- Załóż swojego fotobloga!zarejestruj|
- dyskutuj na forum|
- zaloguj
|
w sumie to jakoś nie mogę się zabrać za obejrzenie jakiegokolwiek jego filmu, a bardzo bym chciała : )
Living legend. You can look, but don't touch! |
Konto od: Miasto: Gdańsk |
|---|
|
nigdy nie byłam entuzjastką...
jeśli idzie o sztukę to wolę klimaty środkowoeuropejskie. widać nie potrafię wyjść poza własny krąg kulturowy.
N a j m ą d r z e j s z y w e d ł u g m n i e j e s t t e n, k t o c h o ć r a z n a m i e s i ą c s a m s i e b i e n a z w i e d u r n i e m.
|
dejwid
|---|
|
uwielbiam jego filmy - niesamowicie kolorowej, kontrowersyjne, nietuzinkowe i nieprzewidywalne. zachwycaja i oburzaja, ale na pewno zmuszaja do zastanowienia.
moj ulubiony to przede wszystkim 'porozmawiaj z nia'. za kazdym razem jak go ogladam to sie wzruszam. piekny! |
athanasia
|---|
|
hmm athanasia cieszę się ze lubisz filmy Pedro Almodovara ,ja też bardzo. Jego filmy są bardzo zastanawiające i po prostu o życiu.
pozdrawiam.XD |
Konto od: Miasto: |
|---|
|
Cytat athanasia moj ulubiony to przede wszystkim 'porozmawiaj z nia'. za kazdym razem jak go ogladam to sie wzruszam. piekny!Przeraźliwie nudny. Oglądałam dwa razy i nie zachwycił mnie w żaden sposób. Kupię Lalkę Bolesława Prusa w wydaniu Biblioteki Narodowej. Post edytowany wtorek, maj 13, 2008 12:40 przez moderatora irminka |
irminka
|---|
|
Planuje obejrzeńć "Złe wychowanie". Jak narazie moim ulubionym filmem Almodovara jest "Wszystko o mojej matce".
|
flameoffreedom
|---|
|
Każdy jego film jest co najmniej ciekawy, w pewnym sęsie są one zwariowane, niby nierzeczywiste, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Ostatnio Volver to małe arcydzieło. Lubię też bardzo Wszystko o mojej matce Czym sobie na to wszystko zasłużyłam (oglądałem w 1 tygodniu ten fil 4 x a rzadko oglądam coś więcej niż 2x)
Treść dodana do postu 01-09-2008 o godzinie 19:56 Jeśli ktoś lubi Almodowara, niech zobaczy też filmy Ferzana Ozpeteka, podobna stylistyka, a jednak orginalny.
|
samson70
|---|
|
Dla mnie filmy Almodovara sprawiaja wrazenie jakby kręcenie ich przychodzilo mu wyjątkowo łatwo.. Filmy kontrowersyjne i poruszajace . Dla mnie jednym z wiekszych atutow jest muzyka Julio Iglesiasa ;)
|
birdcherry
Konto od: 19.10.2008 Miasto: Zabrze |
|---|
|
Wczoraj obejrzałam Złę wychowanie i szczerze niezbyt mi się podobało.
|
flameoffreedom
|---|
|
Widziałam chyba wszystkie jego filmy (z wyjątkiem "Przerwanych objęć" które miały już premierę w Polsce na festiwalu we Wrocławiu, odpuściłam sobie i poszłam wtedy na inny film bo nienawidzę tłumów...) i każdy bardzo lubię, może z wyjątkiem "Drżącego ciała"...
Moim ulubionym jest zdecydowanie "WSZYSTKO O MOJEJ MATCE" który jest jednym z moich ulubionych filmów w ogóle. Widziałam go wiele, wiele razy, dlatego znam nawet całe fragmenty scenariusza. : ) Co pewien czas nachodzi mnie zawsze potrzeba żeby znowu zobaczyć ten film, przypomnieć sobie tą historię, którą odkrywa się jak układankę. I bardzo piękna jest taka myśl: jeden motyw (mówię tu o Tramwaju zwanym pożądaniem Williamsa), który przewija się w czyimś życiu, za każdym razem czyniąc w nim przełom.. hmm, mogłabym o tym filmie mówić dłuuugo długo, jestem wariatką ; ) |
ligeia
|---|
|
A można wiedziec co nie podobało Ci się w Drżącym ciele (nie rozwnęłaś zbytnio tego a jestem szalenie ciekawa :) )?
|
flameoffreedom
|---|