Chętna na sesję/poszukuję fotografa ; ) Żory, okolice.

Permalink Autor: ilovecarrots, data postu: piątek, wrzesień 30, 2011 17:47
Poszukuję dobrego fotografa do sesji.  Żory, okolice.
Chętny/chętna proszę o zajrzenie na adres mojego photobloga .
Jeśli przemyślałeś/aś do końca decyzję, pisać na priv. 348823- gadu, lub wiadomość na photoblogu.
Zapraszam :)

http://www.photoblog.pl/ilovecarrots

ilovecarrots Postów: 6
Konto od: 1.03.2009
Miasto: Żory
Permalink Autor: czystotechnicznie, data postu: sobota, październik 1, 2011 09:40
A "po co" Ci dobry fotograf? ;-). I czy wiesz o tym, że takie dobre sesje najczęściej są płatne?
Pozdrawiam
czystotechnicznie Postów: 12
Konto od: 29.03.2011
Miasto: Rybnik
Permalink Autor: fmar, data postu: sobota, październik 1, 2011 09:54
Zastanawiałem się, kiedy ktoś napisze coś podobnego, szybko poszło :D
fmar Postów: 39
Konto od: 15.06.2011
Miasto: Katowice
Permalink Autor: pindziu0916, data postu: sobota, październik 1, 2011 12:52
Cena to jedno a druga sprawa, co rozumiesz poprzez pojęcie "dobry fotograf" - nie koniecznie dobry czy mający tylko lustrzankę znaczy dobry...
pindziu0916 Postów: 172
Konto od: 1.05.2008
Miasto: Orzesze
Permalink Autor: fmar, data postu: sobota, październik 1, 2011 14:32
To chyba jest jasne? "Dobry" dla klienta jest ten, którego zdjęcia podobają się temu klientowi. I prawdę mówiąc nie muszą się podobać innym, bo gusty są różne.
Permalink Autor: czystotechnicznie, data postu: niedziela, październik 2, 2011 16:51
fmar, wolę edukować ludzi, zanim zostaną "pojechani" lub wystawieni na pośmiewisko. Ale widać, że autorka już tu nie odpisuje, cóż.
I zastanawiałem się, czy to napisać, bo też pomyślałem, że znajdzie się ktoś, kto "już wiedział" ;-). Zawsze tak jest.
Pozdrawiam
czystotechnicznie Postów: 12
Konto od: 29.03.2011
Miasto: Rybnik
Permalink Autor: ilovecarrots, data postu: wtorek, październik 4, 2011 11:36
Fajnie, że z wątku robicie se jakieś miejsce na pogawędki. ,,Czystotechnicznie" , nie musisz mnie pouczać, sama wiem co chcę najlepiej. chcesz se robić wykłady na temat dobrych zdjęć to se znajdź debila który oczywiście zechce cię słuchać.
Permalink Autor: fmar, data postu: wtorek, październik 4, 2011 13:42
Przynajmniej coś się dzieje, i wątek trafia na górę ;)
Fajnie, że Ty wiesz, ale jeśli dokładniej określisz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć wystarczająco dobrego fotografa. Choć po tym Twoim ostatnim zdaniu wielu na pewno straci ochotę na rozmowę, a co dopiero na robienie zdjęć.
Permalink Autor: ilovecarrots, data postu: środa, październik 5, 2011 14:33
Widzisz, jeden by napisał tak, a drugi inaczej.
Naprawdę nie lubię jak ktoś mi wchodzi w drogę i próbuje pouczać.
I nikogo na siłę nie ciągnę, żeby się głosił.
Przy okazji we wcześnieszym poście pomyliłam ,,fmar" z ,,czystotechnicznie" Sorry.
Permalink Autor: fmar, data postu: środa, październik 5, 2011 15:23
Krótko i jasno-to jest forum, tu każdy pisze co myśli. Jak to Ci nie pasuje, nie musisz pisać ani odpowiadać, bo nie zawsze wszyscy będą robić to, czego Ty chcesz :)
Permalink Autor: xpsychodeliczniex, data postu: środa, październik 5, 2011 19:54
uważam ,że modelkę z tak chamskim podejściem do ludzi niewielu jakichkolwiek fotografów (pomijając dobrych) będzie chciało sfotografować . :)
pozdrawiam .
xpsychodeliczniex Postów: 2
Konto od: 8.04.2008
Permalink Autor: kriss1983, data postu: czwartek, październik 6, 2011 21:56
ja żałuję,że takie fora odwiedzają tylko dzieci (nie obrażając nikogo),bo porobiłoby się zdjęcia,ale coś konkretnego i z kimś znającym się na tym,a w 9 na 10 przypadkach jest tak że modelka od siebie wnosi "chcę zdjęcia",a fotograf,czas,energię,umiejętności no i oczywiście "niszczenie" sprzętu...eh życie:)
kriss1983 Postów: 34
Konto od: 29.08.2011
Permalink Autor: fmar, data postu: czwartek, październik 6, 2011 22:12
kriss1983 - przenieś się na modelmayhem. Maxmodels też jest zawalone takimi "chętnymi", ale naprawdę nikt nikogo nie zmusza do korzystania z tej czy innej strony. Maxmodels komuś nie odpowiada? Nie pasuje, to nie zakłada tam konta. Nie chcę robić zdjęć każdemu kto się nawinie, to nie robię, jak jest ktoś ciekawy, można porozmawiać i coś zrobić, jak nie-wystarczy podziękować za zgłoszenie i odmówić, to jest naprawdę proste, wystarczy raz się przełamać i odpisać "nie, dziękuję ale nie skorzystam", później idzie już o wiele łatwiej :D
Permalink Autor: kriss1983, data postu: czwartek, październik 6, 2011 23:43
Nie nie,ja wszystko rozumiem,po prostu jakby bawi mnie natłok chętnych, a nie wnoszą jakby w całą sprawę nic od siebie,tak jakby wystarczyło mieć ładna buzię i wszystko załatwione;) I nie mam na myśli jakiejś zapłaty,ale obustronnego wkładu;) Z odmawianiem nie mam problemu,a dziękować bogu,mam w czym wybierać;) Oczywiście zapraszam;)
kriss1983 Postów: 34
Konto od: 29.08.2011