Reprezentacja Polski w piłce nożnej

Permalink Autor: , data postu: czwartek, czerwiec 12, 2008 18:26
Cytat cukierwnormie
pewnie, Krzynówek się tak cudownie potykał o własne nogi! pięknie jak nigdy!

Zgodzę się że nie zagrał fantastycznie ale znowu pokazujesz grę tylko jednego zawodnika, razem, całą 11 pokazali lepszą piłkę bo indywidualnie fakt, faktem ktoś był gorszy a ktoś lepszy.
Cytat cukierwnormie
w ogóle to mnie najmniej chodzi o zawodników, bo to wszystko zaczyna się na najniższych strukturach biurokratycznych PZPN. To tak naprawdę to tych działaczy, łapówki i archaiczny system nazywam bagnem, a reprezentacja jest tylko widocznym dowodem gnicia.

Tu się poniekąd zgodzę. PZPN nie trawię bo to co się tam dzieje to istna masakra. A kto na tym cierpi: piłkarze i kibice. Ci wszyscy dyrektorzy tam to mają nas gdzieś.
Uważam że mamy piłkarzy którzy mogliby zrobić karierę i to niezłą, ale co z tego jak nie maja się gdzie dalej uczyć - przez kogo? Przez PZPN. Ci którzy zrobili "karierę" i udało im się wyrwać z polskiej ligi to albo siedzą na ławce w jakimś wielkim klubie albo grają w lidze o niewiele większym poziomie niż nasza.
Ale nadal uważam że chłopaki się starają, ale ta świadomość że inne kraje uważają nas za słabeuszy robi swoje.
Jak mają uwierzyć że mogą grać lepiej skoro nawet w Polsce ich niedoceniają.
Rozumiem, tez licze na coś większego ale wydaje mi się że Ty cukierwnormie widzisz za dużo ludzi którzy powtarzają "ok, nic sie nie stało" otóż ja widzę to z drugiej strony.
Bo właśnie z mojej strony to dużo ludzi ich gnoi a tylko nieliczni gotowi są powiedzieć coś w tym stylu i wesprzeć ich na duchu po przegranej.
Liczę że dziś udowodnią i mi i Tobie że może czasem cuda się zdarzają. Dobrze by było, chociaż nawet po przegranej ja jakoś będe za nimi, za bardzo uwielbiam Polską Reprezentację (PZPN nie za bardzo;/), może do czasu ale jak narazie nic nie zapowiada zmian.
pozdrawiam.
Konto od:
Miasto:
Permalink Autor: cukierwnormie, data postu: czwartek, czerwiec 12, 2008 22:48
Cytat margerita91
całą 11 pokazali lepszą piłkę

nie znam nikogo kto się zna na piłce, kto twierdzi, że ten mecz z niemcami był lepszy niż ten sprzed dwóch lat.
Cytat margerita91
Ty cukierwnormie widzisz za dużo ludzi którzy powtarzają "ok, nic sie nie stało"

media tylko to lansują, a media to czwarta władza.
Cytat margerita91
a tylko nieliczni gotowi są powiedzieć coś w tym stylu

no tak, stajlem to dzisiaj przeszli sami siebie. rzadko można oglądac taką pokraczną grę.
Cytat margerita91
Jak mają uwierzyć że mogą grać lepiej skoro nawet w Polsce ich niedoceniają.

piłkarzami ręcznymi się od lat nikt nie interesowal do niedawna, a jakoś dają sobie radę i to jak!
Cytat margerita91
Liczę że dziś udowodnią i mi i Tobie że może czasem cuda się zdarzają.

hehe, nie skomentuję ^^
remis z drużyną z marginesu piłki nożnej, na dodatek oprawiony komentarzami "przetrwaliśmy" i odliczaniem minut do końca. śmiech na sali po prostu.
Cytat margerita91
chociaż nawet po przegranej ja jakoś będe za nimi, za bardzo uwielbiam Polską Reprezentację (PZPN nie za bardzo;/), może do czasu ale jak narazie nic nie zapowiada zmian.

i to jest przykre. absolutnie NIC się nie zmieni przez takie postawy.
gdybyśmy mieli więcej takich jak ty, to mielibyśmy mniej takich jak ty
- B.F. "Hawkeye" Pierce
;)
cukierwnormie Postów: 279
Konto od: 15.04.2008
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: , data postu: czwartek, czerwiec 12, 2008 23:32
Cytat cukierwnormie
nie znam nikogo kto się zna na piłce, kto twierdzi, że ten mecz z niemcami był lepszy niż ten sprzed dwóch lat.

