Anime - jakie są wasze ulubione?

Permalink Autor: catbeast, data postu: piątek, październik 15, 2010 22:16
To tak szybko....
Kuroshitsuji (piekna kreska oraz pomysł) Death note (chociaż wole mangę) Hellsing, Shugo chara (coś na rozerwanie się) Rosario to vampire (tylko dla fanów ecchi) no i Vampire knight (tez piekna kreska i fabuła, kocham normalnie Zero **.**)
catbeast Postów: 1
Konto od: 10.10.2010
Miasto: Ząbki
Permalink Autor: silaqui, data postu: czwartek, październik 21, 2010 15:24
Obecnie zaczęłam ogladać "Wolf's Rain", i po dwóch odcinkach jestem zauroczona :)
silaqui Postów: 144
Konto od: 8.04.2010
Miasto: Chorzów
Permalink Autor: notmi, data postu: niedziela, październik 24, 2010 12:09
Uwielbiam anime i trochę już w tym siedzę. http://myanimelist.net/animelist/Aloo - tutaj można zobaczyć co oglądałam/oglądam i jak oceniam. ;]

One Piece (10/10) to moje ulubione anime. Choć ciężko mi się było początkowo do niego przekonać, bo po pierwsze ma obecnie 471 odcinków i musiałam kiedyś dużo nadganiać, a po drugie grafika mnie przeraziła. Jednak, słysząc tyle pozytywnych opinii, zdecydowałam się na nie i absolutnie nie żałuję. Akcja dotyczy piratów.
Code Geass (10/10) - moje poprzednie ukochane anime. Trochę o robotach, trochę o super mocy. Generalnie świetne.
NANA (10/10)- pierwsze anime, jakie obejrzałam, które nie dotyczyło magii, czy super mocy. Opowieść o zwykłych ludziach, muzykach i ich problemach. Urocze, fajna muzyka i nie tylko dla dziewczyn.
Gintama (10/10)- kiedyś podobało mi się bardziej, niż obecnie, ale jestem osamotniona w swojej opinii. Anime o samurajach w obecnych czasach, ale jako komedia. Często można znaleźć tam parodie innych anime.
Death Note (10/10)- ciekawe, nawet bardzo. No i daje do myślenia, bo co ty byś zrobił, gdybyś miał taki notes?
Gurren Lagann (10/10)- też o robotach. Zaskakujące anime przy którym można się wzruszyć.
Vampire Knight (10/10)- fajne. 2 pierwsze sezony bardzo mi się podobały, ale obecnie czytam mangę i jeśli zrobią 3 sezon to to będzie porażka...
Kimi ni Todoke (9/10)- urocze. Można się pozachwycać pierwszą miłością dziewczyny-wyrzutka społecznego i najpopularniejszego chłopaka w klasie. Wszystko w takich nieśmiałych nutach. Chociaż tutaj bardziej polecam mangę.
Pandora Hearts (9/10)- powiedzmy: inna wersja Alicji z Krainy Czarów i D.Gray-Man. Bardzo fajna, tyle tylko, że rozczarowało mnie zakończenie.
D.Gray-Man (10/10 - ale Lavi ma w tym swój udział)- interesujące, ale specyficzne. Jednak jeden z bohaterów, Lavi, tak mi przypadł do gustu, że anime z miejsca zapunktowało bardziej. ^^
Darker than black (10/10-1.; 7-2.)- pierwsza część jak najbardziej na tak! Druga już niekoniecznie...
Hetalia Axis Powers (9/10) - strasznie śmieszne. Państwa przestawione jako rysunkowe postacie, posiadające wszelkie stereotypowe cechy im odpowiadające.
I wiele innych, które oceniam też na 9.

Często wymieniacie Naruto i Bleach. Dwa chyba najpopularniejsze anime. Zaczynałam od nich (nie licząc Dragon Ball czy Rycerzy Zodiaku, które oglądałam nie wiedząc, że to anime; swoją drogą DB z również jest przeze mnie wysoko oceniany, ukochane anime dzieciństwa) i to one mnie zachęciły do dalszej przygody z japońskimi kreskówkami. Jednak na chwile obecną już mi się nie podobają. Zeszpeciły je fillery, które pojawiają się w nich stanowczo zbyt często. Nauto jeszcze akceptuję, jako mangę, ale Bleach dla mnie odpada. Szkoda, bo kiedyś naprawdę byłam nimi zachwycona.
notmi Postów: 36
Konto od: 24.04.2009
Miasto: Zabrze
Permalink Autor: mymanicandi, data postu: czwartek, listopad 4, 2010 11:55
ojj dużo tego... ;) Dragon Ball,Z ,Gt , Death note, Elfen lied, Beck, Bleach, Naruto, wolf's rain, welcome to the NHK, Higurashi no naku koro ni.
  Pewnie jeszcze jakieś ale nie pamiętam :)
mymanicandi Postów: 17
Konto od: 20.05.2008
Miasto: Kraków
Permalink Autor: dontbother, data postu: czwartek, listopad 18, 2010 18:19
Rurouni Kenshin i Naruto ;D
dontbother Postów: 1
Konto od: 29.08.2007
Miasto: Poznań
Permalink Autor: yumisia, data postu: niedziela, listopad 21, 2010 22:31
Ulubione anime. No cóż.
Kuroshitsuji - Kocham klimat, genialną kreskę, muzykę która już jest na moim kompie. Uwielbiam podejście do fabuły zarówno w 1 jak i w 2 części.

