Muzyka powie jaki jesteś - artykuły

Permalink Autor: brainshooter, data postu: poniedziałek, kwiecień 7, 2008 22:25
Dobieranie muzyki do nastroju nie do końca jest prawdą, bo ja zawsze ostro jadę. Coś kiepsko z tym u mnie jest.
Hard Electronic Music

www.hardstyle.pl will never die!
brainshooter Postów: 109
Konto od: 24.12.2007
Miasto: Toruń
Permalink Autor: wietuws, data postu: środa, czerwiec 18, 2008 14:42
siemka ... Ja sie znam Duzo na Hip hopie ^^
Sam mam zespol w Bydgoszczy :D W.S Wolnosc Slowa
I tworzymy Hip hop Bydgoski ^^ ...
Ostatni Mielismy Koncert W parku Witosa :D  POZDRO !
wietuws Postów: 1
Konto od: 18.06.2008
Miasto: Bydgoszcz ^^ Fordon
Permalink Autor: , data postu: czwartek, czerwiec 19, 2008 10:35
wiesz, co do gothów to naprawde sie mlisz, wcale nie są przygnębieni, goci któych ja znam są pełni energii cały czas tryskają dobrym humorem, i maja mnóstwo zwariowanych pomysłów!
a jacy są metale??? moze sie czegos o sobie dowiem>???

aaa no i jeszcze jedno, muzyka wcale tak wiele o człowieku nie mówi, boto jest tak samo jak by sie oceniało człowieka po ubiorze... to ze jajestem metalówą, ubieram sie na czarno i słucham ciężkich gitarowychbrzmień, czy to od razu musi znaczyc ze jestem zła?
ocenianie człowieka po mmuzyce to jest bzdura!

Zabronione jest pisanie posta pod postem przez jednego użytkownika.

Post edytowany czwartek, czerwiec 19, 2008 10:35 przez moderatora irminka
Konto od:
Miasto: Kamesznica
Permalink Autor: chsh, data postu: czwartek, czerwiec 19, 2008 13:20
Cytat zakazana
Racja, racja. Zgadzam się jak najbardziej. Muzyka nic, a nic nie mówi o człowieku. Z resztą o czym tu mówić, gdy połowa dziewczyn i chłopaków do lat 18 słucha tego co koleżanka, aby być tak fajnym jak ona.

Nie każdy fan gotyku musi być przygnębiony. Znam wiele osób, które słuchają tej muzyki, a tryskają ogromnie pozytywną energią. Nie mówcie, że to wyjątek. ;)

Skoro tak byłoby, więc...
Jest wiele osób, które słuchają takiej samej muzyki, które tę muzykę kochają, ale wcale nie muszą być TACY SAMI, bo kryteria narzucają z góry jaki kto jest.

P.S. Nie znoszę oceniania po muzyce i wyglądzie. ;)

Dokladnie, ja wedlug niektorych moge wyjsc na ZBIRA, a ci co mnie znaja wiedza dobrze kim jeste.
"Twoim HONOREM - 14 Słów!!!"

"Ratujmy naszą kulturę!!!"
chsh Postów: 53
Konto od: 13.06.2008
Miasto:
Permalink Autor: listydomnie, data postu: poniedziałek, lipiec 7, 2008 06:20
cos chyba jednak jest w tym ze wybieramy taka muzyke a nie inna, ze jedna porusza nas do glebi, innej nie mozemy zniesc. moze dotyczyc nastroju czy humoru, ale mowi tez o naszych przekonaniach, tym co dla nas wazne. muzyka jest muzyka bo oddzialuje na uczucia, ktore sa schowane w kazdym czlowieku, czy ma ochote sie wyskakac czy posiedziec z papierosem przy smetnej melodii, czy zapomniec sie w trance, czy gothic..

stereotypy sa zle, nie mozna na podstawie muzyki czy ubioru powiedziec jaki czlowiek na pewno jest.
z moich obserwacji wynika jednak, ze czlowiek sluchajacy poezji spiewanej rozni sie od sluchajacego disco polo. po prostu.

listydomnie Postów: 13
Konto od: 24.07.2005
Miasto: Blaviken
Permalink Autor: flons, data postu: poniedziałek, lipiec 7, 2008 15:17
ciekawe na jakiej grupie ten psycholog to badał...
idiotyczna teza..
flons Postów: 29
Konto od: 10.09.2007
Miasto: warszawa
Permalink Autor: rosetatoo, data postu: sobota, lipiec 12, 2008 14:05
No fakt że to raczej głupie podejście....
TZn nie mozna jednoznacznie okreslic człowieka tylko po tym jakiej muzyki słucha. :]

Choc tez spotkałam sie z takim stwierdzeniem.
kiedyś dawno dawno temu mama wysłała mnie do psychologa bo byłam generalnie od zawsze raczej trudnym dzieckiem... a pani psycholog powiedziała że jestem taka bo słucham punka i chooj. :]
I stwierdziła ze jak przestane tego słuchać to wszystkie moje problemy znikną. :/
rosetatoo Postów: 15
Konto od: 26.06.2008
Miasto:
Permalink Autor: , data postu: poniedziałek, lipiec 28, 2008 22:16
Cytat rosetatoo
Choc tez spotkałam sie z takim stwierdzeniem.
kiedyś dawno dawno temu mama wysłała mnie do psychologa bo byłam generalnie od zawsze raczej trudnym dzieckiem... a pani psycholog powiedziała że jestem taka bo słucham punka i chooj. :]
I stwierdziła ze jak przestane tego słuchać to wszystkie moje problemy znikną. :/