Nie znasz, to już twoja sprawka ważne że Ty 'wiesz' że zagali beznadziejnie. A tak nawiasem mówiąc jak się postarasz to znajdziesz.
Cytat cukierwnormie
media tylko to lansują, a media to czwarta władza.

Media, znowu nietrafiony argument.
Cytat cukierwnormie
piłkarzami ręcznymi się od lat nikt nie interesowal do niedawna, a jakoś dają sobie radę i to jak!

A co ma piernik do wiatraka?? W ogóle nie rozumiem twojego kontekstu.
Cytat cukierwnormie
hehe, nie skomentuję ^^remis z drużyną z marginesu piłki nożnej, na dodatek oprawiony komentarzami "przetrwaliśmy" i odliczaniem minut do końca. śmiech na sali po prostu.

Hmm.. to jak to, według Ciebie to nie my jesteśmy na tym marginesie? To dziwne bo ja pamiętam Twoje ciągłe gnojenie reprezentacji za jej nieudolność. Zaskoczona jestem teraz :P:P
Pierwsza połowa była beznadziejna, gol strzelony prawdopodobnie ze spalonego. Druga już lepsza w dodatku zakończona skandalem za podyktowanie karnego przez Howard'a Webb'a. Tak się zastanawiam cały czas doszukujesz się wszystkiego co jest złe na Polską Reprezentacje, mecz nie był taki jak sobie wymarzyliśmy, przynajmniej ja sobie wymarzyłam, ale te twoje argumenty robią się nijakie. Wszystko obracasz tak żeby było źle. A kiedy i tak jest źle ty chcesz żeby było jeszcze gorzej!
Cytat cukierwnormie
i to jest przykre. absolutnie NIC się nie zmieni przez takie postawy.

A myślisz że przez takie perspektywy jak Ty reprezentujesz się coś zmieni? Już wolę być naiwną optymistką niż ciągle narzekać. I dopiero to jest przykre, dziwię się że wogóle oglądasz mecze Polskiej Reprezentacji skoro to bagno i kompromitacja. Może przestaniesz wtedy wymyślać nowe 'argumenty' przeciw.

Chłopaki raczej nie wyjdą z grupy, szanse są bliskie zeru. Ale zawsze są kolejne mistrzostwa, można dalej przeżywać porażki i wygrane albo żyć sobie w tym zadufanym świecie gdzie wszystko jest be. Według mnie chłopaki trochę za późno się opamiętali a skończył się jak się skończyło. Teraz możesz się ucieszyć bo te 'pokraki' zremisowały. Teraz będziesz mieć o wiele więcej argumentów przeciw by dalej pisać 'jacyż oni są nieudolni'. heh.
Ale i tak to nie zmieni mojego stosunku do piłki nożnej. A tak pozatym to bardzo ciekawe że na każdy mój argument odpowiadasz kilkoma nowymi przeciw i coraz bardziej 'wymyślanymi' (patrz: Media).
pozdrawiam serdecznie.
Konto od:
Miasto:
Permalink Autor: cukierwnormie, data postu: piątek, czerwiec 13, 2008 00:24
Cytat margerita91
Nie znasz, to już twoja sprawka ważne że Ty 'wiesz' że zagali beznadziejnie

obiektywna opinia tych, którzy się znają na piłce. proste.
Cytat margerita91
Media, znowu nietrafiony argument.

znowu? a potrafisz ty cokolwiek uargumentować, albo chociaż obalić mój? bo jakoś do tej pory nie zauważyłam...
Cytat margerita91
A co ma piernik do wiatraka?? W ogóle nie rozumiem twojego kontekstu.

bo widać masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. pisałaś rzewnym tonem o pokrzywdzonych chłopcach, których nikt nie docenia, to ja podałam przykład, że i bez tego można odnosić sukcesy. proste i logiczne. a tobie po meczyku chyba forma spadła, bo poziom dyskusji drastycznie obniżony ^^
Cytat margerita91
o jak to, według Ciebie to nie my jesteśmy na tym marginesie?

