czy miłość na odległość ma sens?

Permalink Autor: myxdiary, data postu: niedziela, sierpień 22, 2010 18:40
Cytat dobryduszek3
Pozdrawiam i życzę wszystkim, którzy mają kogoś daleko od siebie powodzenia i wytrwałości w dążeniu do zamieszkania i życia razem :) :*

dzieki i nawzajem ;)) ;**

no i takie podejscie mi sie podoba u ludzi ;)
KochamCię.
myxdiary Postów: 0
Konto od: 2.10.2009
Miasto: Zabłoto
Permalink Autor: madziulek87, data postu: niedziela, wrzesień 26, 2010 00:56
glupie pytanie i madra odpowiedz...
oczywiscie,ze sie da! jesli jest milosc to i zrozummienie,wiernosc,teskona bez ktorej nawet zaden zwiazek nie przetrwa ! Wiec TRZEBA KOCHAC to raz ,a dwa? hmmm jesli sie kocha na tyle by porzucic wszystko dla ukochanej osoby to mozna sie wyprowadzic i zamieszkac RAZEM :D:D:D

powodzonkaaaaa
madziulek87 Postów: 0
Konto od: 14.04.2010
Miasto: Lubowidz
Permalink Autor: manek666, data postu: wtorek, wrzesień 28, 2010 21:45
A ja sądzę,że ma sens. I to duży !;]
Jeśli sie kogoś kocha to sie mu ufa. A odległość schodzi na drugi plan w obliczu miłości ;>
Treść dodana do postu 28-09-2010 o godzinie 21:48
alf
manek666 Postów: 2
Konto od: 27.05.2009
Miasto: Pszczyna
Permalink Autor: wramionachaniola, data postu: czwartek, wrzesień 30, 2010 09:48
kiedyś myślałam, że to jest niemożliwe...
nie wierzyłam w powodzenie takich związków...
dopóki znajomy się nie hajtneli....
poznali się jakieś 3 lata temu...
mieszkali na dwóch krancach Polski i mimo wszystko teraz są razem.... teraz juz tu na miejscu...
wramionachaniola Postów: 12
Konto od: 16.01.2009
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: natis90, data postu: niedziela, październik 3, 2010 18:26
juz sie tutaj wielokrotnie wypowiadalam - powtorze kolejny raz. MA SENS.

Za półtora miesiaca mina 4 lata jak jestesmy razem NA ODLEGLOSC :) i nie ma bardziej szczesliwej dziewczyny niz ja :P
"Danger Danger High Voltage
When we touch When we kiss
(Danger Danger High Voltage)
(When we cut When we kiss When we touch)
[Danger Danger High Voltage]
[When we touch and When we kiss]
When we touch (When we kiss)
When we touch (When we kiss)"

*_*

natis90 Postów: 119
Konto od: 28.06.2006
Miasto: Poznań
Permalink Autor: irminka, data postu: środa, październik 6, 2010 19:56
Może i tak, ale prędzej czy później będziecie chcieli być bliżej siebie. Osobiście uważam, że związek na odległość czy nawet związek, w którym para spotyka się raz na jakiś czas nie jest tym samym, co związek, w którym para mieszka razem. To zupełnie inna jakość i zupełnie inna perspektywa. I nikt nie przekona mnie, że jest inaczej ;)

Kupię
Lalkę Bolesława Prusa w wydaniu Biblioteki Narodowej.
irminka Postów: 898
Konto od: 3.02.2005
Miasto: Gdańsk / Braniewo
Permalink Autor: myxdiary, data postu: niedziela, październik 10, 2010 15:46
Cytat irminka
związek na odległość czy nawet związek, w którym para spotyka się raz na jakiś czas nie jest tym samym, co związek, w którym para mieszka razem.

to chyba logiczne ;]
no wiadomo, że wtedy jest lepiej, a przede wszystkim łatwiej..
KochamCię.
Permalink Autor: slodkieoczka, data postu: niedziela, październik 10, 2010 17:06
Generalnie dla mnie to niemożliwe. Mam swojego mężczyznę jakieś 4 km ode mnie, a i tak to za daleko. Kiedy mam chwilę zwątpienia, smutku czy po prostu małą depresję z powodu przypalonego obiadu on wsiada na rower czy do samochodu i po chwili jest u mnie. Nie wyobrażam sobie, żeby mieszkał gdzieś dalej, przecież przytulanie raz na miesiąc (jeśli dobrze idzie) nie można za bardzo nazwac związkiem. Takie jest moje zdanie.
slodkieoczka Postów: 3
Konto od: 23.05.2007
Miasto: Wolsztyn
Permalink Autor: calusekk, data postu: poniedziałek, październik 11, 2010 15:52
Maa tylko to jest trudne. ja mieszkam daleko od chlopaka i mozemy widywac sie tylko w weekend. bardzo tensknie ale daje rady a pozatym jak sie sie kocha to zawsze ma sens.
calusekk Postów: 0
Konto od: 8.10.2010
Miasto: Wągrowiec
Permalink Autor: irminka, data postu: poniedziałek, październik 11, 2010 18:17
Cytat myxdiary
no wiadomo, że wtedy jest lepiej, a przede wszystkim łatwiej..

Nie zgodzę się z tym, że jest łatwiej. W pewnych aspektach - na pewno, ale... Gdy widujecie się raz na jakiś czas nie możecie się tak naprawdę poznać. Wyzwaniem dla związku jest dopiero monotonia życia codziennego i zwykłe, przyziemne sprawy. Znam pary, które nie przetrwały tej próby - szczebiotanie, jak mi to jest bez Ciebie źle, jak Cię kocham, przytulanie i rozmowa w cztery oczy raz na jakiś czas to naprawdę zupełnie inna bajka.

