Bytom- gdzie na zdjęcia ?

Permalink Autor: ksztaltcienia, data postu: czwartek, lipiec 1, 2010 23:07
Są jakieś fajne miejsca w Bytomiu na zdjęcia?
ksztaltcienia Postów: 1
Konto od: 30.06.2010
Miasto: Rogoźnik
Permalink Autor: tehpaweu, data postu: piątek, lipiec 2, 2010 16:13
bobrek, magiczne terytorium cyganerii i wyznawców jotpe
tehpaweu Postów: 19
Konto od: 14.07.2009
Miasto: Bytom
Permalink Autor: krzesio, data postu: poniedziałek, lipiec 5, 2010 00:43
pod warunkiem że idziesz tam z obstawą wojskową i wozem pancernym, bo inaczej nie radzę. Legendy powiadają, że jeśli jedziesz przez bobrek poniżej 40 km/h możesz stracić koła. Zaprawdę jest to magiczna dzielnica.
krzesio Postów: 2
Konto od: 4.07.2010
Permalink Autor: chamaedorea, data postu: poniedziałek, lipiec 5, 2010 09:33
W Bytomiu-Szombierkach jest fajne miejsce, taki staw za blokami na Zabrzańskiej, kilka fajnych sesji tam miałam przyjemność pstrykać.
chamaedorea Postów: 1
Konto od: 26.06.2010
Miasto: Chorzów
Permalink Autor: ineverlikeyouxxx, data postu: środa, lipiec 7, 2010 06:29
Właśnie też bym chciała jakieś fajne miejsca do zdj w btm poznać, bo sc, kato, chorzów, tg i będzin mam już w tym obeznane, a mimo, iż bywam w btm co jakiś czas to nigdy nie wiem gdzie tam można by zdj porobić.
http://www.maxmodels.pl/ineverlikeyou.html
ineverlikeyouxxx Postów: 1
Konto od: 31.10.2008
Miasto: Sosnowiec
Permalink Autor: zombielikebrains, data postu: środa, lipiec 7, 2010 10:42
Zawitaj do dzielnicy Bytomia - Miechowice - tam zawsze jest coś do sfotografowania - park, staw, ruiny zamku Wincklerów i wiele wiele innych. ; DD
zombielikebrains Postów: 2
Konto od: 6.11.2009
Permalink Autor: pentrutine, data postu: piątek, lipiec 9, 2010 09:46
ruiny zamku w Miechowicach? Są zagrodzone, moim zdaniem, tylko las, park, staw jeśli chodzi o Miechowice, a jeśli chodzi o centrum a nie o dzielnice, to w centrum Bytomia jest park, za parkiem idąc wzdłuż torów (tramwaj 19, 9, 31- przystanek Odrzańska). Najbardziej zajebi*** miejsce miejsce, staw, pola, łąki, łabędzie, kaczuszki... żmije [ ;/ ]. No, ale zdecydowanie polecam miejsce! Najlepsze, trzba tam byc by zrozumiec magię tego miejsca. Wybierzcie się na Topolę!
pentrutine Postów: 2
Konto od: 27.04.2010
Permalink Autor: zombielikebrains, data postu: piątek, lipiec 9, 2010 22:34
owszem są zagrodzone, ale można tam wejść, da się przejść. ; DD
zombielikebrains Postów: 2
Konto od: 6.11.2009
Permalink Autor: yamell, data postu: sobota, lipiec 10, 2010 00:04
Tylko 'las, park, staw jeśli chodzi o Miechowice'?
W lesie są magiczne miejsca do zdjęć. Kamienna ławka z napisem "Rosen Bank 1888", są kanały, jest Źródło Róży.
Park: genialny Platan, wspomniane ruiny oraz zniszczone przez debilną młodzież fragmenty zamku Wincklerów 'nie za ogrodzeniem'.
Wzgórze Gryca z kaplicą Św. Barbary, potężny schron najprawdopodobniej z okresu II WŚ, dwa neogotyckie kościoły, Brandka, dla kogoś ciekawe mogą być rury obok Silesii. Zależy co chce się fotografować: budowlę, przyrodę czy kogoś w jakimś tle. ;)
Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
yamell Postów: 7
Konto od: 2.04.2007
Permalink Autor: pentrutine, data postu: środa, lipiec 14, 2010 08:55
Cytat longer14
owszem są zagrodzone, ale można tam wejść, da się przejść.
- tak, da sie ale zawsze jest lęk że coś zaraz zleci mi na łeb ;P jest dużo miejsc, bo Bytom dzieli się na dzielnice... No, a moze stara dzielnica Bytomi, teraz juz osobne miasto ? - Radzionków? Polecam!- lasy- za torami, no i budowy... Budowy, sa super, nikogo, tam nie ma, poza tym i tak nikomu by to nie przeszkadzało, bunkry... ? a może moglibysmy wiedziec co dokładnie chcesz fotografować ? Bo tak jak mowi kolega powyżej zdjęcia kogoś w tle czegoś czy zdjęcia budynku, krajobrazu? Bo wtedy bylo by nam łatwiej polecic jakies znane nam miejsca ? ;>
pentrutine Postów: 2
Konto od: 27.04.2010
Permalink Autor: andziiiiik, data postu: piątek, lipiec 16, 2010 13:21
Bytom Szombierki ;P Pola, i stawy ;D
andziiiiik Postów: 1
Konto od: 30.05.2010
Permalink Autor: paula241, data postu: piątek, lipiec 16, 2010 20:09
Kurcze znam takie fajne było to chyba przed jakąś przychodnią :). To był patk, a park był cudny no normalnie dla fotografa raj !!! :] jak sobie przypomnę gdzie to było to napiszę ;).
paula241 Postów: 3
Konto od: 25.10.2009
Miasto: Mysłowice
Permalink Autor: swiatssie, data postu: wtorek, sierpień 10, 2010 08:20
Szombierki-ruiny tuż obok kopalni, staw.
Bytom- ogółem rynek może zrobić tam ładne eleganckie zdjęcia przy fontannie itp..
Bobrek-(proponuje iść z obstawą ;))
swiatssie Postów: 1
Konto od: 27.02.2010
Permalink Autor: cojapije, data postu: czwartek, sierpień 19, 2010 23:30
A mnie się wydaje że fajnym miejscem w Bytomiu jest ELEKTROWNIA na prawdę można zrobic śliczne zdjęcia, a także odnowiony DWORZEC PKP :)
cojapije Postów: 1
Konto od: 19.08.2010
Permalink Autor: wadera666, data postu: piątek, sierpień 20, 2010 11:17
ta odnowiony dworzec w Bytomiu... wciąż wali tam moczem ;p
ja lubię Bytom ze względu na wiele opuszczonych kamienic. W Chorzowie jest także opuszczona fabryka.
wadera666 Postów: 9
Konto od: 21.02.2009
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Permalink Autor: tehpaweu, data postu: piątek, sierpień 20, 2010 23:22
szombierki, na bambino za dwa chlodne komandosy mozna nawet zwerbowac paru modeli, polecam piotr frontczefski
tehpaweu Postów: 19
Konto od: 14.07.2009