zdecydowania z formą kiepsko ^^ to, że austria jest na marginesie nie znaczy, że i my na nim nie jesteśmy... i znowu prosto i logicznie się to nie wyklucza.
Cytat margerita91
A kiedy i tak jest źle ty chcesz żeby było jeszcze gorzej!

o taaaaak masochizm rządzi! tylko, że ja prostu mówię o tym o czym "dumni Polacy" boją się nawet pomyśleć... że są w czymś beznadziejni.
Cytat margerita91
doszukujesz się wszystkiego co jest złe na Polską Reprezentacje

bo nie widzę, choćbym nie wiem jak się starała niczego pozytywnego? od lat to samo?
Cytat margerita91
A myślisz że przez takie perspektywy jak Ty reprezentujesz się coś zmieni?

owszem, ogólnonarodowy sprzeciw/bunt/presja potrafią wiele zdziałać. od austriaków się potrafili fani odwrócić i moze chłopaki się wezmą garść, nasi za to pozostaną pod parasolem ochronnym i będzie nam ta ekipa grać do emerytury.
Cytat margerita91
Już wolę być naiwną optymistką niż ciągle narzekać.

przykra wada narodowa.
Cytat margerita91
dziwię się że wogóle oglądasz mecze Polskiej Reprezentacji skoro to bagno i kompromitacja

żeby o tym wiedzieć i żądać zmiany? bo to mnie właśnie zalezy na polskim sporcie, jak już mówiłam głaskanie nic tu nie pomoże.
Cytat margerita91
wymyślać nowe 'argumenty' przeciw

nie kosztuje mnie to zbyt wiele wysiłku, to się po prostu każdemu myślącemu człowiekowi nasuwa.
Cytat margerita91
można dalej przeżywać porażki i wygrane albo żyć sobie w tym zadufanym świecie gdzie wszystko jest be

owszem porażki i WYGRANE, szkoda, że muszę się powtarzać - w moim świecie wszystko gra, własnie dlatego, że nie muszę się frustrować ciągłymi klęskami, tylko kibicuję sobie normalnym, zdrowym drużynom.
Cytat margerita91
Teraz możesz się ucieszyć bo te 'pokraki' zremisowały.

znowu muszę się potwórzyć, ale ok, rozumiem frustracja pourazowa: otóz ja bym się bardzo cieszyła gdyby oni wreszcie pokazali jakiś poziom, to że tak nie jest, cóż... widać moje oceny są po prostu trafne.
Cytat margerita91
Teraz będziesz mieć o wiele więcej argumentów przeciw by dalej pisać 'jacyż oni są nieudolni'.

no cóż, nie ode mnie to zależy. nie ja je rozdaje na prawo i lewo...
Cytat margerita91
coraz bardziej 'wymyślanymi' (patrz: Media)

argumentu o mediach został nie zrozumiany, jak już mówiłam. ech, teoria mediów jako czwartej władzy, społeczeństwa informacyjnego itd mówi o tym, że to media kreują rzeczywistość i podpowiadają o czym i jak ludzie myślą. media organizując szał na mecze polaków mogą potem dowolnie sterować tym, jakie postawy Polacy będą prezentować... jeżeli komentarze dziennikarskie będą łagodne, zachwyceni niewiadomo czym kibice będą wrzeszczeć do kamer własnie to "nic się nie stało", to taka postawa zostanie przyjęta przez resztę odbiorców. wiesz, to nie ja to wymyśliłam, ja się tylko tego uczę.
- B.F. "Hawkeye" Pierce
;)
Permalink Autor: optiq, data postu: piątek, czerwiec 13, 2008 00:49
Kobiety dywagują o piłce – ciekawe i pewnie tylko dlatego tak kulturalne :)

Ja dorzucę parę swoich przemyśleń, mocno spłyconych i okrojonych z racji późnej pory.
Generalizując – my jako naród – mamy tendencje do wyobrażania sobie Bóg wie jedynie czego. Gdybyśmy dziś przegrali z Austrią to larum spadłoby na trenera – bo już wszyscy pozapominali że zwycięstwem jest już to, że tam jesteśmy.

