łódz -Manu i Piotrkowska

Permalink Autor: kkkassiieennkkaa, data postu: środa, sierpień 12, 2009 03:08
Zgadam siee ^^ manuu jest juz nudne, a Pietryna tylko w nocy ;]

Ja tam najbardziej lubie Park Helenówek ;]
kkkassiieennkkaa Postów: 20
Konto od: 13.04.2008
Miasto: Łódź
Permalink Autor: mrowka2402, data postu: czwartek, sierpień 13, 2009 14:58
kurde . ! ludzie gadacie od rzeczy ..!  Manu itp to jest dobry pomysl..ludzie przyjezdaja do Eudezetu zeby sie pobawic a nie zeby sie szfedac po jakichs muzeach.;// nuda nuda i jeszcze raz nuda X33  . ludzie wiecej optymizmu i zabawy . ; DD
mrowka2402 Postów: 1
Konto od: 22.03.2009
Permalink Autor: desirable, data postu: piątek, sierpień 14, 2009 14:36
Nie rozumiem dlaczego wszyscy wiążą Łódź przede wszystkim z  manufakturą która nie jest żadnym szczególnym miejscem. Miejscem który mi się przede wszystkim miło kojarzy z Łodzią jest Piotrkowska która tak naprawdę zachwyca swoim pięknem ;))
desirable Postów: 1
Konto od: 2.03.2008
Permalink Autor: tylkomniepragniesz, data postu: niedziela, sierpień 23, 2009 00:48
Dlaczego każdy nastoletni człowiek uważa, że tylko Manufakturą i Piotrkowską Łódź może się pochwalić ?

Łódź była przede wszystkim miastem pełnym fabryk i wg mnie warto poświęcić im kilka chwil, gdyż są naprawdę warte zobaczenia. Gdyby tak jeszcze zainwestować w przewodnika, jeśli jest się jakąś większą grupą, okazałoby się, że jest dużo ciekawszych rzeczy. Manufaktura, manufakturą, ale czy ktoś chociaż czytał zawarte na budynkach tabliczki, które opisywały do czego służyło dane miejsce ?

Btw. tak, wiem, że dzisiejsza młodzież potrafi zwiedzać tylko centra handlowe i McDonalda.
Treść dodana do postu 23-08-2009 o godzinie 01:08
Kocham to miasto i nie chcę się z niego wyprowadzać. Wręcz przeciwnie - chciałabym choć w minimalnej części pomóc mu powrócić do dawnej świetności. W końcu, gdyby nie Warszawa, to Łódź byłaby stolicą Polski ; D

Zdecydowanie tak łódzkim kamieniczkom, cmentarzom i parkom.

To miasto bije własnym rytmem i choć nie wiadomo jak by już było brudne i zdemolowane, zawsze tym rytmem będzie przyciągać do siebie ludzi. Ja tym rytmem żyję i sądzę, że większość mieszkańców Łodzi potrafiących dostrzec piękno i odmienność tego miasta również.
tylkomniepragniesz Postów: 1
Konto od: 22.04.2008
Permalink Autor: ekstremalny, data postu: środa, sierpień 26, 2009 20:41
Manufaktura, Galeria ok czemu nie gdy pada jest chociaż kawałek dachu nad głową ;p

W słoneczne dni parki są dobrą propozycją, Arturówek no i oczywiście palmiarnia ;p co Wy na to ?

Jeśli o zabawie mowa to szczerze polecam w roku akademickim kluby na Lumumbowie i osiedlu akademickim PŁ. Co do klubów  na Piotrkowskiej.... hmm dla mnie za dużo tam blachar i małolatów.

Jeśli znacie jakieć kluby na poziomie to proszę o propozycję :)
ekstremalny Postów: 2
Konto od: 26.08.2009
Permalink Autor: thejasonone, data postu: poniedziałek, wrzesień 21, 2009 18:45
Co wy wiecie o Łodzi ja jestem prawdziwym mieszkańcem Łodzi
thejasonone Postów: 1
Konto od: 21.09.2009
Permalink Autor: klaudiuszxd, data postu: piątek, wrzesień 25, 2009 20:28
Manu jest cudowne i tak samo Pietryna!!
Jestem z tego miasta i dla mnie jest cudowne!!!
Pozdrawiam...!!!
klaudiuszxd Postów: 1
Konto od: 23.09.2009
Permalink Autor: grafzero, data postu: piątek, październik 2, 2009 17:15
http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9seau_Art_Nouveau_Network

