Regulamin
- Załóż swojego fotobloga!zarejestruj|
- dyskutuj na forum|
- zaloguj
|
moją miłością Fryderyk Chopin. mam na niego fazę.
utworów innych artystów też 'słucham'. |
malarria
Konto od: 7.10.2008 Miasto: miasto. |
|---|
|
Cytat elementarz albo Reqviem (nie wiem czy dobrze napisałam, hehe) Mozarta ;)pisze się Requiem (pół roku łaciny w szkole na cos się przydało) też to lubię, jeśli chodzi o muzykę klasyczną to ogólnie podoba mi się muzyka z okresu romantyzmu ( Chopin, Debussy) najbardziej przepadam za muzyką symfoniczną, bo jest tam wiele instrumentów o różnych barwach |
kinql
Konto od: 25.08.2008 Miasto: krzywiń |
|---|
|
jeśli klasyka to tylko Schubert.
Więc jeśli jeszcze to możliwe naucz mnie milczeć..., naucz śpiewać.
|
babka554
Postów: 7Konto od: 15.08.2006 Miasto: okolice Tczewa/Gdańska |
|---|
|
muzyki klasycznej słucham ostatnimi czasy bardzo dużo, przede wszystkim dlatego, że ją gram ;P gram na fortepianie, najlepiej wychodzą mi utwory Chopina i Mozarta. jeśli ktoś mieszka w Krk, to pewnie kojarzy szkołę muzyczną II st. na Basztowej.
słucham dużo na lekcjach, ostatnio spodobały mi się "Obrazki z wystawy" Musorajskiego. tak w domu, to koncerty brandenburskie Bacha, scherzo h-moll Chopina, suity z baletów Czajkowskiego i wiele wiele innych. tak naprawdę to jest niesamowicie dużo pięknych, CUDOWNYCH utworów, o których większość świata nigdy nie słyszała, a które zasługują na sławę :)) ale nie można żyć samą muzyką klasyczną, ja osobiście przepadam za muzyką zespołu Strachy na lachy, Happysad'u, Amy McDonald, Green Day itp. :D
bo my delfiny nigdy nie wątpimy! i choćby całe morze wyschło, to ja zostaję. ty zostajesz? tak, ja zostaję optymistą!
|
onesself
|---|
|
Fortepianowe kompozycje Liszta, zwłaszcza Totentanz.
Carmina Burana Carla Orffa Messa da Requiem Verdiego Requiem Mocarta Beethoven Czajkowski Pergolese Mussorgski |
rasterdisaster
|---|
|
Kiedyś moja facetka od muzyki powiedziała mądrą rzecz. Mówiła że muzykę klasyczną nazywa się potocznie "poważną" [nie lubię takiego stwierdzenia] i dodała "Jeżeli klasyczna muzyka jest muzyką poważną, to wszystkie inne gatunki muzyki są w takim razie niepoważne".
JA osobiście muzyki klasycznej nie słucham. Mam jednak piosenkę która dotarła do mnie jak byłam mała i do dziś mi się podoba: Andrea Bocelli & Sarah Brightman - Time To Say Goodbye Pewnie wszyscy ją znają... :)) POLECAM! |
tequi
Konto od: 1.02.2009 Miasto: Lublin |
|---|
|
Oczywiście, uwielbiam. Lubię Mozarta, Chopina, Bacha, Vivaldiego i Wagnera. Słucham także przede wszystkim muzyki filmowej. Też się szkołą muzyczną mogę pochwalić...
|
wadosss
|---|