No ale mecz potoczył się inaczej, a prawda jest taka, że gdyby nasi na końcu nie byli już myślami w szatni, nie kotłowali się po rogach, nie grali krótkich kornerów, nie faulowali na potęgę – czyli generalnie - utrzymali to niesamowite, jak na naszych, tempo i pressing to nie byłoby sytuacji w naszym polu karnym! Ot co – i nie zapominajmy, że wcześniej już nasi kusili los prowokując różne sytuacje, lecz jakoś wtedy nikt zapewne nie narzekał na sędziego.

No i mnie najbardziej irytował Krzynówek, który za wszelką cenę chciał coś zdziałać... no ale to może jego ostatnie mistrzostwa.. tylko kto jest ważniejszy – on czy drużyna.

Optymizm optymizmem ale trochę zdrowego rozsądku nigdy nie zaszkodzi – ot przez ostatnie miesiące wielu drobnych inwestorów zdążyło się już o tym przekonać :). Kibicuję naszej drużynie, ale stawiam na innych – czy to złe, że chce dorobić do nowego szkła gdyż zdaję sobie sprawę z poziomu jaki reprezentują Polskie Orły? Jeśli wygrają to i tak będę się cieszyć najbardziej - remisów nie obstawiam:). Wyłączę z tego Rogera, bo to jest ewenement... oby tylko chłopak nie zachłysnął się kasą i życiem bo skończy jak Oli...
optiq Postów: 4
Konto od: 21.04.2008
Miasto: Warszawa
Permalink Autor: , data postu: piątek, czerwiec 13, 2008 20:38
Cytat cukierwnormie
znowu? a potrafisz ty cokolwiek uargumentować, albo chociaż obalić mój? bo jakoś do tej pory nie zauważyłam...

Oo. Pojawiła się Mrs. Perfect. Tak znowu! Widzisz bardzo to dziwne jest bo ja jakoś nie zauważyłam żebyś wszędzie miała rację. Próbujesz udowodnić "prawdziwą polską rzeczywistość", ujawnić wszystkie ciemne zakamarki i przy okazji pokazać mi że kompletnie się nie znam. Otóż kolejny raz się z Tobą nie zgodzę.
Wmawiasz mi że niezrozumiałam Twojej wypowiedzi na temat mediów, a zastanowiłaś się czy ty zrozumiałaś moją wypowiedź? Nie każdy człowiek jest takim 'zombie' wierzącym w każde słowo mediów. Nie wiem czy jesteś na jakiś studiach dziennikarskich, psychologi idp. Ale za bardzo wierzysz w regułki. Ale i to zostanie przez Ciebie zbojkotowane.
Cytat cukierwnormie
bo widać masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. pisałaś rzewnym tonem o pokrzywdzonych chłopcach, których nikt nie docenia, to ja podałam przykład, że i bez tego można odnosić sukcesy. proste i logiczne. a tobie po meczyku chyba forma spadła, bo poziom dyskusji drastycznie obniżony ^^

Bez czego doceniania? To że piłka ręczna jest mniej popularnym sportem to już nie moja wina. Proszę nie pisz że da się radę żyć bez doceniana tak jak piłkarze ręczni. Bo oni też mają takie problemy tyle że w mniejszym stopniu. to że Twoim zdaniem piłka nożna jest przereklamowana to wcale nie oznacza że inni muszą myśleć tak jak Ty. (p.s. Podałaś przykład i masz pretensje o czytanie ze zrozumieniem ale kiedy agatesiu użyła porównania to uznałas to za 'argument żaden'.
A co to poziomu dyskusji to śmiech w żywe oczy. Dziewczyno! Ja nie piszę żadnej pracy maturalnej, magisterskiej czy kolokwium bym musiała pisać "poważnym zdyscyplinowanym tonem, gdzie wszystko odbywa się na wysokim poziomie". Mam swoje zdanie i piszę normalnie tak jak większość a to że po zremisowanym meczu mam gorszy humor to co, normalne. Każdy kibic reaguje w swój sposón chyba że się NIE JEST kibicem :P:P
Cytat cukierwnormie
zdecydowania z formą kiepsko ^^ to, że austria jest na marginesie nie znaczy, że i my na nim nie jesteśmy... i znowu prosto i logicznie się to nie wyklucza.

