co sądzisz o tym, że polecane dostają ciągle te same osoby?

Permalink Autor: rudapaskudaa, data postu: sobota, sierpień 15, 2009 15:55
Fajnie by było gdyby użytkownicy, mogli zgłaszac do polecenia. Niezłym rozwiazaniem byłby pewnie kategorie polecenia (Akt, fashion, architektura itp.)
rudapaskudaa Postów: 3
Konto od: 29.05.2007
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: kate91, data postu: niedziela, sierpień 16, 2009 00:34
Cytat rudapaskudaa

Fajnie by było gdyby użytkownicy, mogli zgłaszac do polecenia. Niezłym rozwiazaniem byłby pewnie kategorie polecenia (Akt, fashion, architektura itp.)

byłby syf, tak jak kiedyś.
ale moim zdaniem pomysł jest po prostu do przemyślenia i dopracowania.
kate91 Postów: 23
Konto od: 10.08.2007
Permalink Autor: bartzz, data postu: czwartek, wrzesień 3, 2009 16:47
ja czule pytam za co?

http://www.photoblog.pl/miliondolarow/45714018

przeciez tutaj nie ma nic interesujacego aby to sie znalazlo tam gdzie jest

a tutaj mam ciekawostke:

http://www.photoblog.pl/wojtekmaj/46763217

uknulem propagande majaca na celu pokazanie dlaczego dobre zdjecie nie pokaze sie tam (mam na mysli ten konkretny przypadek) wykonalem to dla pokazania ze lepsze zdjecie nie znajdzie sie tam, bo to ktore wykonalem zdecydowanie jest lepsze od tego

juz nie chodzi o fakt bycia tam, zaden zaszczyt, kiedys moze tak...

a teraz

polecane dla tworczosci nie dla znajomosci!
dziekuje za uwage
bartzz Postów: 44
Konto od: 10.04.2006
Miasto: Toruń
Permalink Autor: kate91, data postu: czwartek, wrzesień 3, 2009 17:44
Cytat bartzz
ja czule pytam za co?

http://www.photoblog.pl/miliondolarow/45714018

przeciez tutaj nie ma nic interesujacego aby to sie znalazlo tam gdzie jest

to Twoja subiektywna opinia :)
mnie to zdjęcie się na przykład bardzo podoba - jest radosne, dziewczyna ładna... :)
Permalink Autor: bartzz, data postu: czwartek, wrzesień 3, 2009 18:02
Cytat ladypank91
to Twoja subiektywna opinia :)mnie to zdjęcie się na przykład bardzo podoba - jest radosne, dziewczyna ładna... :)

popatrz na inne zdjecia ktore tam sa za technike wykonania przede wszystkim a nie jak juz mowilem za znajomosci...
przedstawiaja cos a nie krzywy kadr i zbedne nieciekawe tlo... nie oszukujmy sie POLECANE DLA TWORCZOSCI NIE DLA ZNAJOMOSCI...
bartzz Postów: 44
Konto od: 10.04.2006
Miasto: Toruń
Permalink Autor: dollie, data postu: czwartek, wrzesień 3, 2009 21:35
ooo zdjęcie "opróżnij kosz" xDDD uśmiałam się jak to zobaczyłam :)

co do tego zdjęcia użytkowniczki miliondolarów - ja dalej chcę wierzyć, że to była pomyłka moderatora.

Marudzicie i marudzicie a żeby to zmienić pozostaje wam tylko jedno rozwiązanie. Zgłoście się do funkcji moda i jak jakimś cudem was wybiorą to zadbajcie o poziom polecanych prac. ;p

amen.
lorem ipsum dolor
dollie Postów: 497
Konto od: 23.03.2008
Miasto: Twardogóra
Permalink Autor: kate91, data postu: sobota, wrzesień 5, 2009 00:23
w dalszym ciągu twierdzę, że nigdy nie dogodzi się wszystkim - jednym polecane prace się podobają, innym nie. to subiektywne opinie moderatorów i to przede wszystkim im mają wpadać w oko.

a jak brakuje wam w rubryczce Polecani dobrych zdjęć, to poszperajcie troszkę - wchodząc do Znajomych Znajomych waszych Znajomych można znaleźć prawdziwe perełki.
Permalink Autor: cukierwnormie, data postu: środa, wrzesień 9, 2009 19:34
Cytat ladypank91
to subiektywne opinie moderatorów i to przede wszystkim im mają wpadać w oko.

