Permalink Autor: mirthill, data postu: niedziela, styczeń 3, 2010 17:40
Witam, jakie są wasze odczucia po filmie?? Jestem ciekaw czy do wszystkich trafił ten film ??
mirthill Postów: 6
Konto od: 3.09.2009
Miasto: Kraków
Permalink Autor: rzeczywistoscimasakrator, data postu: niedziela, styczeń 3, 2010 18:34
Nudny... powtarzalny, przepompowany. Cameron nie słyszał o umiarze.
To nie moja wina, że ja tak myślę...
rzeczywistoscimasakrator Postów: 919
Konto od: 1.03.2009
Miasto: Płock
Permalink Autor: miodusss, data postu: środa, styczeń 6, 2010 20:17
nie słyszał, ale jakoś wszystkim się podoba i ciągną do kin ;)
(film zarobił już ponad miliard dolarów. link)
plastic is fantastic:D
miodusss Postów: 20
Konto od: 5.02.2008
Miasto: Bydgoszcz
Permalink Autor: incredibile, data postu: piątek, styczeń 8, 2010 19:26
nuuuda.
pocahontas w kosmosie...
"Każdy człowiek nosi w sobie kontynent nieodkrytych możliwości. Szczęśliwy ten, kto jest Kolumbem własnej duszy."
-- James Stephens
incredibile Postów: 55
Konto od: 23.09.2007
Miasto: Ameryka Płd.
Permalink Autor: maymorning, data postu: sobota, styczeń 9, 2010 02:37
hahahaha! dobrze, że nie poszłam na to do kina! xD

pocahontas w kosmosie, hehe...
To co widzimy i kim się stajem jest snem jedynie. Snem wyśnionym we śnie.
maymorning Postów: 50
Konto od: 15.05.2007
Miasto: Kraków
Permalink Autor: rzeczywistoscimasakrator, data postu: sobota, styczeń 9, 2010 13:40
Cytat miodusss
nie słyszał, ale jakoś wszystkim się podoba i ciągną do kin ;)
(film zarobił już ponad miliard dolarów. link)

A czy kultura masowo - rozrywkowa musi być dobra?
To nie moja wina, że ja tak myślę...
rzeczywistoscimasakrator Postów: 919
Konto od: 1.03.2009
Miasto: Płock
Permalink Autor: lacrymadelvesuvio, data postu: niedziela, styczeń 10, 2010 18:47
Nie będę oryginalna - fajny i efektowny film. Nie ma co szukać w Avatarze głębokiego przekazu, liczą się jedynie świetne efekty, dlatego jak kino to tylko IMAX.
lacrymadelvesuvio Postów: 14
Konto od: 3.10.2009
Miasto: Afryka
Permalink Autor: trzeciastronalustra, data postu: poniedziałek, styczeń 11, 2010 20:28
No, ten... ładne kolory były ;p
Takie oklepane "I wszyscy żyli długo i szczęśliwie", ale popatrzeć jest na co moim nieskromnym zdaniem bo to jest nienajgorszy przecież pokaz umiejętności ludzi którzy to robili.
Zdrowaś MARIO, highscore pełny i zaprowadź mnie do lvlu następnego... AMEN.
trzeciastronalustra Postów: 101
Konto od: 12.02.2008
Miasto: Gdańsk
Permalink Autor: anj7, data postu: sobota, styczeń 23, 2010 18:10
poruszający.
10/10 :)
anj7 Postów: 1
Konto od: 2.07.2008
Miasto: Gdańsk
Permalink Autor: wisniadwaczterysiedem, data postu: sobota, styczeń 23, 2010 20:58
Przewidywalna fabuła przez cały film,typowo amerykańska.Wykonanie od strony technicznej mistrzowskie ,niepowtarzalne i to zobaczyć warto.
wisniadwaczterysiedem Postów: 8
Konto od: 11.11.2009
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: neith, data postu: niedziela, styczeń 24, 2010 12:31
Jak dla mnie kiepski. Efekty były, owszem, ale nie można postawić tylko na nich tak, jak z całą pewnością zrobiono w przypadku Avatara. W kinie prawie zasnęłam, dokładnie wiedząc co będzie się działo dalej. Dawno tak przewidywalnego filmu nie widziałam. Żałuję, że poszłam do kina.
neith Postów: 85
Konto od: 20.07.2006
Miasto: Włocławek
Permalink Autor: ali1600, data postu: niedziela, styczeń 24, 2010 18:49

byłem na avatarze. Film niesamowity, świetnie zrealizowany, dbałość o drobne szczegóły, fabuła znakomita, ciekawe zwroty akcji, wspaniale wręcz wykreowany świat, przyroda, społeczeństwo i zwyczaje na innej planecie.
Film pierwszej klasy wciskający w fotel nawet bez 3D. Gorąco polecam.
ali1600 Postów: 198
Konto od: 9.05.2009
Miasto: Lublin
Permalink Autor: adwa, data postu: wtorek, styczeń 26, 2010 11:13
Mnie Avatar ogromnie oczarował. Właściwie do kina poszłam "w ciemno", bo nie wiedziałam o czym jest ten film, a fantastyczne nigdy mnie zbytnio nie interesowały. W pewnym momencie wyłączyłam się ze świata i oglądałam z zapartym tchem to co się dzieje na ekranie. Polecam wszystkim wersję 3D, bo można wynieść świetne wrażenia dzięki temu z kina. Gorąco polecam ten film :) Jest do tej pory jednym z najlepszych filmów jakie oglądałam i w pełni zasługuje na nagrody, pochwały i pozytywne recenzje :)
adwa Postów: 7
Konto od: 4.11.2008
Miasto: Bydgoszcz
Permalink Autor: imaj, data postu: wtorek, styczeń 26, 2010 13:13
Mam mieszane uczucia co do tego filmu. Ze względu na fabułę, która się powtarza w amerykańskich filmach nie byłam mile zaskoczona, jednak wykonanie techniczne przerosło moje najśmielsze oczekiwania :)
Ogólnie film dobry, ale nie powiedziałabym, że powinien zostać tak od razu okrzyknięty najlepszym filmem tego roku. ;)
imaj Postów: 7
Konto od: 24.01.2010
Miasto: warszawa
Permalink Autor: seeetkibzdur, data postu: środa, styczeń 27, 2010 23:52
fenomenalny, jesli ktos ceni sobie dobre efekty, to warto, naprawde! Gama kolorow genialna, kazdy szczegol idealnie dopracowany, film jak najbardziej godny polecenia. Warto wybrac sie do kina, bo ekran komputera nie odda tego, co autorzy chcieli tak naprawde przekazac widzom w efektach, barwach itd... W 3D wysmienicie sie ogladało, ale mysle ze i bez tego miałabym takie samo zdanie dotyczace tego filmu.
seeetkibzdur Postów: 1
Konto od: 29.09.2008
Miasto: Słupca
Permalink Autor: akwilina, data postu: niedziela, luty 21, 2010 23:37
Efekty były naprawdę dobre. Treść prosta i zrozumiała. Ogólnie film mnie oczarował.
akwilina Postów: 3
Konto od: 21.02.2010
Miasto: Skarszewy