No sorry dziewczyno, ale napisałaś to w ten sposób że teraz musisz sprostować swoją wypowiedź bo się sama zamieszałaś w to co piszesz. Jeżeli i my jesteśmy na tym 'marginesie' to w czym rzecz? Podkreślasz to tak jakbyśmy jednak nie byli na tym marginesie więc się zastanów prosto i logicznie, heh.
Cytat cukierwnormie
o taaaaak masochizm rządzi! tylko, że ja prostu mówię o tym o czym "dumni Polacy" boją się nawet pomyśleć... że są w czymś beznadziejni.

Znowu to samo, heh. Zwróciłabyś uwagę na to że to może Ty boisz się pomyśleć że coraz więcej twoich argumentów jest beznadziejnych. Dumni Polacy, no żałosne.. A może dumna polka?? Zastanów się bardzo poważnie bo z twoich wypowiedzi wynika to drugie. (P.S. ja przynajmniej się nie szczycę poziomem mojej wypowiedzi, heh)
Cytat cukierwnormie
bo nie widzę, choćbym nie wiem jak się starała niczego pozytywnego? od lat to samo?

Tutaj żaden argument nie pomoże. Jakoś źle patrzysz.
Cytat cukierwnormie
owszem porażki i WYGRANE, szkoda, że muszę się powtarzać - w moim świecie wszystko gra, własnie dlatego, że nie muszę się frustrować ciągłymi klęskami, tylko kibicuję sobie normalnym, zdrowym drużynom.

Ten argument to poprostu mistrzostwo świata^^. Skoro w twoim świecie wszystko gra to po co przejmujesz się innym? Sama nie 'zbawisz' tego bagna. A tak a propo. To i tak się frustrujesz, gdybyś się nie przejmowała to bys nie prowadziła tej dyskusji dalej. Ale nie bo chcesz za wszelką cene udowodnić że masz "świętą" rację.
Jesteś anty dowodem pewnego powiedzenia "wierny po porażce dumny po wygranej". Chcesz miec wszystko od razu. Zwycięstwa, gole itd.
Wracając co do twoich planów minimum. Nie można mieć wszystkiego, dostaliśmy się do Euro a to Cie nawet nie ruszyło tylko to że nie wyszliśmy z grupy.
Skoro jesteśmy drużyną z 'marginesu' to ja naprawdę nie wiem jakim cudem jednak wygraliśmy eliminacje??

Było kilka Twoich argumentów z którymi się zgodzę (patrz: PZPN) ale większość do mnie nie trafia. Sorry, masz dziwne patrzenie na świat.
I powiem Ci tak, nie ma sensu dalej w to brnąć bo i tak "wymyślisz" kolejne argumenty przeciw, kolejny niski poziom, chcąc mi udowodnić że się nie znam.
Ekspertem to ja nie jestem ale debilem też nie. Co bym nie napisała to wszystko jest złe. Rozumiem, spoko masz swoje zdanie na ten temat, ja też mam.
Nie chce mi się dalej prowadzić tej dyskusji bo zrobiła sie ona już nudna. Tak jak już pisałam, doceniam i szanuje twoje zdanie ale się z nim nie zgadzam.
(P.S. dodatkowo wnioskuję że po przeczytaniu mojej wypowiedzi uznasz że odpuściłam, ale od razu uprzedzam że nie ma takiej opcji, po prostu nie chce mi się i nie mam ochoty ciągnąć dalej tą "farsę")
pozdrawiam serdecznie i gratuluję dyskusji na "wyskokim" poziomie.
;)
Konto od:
Miasto:
Permalink Autor: cukierwnormie, data postu: piątek, czerwiec 13, 2008 21:36
Cytat margerita91
jakoś nie zauważyłam żebyś wszędzie miała rację

a ja nie zauważyłam, żebyś jakoś szczególnie obaliła jakikolwiek argument, którym sie posłużyłam.
Cytat margerita91
Nie każdy człowiek jest takim 'zombie' wierzącym w każde słowo mediów

a jakos potrafisz udowodnić tę tezę, bo ja i owszem - badaniami, na podstawie których zostały stworzone teorie, które przytoczyłam.
Cytat margerita91
Bo oni też mają takie problemy tyle że w mniejszym stopniu.

