Regulamin
- Załóż swojego fotobloga!zarejestruj|
- dyskutuj na forum|
- zaloguj
|
Cytat margerita91 całą 11 pokazali lepszą piłkęnie znam nikogo kto się zna na piłce, kto twierdzi, że ten mecz z niemcami był lepszy niż ten sprzed dwóch lat. Cytat margerita91 Ty cukierwnormie widzisz za dużo ludzi którzy powtarzają "ok, nic sie nie stało"media tylko to lansują, a media to czwarta władza. Cytat margerita91 a tylko nieliczni gotowi są powiedzieć coś w tym styluno tak, stajlem to dzisiaj przeszli sami siebie. rzadko można oglądac taką pokraczną grę. Cytat margerita91 Jak mają uwierzyć że mogą grać lepiej skoro nawet w Polsce ich niedoceniają.piłkarzami ręcznymi się od lat nikt nie interesowal do niedawna, a jakoś dają sobie radę i to jak! Cytat margerita91 Liczę że dziś udowodnią i mi i Tobie że może czasem cuda się zdarzają.hehe, nie skomentuję ^^ remis z drużyną z marginesu piłki nożnej, na dodatek oprawiony komentarzami "przetrwaliśmy" i odliczaniem minut do końca. śmiech na sali po prostu. Cytat margerita91 chociaż nawet po przegranej ja jakoś będe za nimi, za bardzo uwielbiam Polską Reprezentację (PZPN nie za bardzo;/), może do czasu ale jak narazie nic nie zapowiada zmian.i to jest przykre. absolutnie NIC się nie zmieni przez takie postawy.
gdybyśmy mieli więcej takich jak ty, to mielibyśmy mniej takich jak ty
- B.F. "Hawkeye" Pierce ;) |
cukierwnormie
|---|
|
Cytat margerita91 Nie znasz, to już twoja sprawka ważne że Ty 'wiesz' że zagali beznadziejnieobiektywna opinia tych, którzy się znają na piłce. proste. Cytat margerita91 Media, znowu nietrafiony argument.znowu? a potrafisz ty cokolwiek uargumentować, albo chociaż obalić mój? bo jakoś do tej pory nie zauważyłam... Cytat margerita91 A co ma piernik do wiatraka?? W ogóle nie rozumiem twojego kontekstu.bo widać masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. pisałaś rzewnym tonem o pokrzywdzonych chłopcach, których nikt nie docenia, to ja podałam przykład, że i bez tego można odnosić sukcesy. proste i logiczne. a tobie po meczyku chyba forma spadła, bo poziom dyskusji drastycznie obniżony ^^ Cytat margerita91 o jak to, według Ciebie to nie my jesteśmy na tym marginesie?zdecydowania z formą kiepsko ^^ to, że austria jest na marginesie nie znaczy, że i my na nim nie jesteśmy... i znowu prosto i logicznie się to nie wyklucza. Cytat margerita91 A kiedy i tak jest źle ty chcesz żeby było jeszcze gorzej!o taaaaak masochizm rządzi! tylko, że ja prostu mówię o tym o czym "dumni Polacy" boją się nawet pomyśleć... że są w czymś beznadziejni. Cytat margerita91 doszukujesz się wszystkiego co jest złe na Polską Reprezentacjebo nie widzę, choćbym nie wiem jak się starała niczego pozytywnego? od lat to samo? Cytat margerita91 A myślisz że przez takie perspektywy jak Ty reprezentujesz się coś zmieni?owszem, ogólnonarodowy sprzeciw/bunt/presja potrafią wiele zdziałać. od austriaków się potrafili fani odwrócić i moze chłopaki się wezmą garść, nasi za to pozostaną pod parasolem ochronnym i będzie nam ta ekipa grać do emerytury. Cytat margerita91 Już wolę być naiwną optymistką niż ciągle narzekać.przykra wada narodowa. Cytat margerita91 dziwię się że wogóle oglądasz mecze Polskiej Reprezentacji skoro to bagno i kompromitacjażeby o tym wiedzieć i żądać zmiany? bo to mnie właśnie zalezy na polskim sporcie, jak już mówiłam głaskanie nic tu nie pomoże. Cytat margerita91 wymyślać nowe 'argumenty' przeciwnie kosztuje mnie to zbyt wiele wysiłku, to się po prostu każdemu myślącemu człowiekowi nasuwa. Cytat margerita91 można dalej przeżywać porażki i wygrane albo żyć sobie w tym zadufanym świecie gdzie wszystko jest beowszem porażki i WYGRANE, szkoda, że muszę się powtarzać - w moim świecie wszystko gra, własnie dlatego, że nie muszę się frustrować ciągłymi