Polecam link tym wszystkim geniuszom, twierdzącym ze w Łodzi nie ma nic ciekawego. Gdzie na tej liście jest wasza warsiafka i krakówek ??
grafzero Postów: 22
Konto od: 2.08.2008
Permalink Autor: rasterdisaster, data postu: piątek, październik 2, 2009 20:26
Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich, Ogród Botaniczny, Las Łagiewnicki - największy miejski kompleks leśny w Europie, Litzmanstad Getto, cmentarze na Brackiej i Ogrodowej, pozostałości po fabrykach, secesyjne kamienice, mnóstwo parków, klimatyczne kluby na Piotrkowskiej, świetna filharmonia i Teatr Wielki, sporo koncertów różnej muzyki, Atlas Arena i dla odmiany jedyne muzeum sztuki współczesnej w Polsce. Można by tak wyliczać dalej. Jest gdzie się bawić, mieć kontakt ze sztuką. Można iść na dicho do klubu, można iść do filharmonii, można iść na spacer do Manufaktury albo do któregoś z parków, można wziąć aparat i pstrykać secesyjne kamienice albo pofabryczne brudy albo parki. Wszystko zależy od dobrej woli i wyobraźni. Nudzą się tylko ludzie mało inteligentni...
Szukam pracy - grafik komputerowy, DTP, obróbka zdjęć, flash, www.

rasterdisaster Postów: 105
Konto od: 3.02.2009
Permalink Autor: emux, data postu: niedziela, listopad 8, 2009 14:57
Manu i Galerka to juz standard. Pobawić się to można równiez w silverze. Pojsc na jakis film ewentualnie na 1 piętrze jest też co robic. z grupka znajomych i juz jest weselej ;) Jest co robić w łodzi. xD
emux Postów: 1
Konto od: 8.11.2009
Permalink Autor: carolla255, data postu: niedziela, styczeń 17, 2010 16:32
Manufakturę warto zobaczyć, ale Łódź ma wiele ciekawych miejsc nie aż tak sławnych a czasem nawet o wiele ciekawszych od tych najbardziej sławnych miejsc Łodzi.
carolla255 Postów: 2
Konto od: 17.01.2010
Permalink Autor: dragaticto, data postu: sobota, styczeń 23, 2010 22:40
Widzew jest bardzo przyjemnym miejscem, chociaż przyznam nie znam całej dzielnicy tylko część. ;D
dragaticto Postów: 1
Konto od: 18.01.2010
Permalink Autor: asiulcia, data postu: wtorek, marzec 9, 2010 21:32
Nie zgadzam się za bardzo z tym że w Manofakturze jest miejsce spotkań...
No dobra jest tam sporo róznych atrakcji,
mówicie o rozrywkach, ul. Piotrkowskiej...
Doceńcie też parki, w nich miło można spędzić czas...
Np. Park Śledzia, Źródliska 1 i 2, Reymonta... i inne...
asiulcia Postów: 1
Konto od: 8.03.2010
Permalink Autor: przezswaitwglanach, data postu: środa, kwiecień 7, 2010 20:39
Jestem łodzianką od urodzenia i tak szczerze to nigdy nie pomyślałam nawet o wyprowadzce z tego miasta. Uwierzcie mi że chociaż mam te 15 to naprawdę nie uważam manufaktury czy galerii za pierwszy cud świata. Owszem manufaktura to teraz jest centrum rozrywki ale ja tak szczerze to wpadam tak tylko jak muszę i jak już to tylko do empiku. Moim ulubionym miejscem w Łodzi jest Księży Młyn i Park Staromiejski. Uwielbiam tez jeździć na Zdrowie, chociaż to ode mnie daleko to warto tam pojechać i poczuć ten klimat tego parku. Choć Łódź nie powala na kolana jak Kraków czy Warszawa to jednak ma swój niepowtarzalny klimat i jest jedyna w swoim rodzaju.
Pałac Poznańskiego, Biała Fabryka, Łagiewniki, Radogoszcz, Stary Cmentarz, Palmiarnia.
My też mamy się czym chwalić. Piotrkowska i te stare zabytkowe kamienice i kościoły.
Nie chce nikogo krytykować bo jeśli ktoś uważa że Łódź jest nudna i nie ma w niej nic ciekawego to jego sprawa. On traci a nie ja. Jeśli chce to niech się wyprowadza do innego lepszego miasta i zostawi wszystkie wspaniałości ludziom którzy to doceniają. Nie chce też obrażać inne miasta ponieważ każde ma swój urok i każdy, który naprawdę kocha swoje miasto będzie je zaciekle bronił.
Ja rozumiem że każdy ma swoje gusta i guściki ;)
I nawet jeśli Łódź się dalej nie będzie rozwijało to i tak będę je broniła bo to moje miasto.
Wiem, że to długa wypowiedź ale jestem dosyć sentymentalna jeśli chodzi o Łódź czy Polskę ;)
przezswaitwglanach Postów: 1
Konto od: 3.01.2010
Permalink Autor: adson, data postu: niedziela, kwiecień 11, 2010 10:49
cóż.. nie bywam często w Łodzi, parę razy na miesiąc, ponieważ mieszkam w Bełchatowie. Uważam, że fajnie pojechać z kimś do Łodzi do kina np? 3d jest tam świetne
adson Postów: 5
Konto od: 19.12.2009
Miasto: Bełchatów
Permalink Autor: blackheard, data postu: czwartek, kwiecień 22, 2010 21:13
często bywam w manufakturze , ale Łódź sama z siebie mi się jakoś szczególnie nie podoba ;p
no  piotrkowska i manu są okej ;)
blackheard Postów: 1
Konto od: 3.03.2010
Miasto: Łask