a jakie problemy? są przykładem na to, że bez milionów kibiców też można stworzyć świetną drużynę i zwyciężać, w przeciwieństwie do drużyny, która doping ma,ale zwycięstw coś nie widać.
Cytat margerita91
(p.s. Podałaś przykład i masz pretensje o czytanie ze zrozumieniem ale kiedy agatesiu użyła porównania to uznałas to za 'argument żaden'.

i tutaj odpadam... wymiękam po prostu... jeżeli nie widzisz różnicy między tymi dwoma sposobami porównania (pierwszy mający na celu umniejszenie własnej klęski mówieniem o tym, że inni mają je o wiele większe i co za tym idzie powinniśmy się cieszyć, ze nasza jest taka mała - co jest absurdem, dla kogoś kto ma trochę ambicji. a moje porównanie już po raz kolejny wyjaśniłam wyżej) to chyba nie ma o czym gadać.
Cytat margerita91
Ja nie piszę żadnej pracy maturalnej, magisterskiej czy kolokwium bym musiała pisać "poważnym zdyscyplinowanym tonem, gdzie wszystko odbywa się na wysokim poziomie"

szkoda, że to uważasz, że zwalnia cię to z tworzenia logicznych wywodów ^^
Cytat margerita91
po zremisowanym meczu mam gorszy humor to co, normalne. Każdy kibic reaguje w swój sposón chyba że się NIE JEST kibicem

a ja jestem kibicem, właśnie siatkarze przerżnęli z Egiptem, ale nie jest to dla mnie problem bo znam wartość tej drużyny i wiem, że się po tym podniosą.
Cytat margerita91
Podkreślasz to tak jakbyśmy jednak nie byli na tym marginesie

nie ja tak twierdziłam, tylko ktoś tutaj wcześniej głosząc złotą myśl, że "przegrać z austrią to byłby wstyd". Więc jednak jest, co?;>
Cytat margerita91
Zwróciłabyś uwagę na to że to może Ty boisz się pomyśleć że coraz więcej twoich argumentów jest beznadziejnych. Dumni Polacy, no żałosne.. A może dumna polka?? Zastanów się bardzo poważnie bo z twoich wypowiedzi wynika to drugie.

brak merytorycznych treści, nawet nie ma się do czego odnieść.
Cytat margerita91
Jakoś źle patrzysz.

ok, to mnie oświeć i pokaż mi realny, Poważny, światowy sukces polskiej reprezentacji w piłce nożnej (oczywiście te troche mniej odległe niż Orły Górskiego ^^)
Cytat margerita91
Ale nie bo chcesz za wszelką cene udowodnić że masz "świętą" rację.

raczej próbuję skłonić tylko i wyłącznie do zastanowienia się nad kondycją polskiej piłki. podobnie jak przedmówca optiq apeluję o odrobinę zdrowego rozsądku.
Cytat margerita91
Jesteś anty dowodem pewnego powiedzenia "wierny po porażce dumny po wygranej"

o tym już wcześniej mówiłam, nie będę się powtarzać.
Cytat margerita91
Nie można mieć wszystkiego, dostaliśmy się do Euro a to Cie nawet nie ruszyło tylko to że nie wyszliśmy z grupy.

nie wyszliśmy z grupy od 22 lat. jeżeli według ciebie to jest normalna sytuacja to naprawdę gratuluję nieziemskiego optymizmu.
Cytat margerita91
Skoro jesteśmy drużyną z 'marginesu' to ja naprawdę nie wiem jakim cudem jednak wygraliśmy eliminacje??

to ja odwróce pytanie: skoro jednak nie jesteśmy drużyną z marginesu, to jakim cudem nie potrafimy teraz wygrać meczu, nawet z czymś co sami kibice określają marginesem?
Cytat margerita91
"wymyślisz" kolejne argumenty przeciw

ja ich nie wymyślam, już o tym mówiłam, one leżą na ulicy, ale ty jakoś kontry wymyślić nie potrafisz, bo się powtarzasz.
Cytat margerita91
po prostu nie chce mi się i nie mam ochoty ciągnąć dalej tą "farsę

o właśnie, własnie też już mam dość tłumaczenia wszystkiego co jest jakoś na opak rozumiane.
- B.F. "Hawkeye" Pierce
;)
Permalink Autor: , data postu: poniedziałek, czerwiec 16, 2008 09:37
No cóż może się nie popisali ostatnio ale sądze, że oni w grucie rzeczy są okey ;)
Believe in your dreams ! :*
Konto od:
Miasto: Słoneczne niebo .!
Permalink Autor: , data postu: poniedziałek, czerwiec 16, 2008 11:46
Cytat cukierwnormie
a jakie problemy? są przykładem na to, że bez milionów kibiców też można stworzyć świetną drużynę i zwyciężać, w przeciwieństwie do drużyny, która doping ma,ale zwycięstw coś nie widać.