klęskami, tylko kibicuję sobie normalnym, zdrowym drużynom. Cytat margerita91 Teraz możesz się ucieszyć bo te 'pokraki' zremisowały.znowu muszę się potwórzyć, ale ok, rozumiem frustracja pourazowa: otóz ja bym się bardzo cieszyła gdyby oni wreszcie pokazali jakiś poziom, to że tak nie jest, cóż... widać moje oceny są po prostu trafne. Cytat margerita91 Teraz będziesz mieć o wiele więcej argumentów przeciw by dalej pisać 'jacyż oni są nieudolni'.no cóż, nie ode mnie to zależy. nie ja je rozdaje na prawo i lewo... Cytat margerita91 coraz bardziej 'wymyślanymi' (patrz: Media)argumentu o mediach został nie zrozumiany, jak już mówiłam. ech, teoria mediów jako czwartej władzy, społeczeństwa informacyjnego itd mówi o tym, że to media kreują rzeczywistość i podpowiadają o czym i jak ludzie myślą. media organizując szał na mecze polaków mogą potem dowolnie sterować tym, jakie postawy Polacy będą prezentować... jeżeli komentarze dziennikarskie będą łagodne, zachwyceni niewiadomo czym kibice będą wrzeszczeć do kamer własnie to "nic się nie stało", to taka postawa zostanie przyjęta przez resztę odbiorców. wiesz, to nie ja to wymyśliłam, ja się tylko tego uczę.
cukierwnormie
|---|
|
Kobiety dywagują o piłce – ciekawe i pewnie tylko dlatego tak kulturalne :)
Ja dorzucę parę swoich przemyśleń, mocno spłyconych i okrojonych z racji późnej pory. Generalizując – my jako naród – mamy tendencje do wyobrażania sobie Bóg wie jedynie czego. Gdybyśmy dziś przegrali z Austrią to larum spadłoby na trenera – bo już wszyscy pozapominali że zwycięstwem jest już to, że tam jesteśmy. No ale mecz potoczył się inaczej, a prawda jest taka, że gdyby nasi na końcu nie byli już myślami w szatni, nie kotłowali się po rogach, nie grali krótkich kornerów, nie faulowali na potęgę – czyli generalnie - utrzymali to niesamowite, jak na naszych, tempo i pressing to nie byłoby sytuacji w naszym polu karnym! Ot co – i nie zapominajmy, że wcześniej już nasi kusili los prowokując różne sytuacje, lecz jakoś wtedy nikt zapewne nie narzekał na sędziego. No i mnie najbardziej irytował Krzynówek, który za wszelką cenę chciał coś zdziałać... no ale to może jego ostatnie mistrzostwa.. tylko kto jest ważniejszy – on czy drużyna. Optymizm optymizmem ale trochę zdrowego rozsądku nigdy nie zaszkodzi – ot przez ostatnie miesiące wielu drobnych inwestorów zdążyło się już o tym przekonać :). Kibicuję naszej drużynie, ale stawiam na innych – czy to złe, że chce dorobić do nowego szkła gdyż zdaję sobie sprawę z poziomu jaki reprezentują Polskie Orły? Jeśli wygrają to i tak będę się cieszyć najbardziej - remisów nie obstawiam:). Wyłączę z tego Rogera, bo to jest ewenement... oby tylko chłopak nie zachłysnął się kasą i życiem bo skończy jak Oli... |
optiq
|---|
|
Cytat margerita91 jakoś nie zauważyłam żebyś wszędzie miała racjęa ja nie zauważyłam, żebyś jakoś szczególnie obaliła jakikolwiek argument, którym sie posłużyłam. Cytat margerita91 Nie każdy człowiek jest takim 'zombie' wierzącym w każde słowo mediówa jakos potrafisz udowodnić tę tezę, bo ja i owszem - badaniami, na podstawie których zostały stworzone teorie, które przytoczyłam. Cytat margerita91 Bo oni też mają takie problemy tyle że w mniejszym stopniu.a jakie problemy? są przykładem na to, że bez milionów kibiców też można stworzyć świetną drużynę i zwyciężać, w przeciwieństwie do drużyny, która doping ma,ale zwycięstw coś nie widać. Cytat margerita91 (p.s. Podałaś przykład i masz pretensje o czytanie ze zrozumieniem ale kiedy agatesiu użyła porównania to uznałas to za 'argument żaden'.i tutaj odpadam... wymiękam po prostu... jeżeli nie widzisz różnicy między tymi dwoma sposobami porównania (pierwszy mający na celu umniejszenie własnej klęski mówieniem o tym, że inni mają je o wiele większe i co za