|
Witam, mam w posiadaniu Canona S2IS, chciałbym się Was poradzić, czy bardziej się opłaca kupić lustrzankę (zestaw z obiektywami np. to ) czy dokupić jakiś obiektyw, soczewki etc do mojego aparatu? Potrzebowałbym w takim razie m.in. tulejkę 58mm... Czy mogę w granicy do np. 600 zł kupić coś co efektywnie polepszy jakość zdjęć? Zależy mi na makro i kolorach.. czasem jakaś panorama i zdjęcie w ruchu..
Jak ktoś mógłby polecić mi jakiś konkretny sprzęt, czy sklep byłbym wdzięczny. Wiem, że z firm hama i hoya przodują w takich rzeczach jak soczewki, a konwertery, tele, makro...? Nie mam jakiegoś wielkiego rozeznania w tym wszystkim. Byłbym wdzięczny za jakiś link na np. licytacje na allegro.. ;) Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedzi. Treść dodana do postu 29-07-2008 o godzinie 12:07 PS. a TAKI aparacik...? Zauważyłem, że spora część użytkowników PB posiada właśnie tego Nikona.. Słyszałem wcześniej już o nim wiele dobrego. Ten ma w zestawie obiektywy, co by mi pasowało, w tej cenie coś lepszego znajdę?Może ktoś się jednak skusi na odp.. -.-' |
dieu
|---|
- Załóż swojego fotobloga!zarejestruj|
- dyskutuj na forum|
- zaloguj