problemami są przegrane, dramaty w ciągu meczu. A czy ja mówie że bez milionów kibiców nie można?
Jeżeli szczypiorniści przegrywają to też jedni są z nimi a drudzy są na nich wściekli tak jest w każdym sporcie, tylke że ty uczepiłaś się tej naszej piłki.
Cytat cukierwnormie
szkoda, że to uważasz, że zwalnia cię to z tworzenia logicznych wywodów ^^

Sorry, ale nie będe udawała kogoś kim nie jestem, i nie będe pisała tak jak Tobie się to podoba.
Cytat cukierwnormie
a ja jestem kibicem, właśnie siatkarze przerżnęli z Egiptem, ale nie jest to dla mnie problem bo znam wartość tej drużyny i wiem, że się po tym podniosą.

No i tutaj mamy czysty przykład. Jak polscy piłkarze remisują z drużyną z marginesu (do tego jeszcze wrócę:P) to jest źle, ale gdy nasi wicemistrzowie w siatkówce przegrywają z Egiptem który do światowych elit też nie należy to piszesz "wiem, że się po tym podniosą". Kibicuję również siatkarzom i jest mi głupio że przegrali bo też znam ich wartość ale znam też wartość piłkarzy i wiem że stać ich na więcej bo nieraz to pokazali jednak ty tej wartości nie dostrzegasz.
Cytat cukierwnormie
nie ja tak twierdziłam, tylko ktoś tutaj wcześniej głosząc złotą myśl, że "przegrać z austrią to byłby wstyd". Więc jednak jest, co?;>

Ja uważam że nie jesteśmy na tym marginesie, ale Ty widocznie masz problem z ustosunkowaniem się w tej kwesti. Fakt przegrać z Austrią to byłby wstyd taki sam jak przegrać w siatkówkę z Egiptem. Tyle że napisz mi że 'uważasz że jesteśmy na tym marginesie', bo odnosząc się pierwszy raz do tego tematu napisałaś to w ten sposób jakbyś jednak nie sądziła że jesteśmy na tym marginesie, ale cały czas powtarzając jacy my to jesteśmy beznadziejni. No sorry, ale ale naprawde w tych wszystkich 'merytorycznych kwestiach' chyba się gubisz.
Cytat cukierwnormie
ok, to mnie oświeć i pokaż mi realny, Poważny, światowy sukces polskiej reprezentacji w piłce nożnej (oczywiście te troche mniej odległe niż Orły Górskiego ^^)

Prosze bardzo: Po nieudanym mundialu przez pierwsze dwa mecze towarzyskie (z Rosją i Danią) nam nie szło. Zaczęły się eliminacje również nie za bardzo szczęśliwie się one zaczęły ale gdy nadszedł praktycznie najważniejszy mecz w tych eliminacjach z Portugalią to jednak potrafiliśmy go wygrać, nie jeżeli chciałabyś napisać tutaj że Polacy mieli szczęście albo że Portugalczykom w ten dzień nie szło to odpuść sobie. Obejrzałam ten mecz chyba z dziesięć razy i chyba tak naprawdę wtedy uświadomiłam sobie jaka jest ich prawdziwa wartość. Z takiej grupy wyjść jest sukces, skoro tak jak mówisz statystyki i badania mówią inaczej. Zremisowaliśmy z Portugalią w drugim naszym meczu na Estadio da Luz i to też jest kolejny sukces.
Wygraliśmy z Czechami które rówież należą do czołówki. Uważam to za sukces może nie światowy ale Europejski, przypominam że ME są trudniejsze niż MŚ więc jak już pisałam i co chyba nie zostało zauważone to dostanie się do nich to jest sukces.
Cytat cukierwnormie
nie wyszliśmy z grupy od 22 lat. jeżeli według ciebie to jest normalna sytuacja to naprawdę gratuluję nieziemskiego optymizmu.

