoczna! ludzie! istnieje samowyzwalacz!
elitesse Postów: 23
Konto od: 8.08.2008
Miasto: Ząbkowice Śląskie
Permalink Autor: takeover, data postu: czwartek, sierpień 27, 2009 09:11
Rozmazane, źle wykadrowane, przepalone, czarno-białe, słabej jakości, przerobione w programie.
Pozdrawiam,
takeover

takeover Postów: 98
Konto od: 19.04.2009
Miasto: Bartoszyce
Permalink Autor: gabryjel, data postu: czwartek, sierpień 27, 2009 17:28
Tu było chyba pytanie co nudzi, a nie co denerwuje...
Ja szczerze mówiąc lubię sobie czasem pooglądać photoblogi, gdzie prezentowani są ludzie zawsze ci sami, ale w różnych pozach. Denerwują spalone na solarium dziewczyny i chłopcy, tandeta.
Nudzi mnie oglądanie zdjęć, które być może są idealnie wykadrowane i naświetlone, ale ich autor skupia się na jednym. I ciągle pokazuje te same albo podobne miejsca w różnych ujęciach, w dodatku czarno-białe. To jest nudne...
gabryjel Postów: 4
Konto od: 26.08.2009
Miasto: Olkusz
Permalink Autor: pucaaaxd, data postu: czwartek, sierpień 27, 2009 21:16
Ja również nie lubie zdjęć w lustrze chodziasz dużo sama mam takich zdjęć na kompie...ale mimo wszystko nudne są takie zdjecia ;)) nie lubie również fotek ze np. dziewczyny robią sobie zdjecie pół twarzy im nie wiadac ale cycki maja na wierzch i tylko zeby zwrócic uwage na swoje cycki ;]
i jeszcze nie lubie jak dziewczyna zrobi sobie kolczyk w pępku i szpanuje robiąc zdjecie i wstawia to pf w dzisiejszych czasach pełno dziewczym ma kolczyki w pępku i innych czesciach ciała.. ale cóż kazdy robi według własnego uznania :) :P
Mała
pucaaaxd Postów: 7
Konto od: 27.08.2009
Miasto: Kalisz
Permalink Autor: bartektrn, data postu: czwartek, sierpień 27, 2009 21:45
Mnie z kolei najbardziej niszczą zdjęcia, gdzie nieznośnie podkręca się kontrast...
bartektrn Postów: 10
Konto od: 27.08.2008
Miasto: Toruń
Permalink Autor: dragoontales, data postu: sobota, sierpień 29, 2009 13:55
1. Zdjęcia typu: emo-fotka, lustrzana fotka i fotka z poziomu robienia loda.
2. Zdjęcia zachodów/wschodów słońca. To jest już tak kiczowaty i oklepany motyw, że rzadko kto jest w stanie zrobić takie zdjęcie dobrze.
3. Zdjęcia, na których jest więcej obróbki niż samej kompozycji. Nie mówiąc już o tym, że ta obróbka jest na ogół fatalna i ma za zadanie ukryć braki w wiedzy fotografa. Niech żyje Fotoszop...
4. Zdjęcia z serii: "moja działka, moja ulica, mój placyk, moja piaskownica", czyli fotografie, które są o niczym, a na dodatek są beznadziejne pod względem technicznym...
5. Większość zdjęć czarno-białych. Nie wszystko na tryb monochromatyczny się nadaje, a obecnie to chyba ludzie myślą, że jak zrobią zdjęcie czarno-białe, to będzie bardzie artystyczne...
dragoontales Postów: 2
Konto od: 14.04.2007
Miasto: Człuchów