Kupię
Lalkę Bolesława Prusa w wydaniu Biblioteki Narodowej.
irminka Postów: 898
Konto od: 3.02.2005
Miasto: Gdańsk / Braniewo
Permalink Autor: myxdiary, data postu: środa, październik 13, 2010 12:45
Cytat irminka
Gdy widujecie się raz na jakiś czas nie możecie się tak naprawdę poznać.

a kto powiedział, że wcześniej się nie znaliśmy? w moim przypadku byłam z chłopakiem prawie 10 miesięcy i wtedy wyjechal - musiał.. teraz to już ponad 14 miesięcy, jak jestesmy razem ;) i jest super, pomimo tego, że go tu nie ma ..

i jeszcze jedno..
Cytat irminka
ak sie sie kocha to zawsze ma sens.

no właśnie. i to jest najważniejsze ;]
;)
KochamCię.
Permalink Autor: inlovewithit, data postu: czwartek, październik 21, 2010 22:36
wg mnie nie. On robi co chce-Ty o tym nie wiesz,Ty robisz co chcesz-on o tym nie wie. A powinniscie robic to razem a nie tak wiesz...
inlovewithit Postów: 0
Konto od: 19.09.2010
Miasto: konin
Permalink Autor: myxdiary, data postu: piątek, październik 22, 2010 19:41
Cytat inlovewithit
wg mnie nie. On robi co chce-Ty o tym nie wiesz,Ty robisz co chcesz-on o tym nie wie. A powinniscie robic to razem a nie tak wiesz...

hm.. wiesz co to zaufanie ? no wlasnie :) i to podstawa w takim zwiazku. raczej nie doswiadczylas czegos takiego (milosci na odleglosc), wiec nie wiesz jak to jest.. nie kazdy zdradza i robi co chce.. wiec to MA sens.. tylko trzeba chciec i wierzyc ;)
a ja pozdrawiam z miejsca ludzi, ktorzy wierza i sa w takiej wlasnei sytuacji ;)
KochamCię.
Permalink Autor: loriz, data postu: niedziela, październik 24, 2010 11:46
Oczywiście, że ma sens i ma szansę przetrwać, oczywiście, jeżeli ten stan rzeczy (odległość) nie będzie się utrzymywał wiecznie. W końcu po pewnym czasie trzeba będzie wybrać - zlikwidować odległość (tj. zamieszkać razem, blisko) lub poszukać kogoś innego.

Ja po prawie 2 latach na odległość wybrałam to pierwsze
i jestem najszczęśliwsza na świecie :)
loriz Postów: 7
Konto od: 9.03.2009
Miasto: Pszczyna
Permalink Autor: elina19, data postu: niedziela, październik 24, 2010 20:10
Cytat madziulek87
glupie pytanie i madra odpowiedz...
oczywiscie,ze sie da! jesli jest milosc to i zrozummienie,wiernosc,teskona bez ktorej nawet zaden zwiazek nie przetrwa ! Wiec TRZEBA KOCHAC to raz ,a dwa? hmmm jesli sie kocha na tyle by porzucic wszystko dla ukochanej osoby to mozna sie wyprowadzic i zamieszkac RAZEM :D:D:D

niektórzy z tego co zauważyłam nie znaja pojęcia "zaufanie"!!!
jeśli sie kocha to nie ma granic i nawet miłośc na odległośc nie jest przeszkodą!!!
wystarczy sie kochać i pamiętać o tym że gdzieś tam czeka na was druga połówka.
jeśli kogoś się kocha naprawdę to nie da się o tej osbie zapomnieć jeśli się nawet bardzo tego chcę. wiem bo próbowałam i teraz bardzo się cieszę z tego że mi się to nie udało i jestem szczęśliwa.
choć teraz wyjechał bardzo daleko wiem że mnie kocha i gdyby nie musiał to by nie pojechał.
ja gdybym tylko mogła to pojechałabym z nim ale niestety muszę skończyć szkołe.
taki związek ,może pokazać czy wam na sobie zależy i czy naprawdę się kochacie.

pozdrawiam
elina19 Postów: 7
Konto od: 14.06.2010
Miasto: Wakefield
Permalink Autor: natis90, data postu: niedziela, październik 24, 2010 22:38
bo wy nie dostrzegacie jednej rzeczy - do milosci na odleglosc trzeba byc dojrzalym a nie bachorkiem z wasem od mleka ;D

a to, ze on moze tam mnie zdradzac itp to zalosne stwierdzenie - tak samo mozecie miec chlopaka pietro nizej i on was moze zdradzac ;D

Cytat irminka

Może i tak, ale prędzej czy później będziecie chcieli być bliżej siebie. Osobiście uważam, że związek na odległość czy nawet związek, w którym para spotyka się raz na jakiś czas nie jest tym samym, co związek, w którym para mieszka razem. To zupełnie inna jakość i zupełnie inna perspektywa. I nikt nie przekona mnie, że jest inaczej ;)

nikt Cie do niczego nie zamierza przekonywac - oczywistym jest fakt, ze chce sie miec ukochana osobe blisko. My za rok zamieszkamy razem :)
"Danger Danger High Voltage
When we touch When we kiss
(Danger Danger High Voltage)
(When we cut When we kiss When we touch)
[When we touch and When we kiss]
When we touch (When we kiss)
When we touch (When we kiss)"

*_*

natis90 Postów: 119
Konto od: 28.06.2006
Miasto: Poznań