Requiem for the dream

Permalink Autor: mrausrau, data postu: piątek, styczeń 21, 2011 22:33
uwielbiam ten film i oczywiście muzykę z filmu. właśnie poluję na książke requiem dla snu :D
two can keep a secret if one of them is dead
mrausrau Postów: 32
Konto od: 4.11.2008
Miasto: Pruszcz Gdański
Permalink Autor: vilacrimarin, data postu: czwartek, luty 3, 2011 19:53
a któż widział już 'black swan'? piszę tutaj, ponieważ jest to najnowsza produkcja reżysera od 'requiem' właśnie :)
cześć, jestem Lena.
vilacrimarin Postów: 14
Konto od: 26.01.2007
Miasto: Poznań
Permalink Autor: romanarozkminy, data postu: sobota, kwiecień 16, 2011 22:23
Nie, chociaż właściwie to oglądałem już wszystko Aronofsky'ego poza Czarnym Łabędziem właśnie. "Requiem..." jest dobre, ale wydaje mi się, że miejscami uproszczane. Bardzo podobne do "Pi" i innych Darrena produkcji, chociaż nie będę udawał, że bardzo mi się podobało. Mansell też dobrą robotę odwalił.
Treść dodana do postu 16-04-2011 o godzinie 22:24
EDIT: Ogólnie to zapomniałem wspomnieć, ale naprawdę podobała mi się gra Leto, chociaż jako wokalisty go nie cierpię.
romanarozkminy Postów: 2
Konto od: 8.04.2011
Miasto: Romanów
Permalink Autor: vvtosiavv, data postu: poniedziałek, kwiecień 18, 2011 09:25
mój ulubiony ;)
vvtosiavv Postów: 30
Konto od: 12.07.2010
Miasto: Wadowice
Permalink Autor: radicalis, data postu: niedziela, kwiecień 24, 2011 08:25
4 strony ostóew i żaden wielki i oddany fan filmu nie zobaczył byka w tytule? requiem for A dream a nie for the dream.
ergo: błędy montażowe to kwestia gustu, to zależy co chciał osiągnąć montażysta z reżyserem.
1: odpowiedź szczera - wskazana...
2: ale konstruktywna złamasie!!!
3: prawda boli, głupota również, polecam panadol.
4: nie odpowiadam za to gdy zostanę sprowokowany bez wyraźnego powodu, a sprowokować mnie ciężko
5: 9/10 forumowiczów nie doczytuje do tej linijki, więc mogą nie wiedzieć że mam to serdecznie gdzieś i to czy się ze mną zgadzają ;]
radicalis Postów: 276
Konto od: 8.12.2005
Miasto: Legnica
Permalink Autor: fotoszeherezada, data postu: środa, maj 25, 2011 18:13
Muzyka jest super w tym filmie! A filmu trochę nie zrozumiałam, ale jest świetny!
fotoszeherezada Postów: 9
Konto od: 10.12.2010
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: , data postu: środa, lipiec 27, 2011 23:50
soundtrack jest, co by tu dużo mówić, idealny, a film dużo uświadamia, zdecydowanie jeden z moich ulubionych ;)
Konto od:
Miasto: Łódź
Permalink Autor: abernathy, data postu: niedziela, wrzesień 25, 2011 22:04
film rzeczywiście warty obejrzenia jednak muszę powiedzieć, że spodziewałam się czegoś...lepszego. słyszałam wiele opinii w stylu 'nie umiałam się otrząsnąć po tym filmie', 'moje życie się po nim zmieniło' etc. a ja, choć jestem wrażliwa jeśli chodzi o kino, to moje życie nie uległo żadnej większej zmianie. owszem, czułam się nieco dziwnie po tym filmie, ale nic więcej. chyba zwyczajnie został przeceniony bo dla niektórych jest arcydziełem. w każdym razie jeszcze raz polecam bo jednak nie wypada przegapić ;)
abernathy Postów: 25
Konto od: 26.03.2009
Miasto: Kalisz
Permalink Autor: justfreelove, data postu: sobota, październik 8, 2011 19:37
Piękny film (dla niektórych za trudny do zrozumienia). Wspaniała muzyka. Wszystko rewelacyjne.
justfreelove Postów: 4
Konto od: 30.08.2011
Miasto: Szczurkowo
Permalink Autor: radicalis, data postu: środa, październik 19, 2011 19:02
Cytat fotoszeherezada
A filmu trochę nie zrozumiałam, ale jest świetny!

stawiam flaszkę za ten komentarz , dawno sie tak nie uśmiałem ;]
1: odpowiedź szczera - wskazana...
2: ale konstruktywna złamasie!!!
3: prawda boli, głupota również, polecam panadol.
4: nie odpowiadam za to gdy zostanę sprowokowany bez wyraźnego powodu, a sprowokować mnie ciężko
5: 9/10 forumowiczów nie doczytuje do tej linijki, więc mogą nie wiedzieć że mam to serdecznie gdzieś i to czy się ze mną zgadzają ;]
radicalis Postów: 276
Konto od: 8.12.2005
Miasto: Legnica
Permalink Autor: marblegirl, data postu: wtorek, listopad 1, 2011 21:58
film stosunkowo dobry, ale nie rzuca na kolana. odniosłam wrażenie, że mógłby być zrobiony lepiej. wiele powstało już filmów o uzależnieniach, tak więc nic nowego. dodatkowo jared leto jakoś mnie nie przekonuje tu, oh ;c taki trochę hit dla nastolatek.
marblegirl Postów: 5
Konto od: 24.03.2009
Miasto: Poznań
Permalink Autor: haany, data postu: poniedziałek, grudzień 19, 2011 19:52
http://www.youtube.com/watch?v=kbe3xG-s4nE&feature=context&context=C33d7461ADOEgsToPDskI-Esx-M5kodVZjCOr4WQwW

My także uwielbiamy ten film i muzykę z niego, dlatego nagrałyśmy coś od siebie :)
Zapraszamy :-)
haany Postów: 1
Konto od: 14.03.2010
Miasto: Gdańsk
Permalink Autor: beagle2709, data postu: niedziela, grudzień 25, 2011 21:21
Film jest według mnie średni.
beagle2709 Postów: 18
Konto od: 26.12.2010
Miasto: Ożarów Mazowiecki