Czemu uważasz że ja sądze że oni są Mistrzami?? Wiem że stać ich na więcej i jest mi przykro że im się nie udaje ale mimo to ja ich nie gnoje bo skoro oni reprezentują mój kraj to się staram ich dopingować na dobre i złe. I widzę że strasznie Cię irytuje mój optymizm w stosunku to nożnej. Jak juz pisałam raczej ten mój optymizm nie ugaśnie.
Cytat cukierwnormie
to ja odwróce pytanie: skoro jednak nie jesteśmy drużyną z marginesu, to jakim cudem nie potrafimy teraz wygrać meczu, nawet z czymś co sami kibice określają marginesem?

Żądasz odemnie dyskusji na wyskom poziomie a kiedy 'prosto i logicznie' zadaję Ci pytanie to ty mi na nie nie odpowiadasz lecz je odwracasz. To liczę że udzielisz mi na to pytanie odpowiedzi.
Istnieje coś takiego jak słaba dyspozycja, brak formy, motywacji, itp. Nie powiem, nie cieszy mnie to (powtórka z rozrywki ech ileż można..) ale od wieków wiadomo że futbol jest nieprzewidywalny. Teraz mogłabym Ci zadać podobne pytanie do twojego: Dlaczego Polscy siatkarze przegrali z Egiptem jak sa przecież drużyną z czołówki?
Proszę Cię więcej nie zaczynaj porównywać piłkarzy do innych naszych reprezentacji bo i ja będe musiała to robić żeby udowodnić ci że nie do końca jest tak jak ci się wydaje.
I jeszczę powrócę to Twojego zdania gdzie napisałaś: "przykra wada narodowa" no cóż, nie zgodzę się tu, łatwo nazwać 'wadą' wszystkie cechy polaków nawet gdy wadami nie są. ale skoro tak sądzisz to tylko ci przypomnę że ta 'wada' obejmuje także ciebie bo po przegranej siatkarzy jednak w nich wierzysz a to jest optymizm;P

Miałam nie dyskutować z Toba więcej na ten temat. Jednak nie zgadzając się z Twoimi niktórymi wypowiedziami jednak nie potrafię.
Cóż, tak bywa.
pozdrawiam.
Konto od:
Miasto:
Permalink Autor: , data postu: poniedziałek, czerwiec 16, 2008 14:00
hehehe dziewczyny widzę, że dalej to samo :D toczy się ostra walka - która z was ma rację? :P jak tak dalej pójdzie to dyskusji nie będzie końca, a coś mi się zdaje, że żadna z was nie zejdzie ze swojej 'pozycji' i dalej będzie bronić swojego zdania. Wszyscy już wiemy, co sądzicie o naszej reprezentacji więc może skończcie to i dajcie wypowiedzieć się innym? ;) pozdrawiam obie bardzo gorąco :)
Konto od:
Miasto: żarów
Permalink Autor: dawidmanutd, data postu: piątek, czerwiec 20, 2008 17:42
Cytat agatesiu
hehehe dziewczyny widzę, że dalej to samo :D toczy się ostra walka - która z was ma rację? :P jak tak dalej pójdzie to dyskusji nie będzie końca, a coś mi się zdaje, że żadna z was nie zejdzie ze swojej 'pozycji' i dalej będzie bronić swojego zdania. Wszyscy już wiemy, co sądzicie o naszej reprezentacji więc może skończcie to i dajcie wypowiedzieć się innym? ;) pozdrawiam obie bardzo gorąco :)

ale czy ich dyskusja, która zresztą jest bardzo ciekawa przeszkadza wypowiadać się innym? NIE. a poza tym forum jest do tego, żeby na nim dyskutować.
Marzenia są po to, by je realizować...

< 3333
dawidmanutd Postów: 24
Konto od: 29.08.2007
Miasto: Opole
Permalink Autor: kusi0, data postu: czwartek, marzec 12, 2009 23:08
hej

zrobilem filmik o naszej reprezentacji  link :

http://www.youtube.com/watch?v=2Pb6dkHFj_w

moze się komuś spodoba, jeśli nie - trudno ;)
kusi0 Postów: 1
Konto od: 12.03.2009
Miasto: Katowice