Death Note - To chyba już klasyka. Ale cóż, od 3 lat mi mania na DN nie przechodzi i mogę to oglądać wiele, wiele razy więc coś w tym musi być

Hellsing - zarówno wersja TV jak i OVA. Chociaż tę drugą wolę (chyba każdy się ze mną zgodzi)

InuYasha - Pierwsze świadomie obejrzane na necie anime. Cóż, sentyment do niego pozostanie na zawsze,.
☼...I can grant you any wish you have...
...but remember, there is a price to pay...☼  
yumisia Postów: 4
Konto od: 28.09.2007
Miasto: Kielce
Permalink Autor: jestemoutsiderka, data postu: czwartek, styczeń 6, 2011 12:24
Za czasów RTL7 oglądałam Sailor Moon, Dragon Ball, i Rycerzy Zodiaków. ALE NAJBARDZIEJ UWIELBIAM HELLSING ULTIMATE. Krwawe anime o wampirach :)
jestemoutsiderka Postów: 27
Konto od: 3.10.2010
Miasto: Wałbrzych
Permalink Autor: hawnjien, data postu: czwartek, styczeń 6, 2011 23:08
FMA: Brotherhood - na razie tylko to znam i bardzo bardzo lubię :)
hawnjien Postów: 189
Konto od: 16.06.2009
Miasto: Chocianów
Permalink Autor: perversyjna, data postu: wtorek, luty 1, 2011 16:14
Widzę, że dużo fanek Kuroshitsuji ^^'.
Pierwsza seria była przeurocza, ale druga niestety...
Tak poza tym to: Higurashi no naku koro ni, FMA, Death Note, Saiyuki, Elfen Lied, Shiki (świetne anime o wampirach), Slayers...no i Muminki XD
perversyjna Postów: 4
Konto od: 4.07.2009
Permalink Autor: xxalcalionxx, data postu: niedziela, luty 6, 2011 20:28
Elfen Lied, FMA: Brotherhood, Kuroshitsuji

aaaah i co mi tam- lubię anime w klimatach shonen-ai
bardzo spodobało mi się Monochrome Factor :) śmieszne i w ogóle
yaoi to jak dla mnie przesada- zwłaszcza gdy jeden z chłopaków zachowuje się i wygląda jak dziewczynka *mdło*
xxalcalionxx Postów: 24
Konto od: 13.11.2010
Miasto: Koniec
Permalink Autor: chaosangel, data postu: czwartek, luty 10, 2011 19:02
Oj będzie tego sporo :)
Dragon Ball, Slayers, Saint Seyia, Soul Hunter - tak z sentymentu x3
Kuroshitsuji i D-Gray Man ostatnimi czasy przede wszystkim. Oglądam również i inne ale do tych mogę wracać bez przerwy ;)
Sore wa... himitsu desu...
chaosangel Postów: 4
Konto od: 24.07.2008
Miasto: Parczew
Permalink Autor: chonoryokusha, data postu: poniedziałek, luty 14, 2011 22:16
W końcu temat dla mnie! Miło :3

Z anime to będzie tak:
Naruto - miłe i przyjemne, no i kontynuowane
Bleach - duchy, miecze, piękni faceci i jeszcze raz duchy!
FMA Brotherhood - piękne anime o braterskiej miłości, poświęceniu i strachu przed stratą bliskich
07-ghost - narzucone przez kogoś przeznaczenie i przyszłość, piękni Biskupi, duchy!, walka i przyjaźń
Ah! My Godness - miłość, poświęcenie, przyjaźń i walka o uczucia
Loveless - przeznaczenie, przede wszystkim. trochę mi wiało yaoi jak patrzyłam na głównego bohatera i jego stróża, no ale może być
D.N.Angel - fajna sprawa, przyjemnie się ogląda, nie zauważyłam jak byłam na ostatnim odcinku :>
Ej cze podwodny przemytniku rabarbaru!
chonoryokusha Postów: 1
Konto od: 4.02.2011
Permalink Autor: diaochan, data postu: niedziela, marzec 6, 2011 21:03
duużo ich ;^
czołówka - Magic Knight Rayearth , Chrono Crusade , Tokyo mew mew , Dance in the vampire bund , Vampire Knight , Sora no Otoshimo ..etc .
Jak jesteś z Zabrza , pisz , pisz - i pisz. !!!
diaochan Postów: 1
Konto od: 4.03.2011
Permalink Autor: eilinen, data postu: wtorek, marzec 8, 2011 18:14
Black Lagoon, Death Note, Vampire Night, Ouran High School Host Club.
eilinen Postów: 4
Konto od: 6.03.2011
Miasto: Łódź
Permalink Autor: naturalnekobiety, data postu: czwartek, marzec 10, 2011 11:48
Naruto!
naturalnekobiety Postów: 12
Konto od: 18.02.2011
Permalink Autor: rasspi, data postu: czwartek, marzec 31, 2011 17:48
Ouran High School Host Club, Elfen Lied, Bleach, Hakushaku no Yosei, Angel Beats, Death Note, Shinrei Tantei Yakumo, Higurashi no Naku Koro Ni/Kai/Rei, High School of the Dead, Kuroshitsuji/2, Loveless, Tsubasa Chronicle/Shunraiki/Tokyo Revelations, Tayutama Kiss on my Diety,  Umineko no Naku Koro Ni, REC, He is my master, My little sister can't be this cute, Skip Beat, i pare innych ;D
rasspi Postów: 1
Konto od: 30.03.2011
Miasto: Zawoja