... którzy już nawet nie kryją się z tym, że nie szukają zdjęć, tylko biorą co popadnie, nierzadko z własnych prywatnych znajomych.

Ja już nawet nie wchodzęna polecane zdjęcie gdy w miniaturce widzę kolejną 'ładną dziewczynę' bo poza tym, że jest na nim super-hiper-duper-zrobiona to zdjęcie jest zwyczajnie nuuudne.
gdybyśmy mieli więcej takich jak ty, to mielibyśmy mniej takich jak ty
- B.F. "Hawkeye" Pierce
;)
cukierwnormie Postów: 279
Konto od: 15.04.2008
Permalink Autor: czwarta, data postu: środa, wrzesień 9, 2009 22:23
Jeśli ktoś chce pokazać, co według niego powinno pojawić się w Polecanych - zapraszam tutaj:

http://forum.photoblog.pl/index/topic/tid/11415

W temacie można dodać jeden link z propozycją do polecenia. Oczywiście nie każde zdjęcie do Polecanych trafi, ale i tak dzięki temu więcej osób będzie mogło do tychże fotografii dotrzeć, a jeśli moderatorzy będą tam zaglądać - będą wiedzieli, jakie zdjęcia w Polecanych chcieliby ujrzeć użytkownicy.

czwarta Postów: 293
Konto od: 22.01.2008
Miasto: Poznań
Permalink Autor: dollie, data postu: środa, wrzesień 9, 2009 22:31
@czwarta: a ja dalej uważam, ze powinnaś zrobić dopisek, by każdy uzasadnił swoją odpowiedź. Byle jaki link koleżanki|kolegi to każdy sobie może wkleić. Ale uzasadnić swój wybór to już nie każdy. I ułatwiłoby wam to pracę :)
lorem ipsum dolor
Permalink Autor: blasfemia, data postu: środa, wrzesień 9, 2009 22:33
Rzeczywiście często powtarzają się te same osoby, ale fakt faktem, że robią świetne zdjęcia. I bzdurą jest, że tylko posiadacze lustrzanek znajdują się w polecanych.
blasfemia Postów: 3
Konto od: 22.04.2008
Miasto: Pszczyna
Permalink Autor: czwarta, data postu: środa, wrzesień 9, 2009 22:46
Cytat dollie
@czwarta: a ja dalej uważam, ze powinnaś zrobić dopisek, by każdy uzasadnił swoją odpowiedź.
Od przyszłego tygodnia być może będzie to wymagane.

Post edytowany środa, wrzesień 9, 2009 22:46 przez moderatora czwarta
czwarta Postów: 293
Konto od: 22.01.2008
Miasto: Poznań
Permalink Autor: dollie, data postu: środa, wrzesień 9, 2009 22:52
Cytat mrsmoonlight
Rzeczywiście często powtarzają się te same osoby, ale fakt faktem, że robią świetne zdjęcia. I bzdurą jest, że tylko posiadacze lustrzanek znajdują się w polecanych.
dokładnie. Wystarczy pomysł i odpowiedni zasób światła i dobre ustawienie aparatu :)
lorem ipsum dolor
Permalink Autor: kate91, data postu: czwartek, wrzesień 10, 2009 18:14
a czasami wystarczy sam pomysł :)

polecane zdjęcie to coś więcej, niż dobra fotka. uważam, że polecane powinny być zdjęcia oryginalne, których gołym okiem nie dojrzymy, a nie tylko talent do makijażu i dziewczyna z pluszakiem ustawiona na ciekawym tle ;x
Permalink Autor: emmadifranco, data postu: niedziela, wrzesień 20, 2009 18:45
też bym chciała być w polecanych, ale cóż.. muszę ćwiczyć robienie dobrych zdjęć, to może wtedy ;)
emmadifranco Postów: 2
Konto od: 7.11.2007
Miasto: Wólka Pracka
Permalink Autor: onajestwampirem, data postu: niedziela, wrzesień 20, 2009 19:25
ja uważam ze dobrze dobieraja zdjecia do polecanych . chociaż fakt ze sie powtarzaja ale oni dodaja mega super zdjecia i nie oszukujmy sami siebie . ale zasłużyli na to  :)
Sama chciałabym być w polecanych  ale to juz nie moja sprawa czy tak sie stanie :)
onajestwampirem Postów: 1
Konto od: 9.05.2009
Miasto: Giżycko