Ta pani psycholog chyba oszalała ;p trzeba jej było zrobić kupe na biurko ;]
Konto od:
Miasto: Kamesznica
Permalink Autor: patrycha012zelkomanka, data postu: poniedziałek, grudzień 22, 2008 21:05
ja słucham hip hopu!!!!
to jaka jestem
patrycha012zelkomanka Postów: 2
Konto od: 26.09.2008
Miasto: CHEŁMŻA CITY
Permalink Autor: patrycha012zelkomanka, data postu: poniedziałek, grudzień 22, 2008 21:11
mnie policja spisała tylko 3 razy...
i to za glupoty
patrycha012zelkomanka Postów: 2
Konto od: 26.09.2008
Miasto: CHEŁMŻA CITY
Permalink Autor: sound, data postu: poniedziałek, grudzień 22, 2008 21:29
o metalu nic nie napisali, bo się bali konsekwencji :D

podsumowując artykuł - wszyscy ćpają i chleją, bez względu na gusta muzyczne, amen ;)

rozmiar ma znaczenie.
sound Postów: 105
Konto od: 22.03.2007
Miasto: Poznań
Permalink Autor: executioner666, data postu: wtorek, grudzień 23, 2008 13:02
"Muzyka powie jaki jesteś" - bzdura...
executioner666 Postów: 415
Konto od: 2.06.2008
Miasto: Dębica
Permalink Autor: , data postu: wtorek, grudzień 23, 2008 14:01
ja slucham naprawde roznej muzyki i nijak to sie ma do mojej osoby *__*
bo co powiesz o kims, kto slucha: hardcore, punk,metal, rock,indie, electro, pop,r'n'b, hip hop, ii..? wiele wiecej ;D albo codziennie inaczej sie ubiera ;D
a to czego slucham zalezy od mojego nastroju i dnia po prostu. wieec, zanim kogos sie oceni,trzeba go poznac ;]
Konto od:
Miasto: Gubin
Permalink Autor: hidetotsukiyama, data postu: piątek, grudzień 26, 2008 17:55
Po muzyce jakiej człowiek słucha mozemy się o nim czegos dowiedzieć. np. w jakim klubie lubi się bawić czy tym z disco polo, czy tym z techno ;) I to chyba wszystko xD  A i tak czasem się nie sprawdza, ne?
Prawda jest taka, ze zwykle (podkreslam 'zwykle)lepiej dogaduje się z ludźmi, którzy słuchają takiej muzyki jak ja - ale to nie znaczy,ze po tym moge powiedzieć jaki ktoś jest. A już na pewno tym bardziej, ze moja przyjaciółka zawsze lubiła pop podczas gdy ja od zawsze kochałam cięzsze brzmienia.A jednak się dogadujemy i mamy prawie takie same poglady na wszystko.  Co prawda gust muzyczny się jej zmienił zupełnie w ciagu ostatnich kilku lat,ale ona pozostała taka jak zawsze. (kolejny dowod na to jak malo muzyka mowi o czlowieku). Ocenianie ludzi i szufladkowanie ich ze wzgledu na muzykę nie ma sensu. Ja mogę powiedzieć" Nie lubię techno" Ale z moich słow nigdy nie wyszło zdanie "nie lubie ludzi słuchających techno" bo to uogólnianie, ktorego nienawidzę.
I'm getting hungin' over & over.
But I don't care, Just wanna drink.
Give me alcohol

Gan! Gan! Gan!
Go crazy out of mind
Drink or die!
hidetotsukiyama Postów: 10
Konto od: 5.07.2008
Miasto: Stargard Szczeciński
Permalink Autor: , data postu: niedziela, styczeń 4, 2009 14:34
ja kocham muzykę!! :** :))
pzdr dla tych co też kochają muzykę :D
Konto od:
Miasto: Stage!
Permalink Autor: vigg, data postu: niedziela, styczeń 4, 2009 22:24
Ja uważam, że jednak słuchana muzyka mówi co nieco o człowieku. Chociażby to, jak on traktuje muzykę. Czy uważa ją za sztukę, czy nią żyje, czy ona go ponosi, czy jest tylko elementem, szczegółem niewiele znaczącym... Czy ma być tylko tłem do wygłupów, tańczenia i zabawy w dyskotece, czy też ma przenosić w inny świat, narkotyzować. Jest to już dla mnie pewien punkt odniesienia. Osobiście muzykę uważam za bardzo ważną rzecz w moim życiu, jedną z najważniejszych, i lubię, gdy ktoś patrzy na nią tak jak ja... Kto ją kontempluje, a nie tylko bawi się przy niej. Kto woli skomplikowana aranżacje, wielowarstwowe kompozycje, a nie proste pioseneczki z chwytliwą melodią, która po tygodniu, czy dwóch, się nudzi.
vigg Postów: 32
Konto od: 4.01.2009
Miasto: Trzebinia