tym idzie powinniśmy się cieszyć, ze nasza jest taka mała - co jest absurdem, dla kogoś kto ma trochę ambicji. a moje porównanie już po raz kolejny wyjaśniłam wyżej) to chyba nie ma o czym gadać. Cytat margerita91 Ja nie piszę żadnej pracy maturalnej, magisterskiej czy kolokwium bym musiała pisać "poważnym zdyscyplinowanym tonem, gdzie wszystko odbywa się na wysokim poziomie"szkoda, że to uważasz, że zwalnia cię to z tworzenia logicznych wywodów ^^ Cytat margerita91 po zremisowanym meczu mam gorszy humor to co, normalne. Każdy kibic reaguje w swój sposón chyba że się NIE JEST kibicema ja jestem kibicem, właśnie siatkarze przerżnęli z Egiptem, ale nie jest to dla mnie problem bo znam wartość tej drużyny i wiem, że się po tym podniosą. Cytat margerita91 Podkreślasz to tak jakbyśmy jednak nie byli na tym marginesienie ja tak twierdziłam, tylko ktoś tutaj wcześniej głosząc złotą myśl, że "przegrać z austrią to byłby wstyd". Więc jednak jest, co?;> Cytat margerita91 Zwróciłabyś uwagę na to że to może Ty boisz się pomyśleć że coraz więcej twoich argumentów jest beznadziejnych. Dumni Polacy, no żałosne.. A może dumna polka?? Zastanów się bardzo poważnie bo z twoich wypowiedzi wynika to drugie.brak merytorycznych treści, nawet nie ma się do czego odnieść. Cytat margerita91 Jakoś źle patrzysz.ok, to mnie oświeć i pokaż mi realny, Poważny, światowy sukces polskiej reprezentacji w piłce nożnej (oczywiście te troche mniej odległe niż Orły Górskiego ^^) Cytat margerita91 Ale nie bo chcesz za wszelką cene udowodnić że masz "świętą" rację.raczej próbuję skłonić tylko i wyłącznie do zastanowienia się nad kondycją polskiej piłki. podobnie jak przedmówca optiq apeluję o odrobinę zdrowego rozsądku. Cytat margerita91 Jesteś anty dowodem pewnego powiedzenia "wierny po porażce dumny po wygranej"o tym już wcześniej mówiłam, nie będę się powtarzać. Cytat margerita91 Nie można mieć wszystkiego, dostaliśmy się do Euro a to Cie nawet nie ruszyło tylko to że nie wyszliśmy z grupy.nie wyszliśmy z grupy od 22 lat. jeżeli według ciebie to jest normalna sytuacja to naprawdę gratuluję nieziemskiego optymizmu. Cytat margerita91 Skoro jesteśmy drużyną z 'marginesu' to ja naprawdę nie wiem jakim cudem jednak wygraliśmy eliminacje??to ja odwróce pytanie: skoro jednak nie jesteśmy drużyną z marginesu, to jakim cudem nie potrafimy teraz wygrać meczu, nawet z czymś co sami kibice określają marginesem? Cytat margerita91 "wymyślisz" kolejne argumenty przeciwja ich nie wymyślam, już o tym mówiłam, one leżą na ulicy, ale ty jakoś kontry wymyślić nie potrafisz, bo się powtarzasz. Cytat margerita91 po prostu nie chce mi się i nie mam ochoty ciągnąć dalej tą "farsęo właśnie, własnie też już mam dość tłumaczenia wszystkiego co jest jakoś na opak rozumiane.
cukierwnormie
|---|
|
No cóż może się nie popisali ostatnio ale sądze, że oni w grucie rzeczy są okey ;)
Believe in your dreams ! :*
|
Konto od: Miasto: Słoneczne niebo .! |
|---|
|
Cytat agatesiu hehehe dziewczyny widzę, że dalej to samo :D toczy się ostra walka - która z was ma rację? :P jak tak dalej pójdzie to dyskusji nie będzie końca, a coś mi się zdaje, że żadna z was nie zejdzie ze swojej 'pozycji' i dalej będzie bronić swojego zdania. Wszyscy już wiemy, co sądzicie o naszej reprezentacji więc może skończcie to i dajcie wypowiedzieć się innym? ;) pozdrawiam obie bardzo gorąco :)ale czy ich dyskusja, która zresztą jest bardzo ciekawa przeszkadza wypowiadać się innym? NIE. a poza tym forum jest do tego, żeby na nim dyskutować. Marzenia są po to, by je realizować... < 3333
|
dawidmanutd
|---|
|
hej
zrobilem filmik o naszej reprezentacji link : http://www.youtube.com/watch?v=2Pb6dkHFj_w moze się komuś spodoba, jeśli nie - trudno ;) |
kusi0
Konto od: 12.03.2009 Miasto: Katowice |
|---|