|
Cytat adaruda Bardzo spodobała mi się wypowiedź mojego doktora z zajęć o nazwie "psychopatologia", gdzie stwierdził że: ze względu na zmiany socjalno-bytowe na świecie w ostatnim stuleciu, poprawę sytucji życiowej społeczeństw oraz przedłużanie życia w wyniku zmian w/w oraz daleko rozwiniętej medykalizacji, światu po prostu dobrze się wiedzie. Głód i nędza zostały zepchnięte na margines państw rozwijających się itd. Co za tym idzie ludzie żyją dłużej więc muszą dłużej pracować na siebie i rodziny. Ze względu na jakże nowoczesny oraz modny humanitaryzm dzieciom na świecie nie wolno pracować fizycznie do czasu osiągniecia pewnego ściśle określonego wieku itd. Szkoła zapewnia dzieciom wypełnienie tylko kilku godzin z całego dnia a rodzice w tym czasie dbają o pozycję finansową, towarzyską rodziny. a dzieciom siedzącym w tym czasie samotnie w domu nudzi się okropnie i najzwyczajniej w świecie przewraca się w tyłkach :) stąd bierze się większość problemów z dziećmi i młodzieżą w państwach rozwiniętych :)Sory dla tych którzy już to czytali, ale ta, która nie doczytała ma teraz możliwość wzbogacenia swojego jakże ciasnego świtopoglądu... Cytat xthinspiracje Macie mnie za idiotkę tylko dlatego, że mam inne zdanie od Waszego? Fajnie, nie ma co.Nie dlatego mamy Cie za idiotkę... Wqrwia mnie, że takie małolaty jak Ty nie mają się czym w życiu martwić, jak tylko swoją "lekką nadwagą"... Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że u dzieci i młodzieży inaczej oblicza się BMI, bo jesteś w wieku dojrzewania i powinnaś mieć więcej ciała-to jest zdrowe, bo rośniesz a jak będzie Ci teraz czegoś brakować (np witamin), to w przyszłości zaczną np wypadać Ci włosy, skóra zrobi się jak u ćpuna, itd. kiedy przestaniesz rosnąć to, jeżeli odżywiasz się zdrowo, Twoja waga sama się ureguluje we właściwy sposób. I chyba znowu nie doczytałaś-nie powinno się odchudzać, żeby schudnąć ale jeść z głową. Nie eliminować pokarmu ale zamieniać na inny-zdrowszy. Poczytaj.
Biseksualizm? Niewątpliwie podwaja twoje szanse na sobotnią randkę :)
|
adaruda
Postów: 81Konto od: 13.09.2007 Miasto: Kudowa Zdr / Gniezno / Poznań |
|---|
- Załóż swojego fotobloga!zarejestruj|
- dyskutuj na forum|
- zaloguj