Permalink
Autor:
bukkakewarrior, data postu: wtorek, lipiec 28, 2009 09:12
Cytat shinkei znam taki opuszczony budynek- blok mieszkalny, znajduje się w raczej pustej zalesionej okolicy obok jakiejś fabryki i został wybudowany dla rodzin pracujących w tej fabryce, świetny klimat, stare meble itp;) ale niestety nie oamiętam gdzie to jest.. kojarzę że daleko za zawodziem.. na tysiącleciu jest opuszczony szpital może chodzi o opuszczony blok koło koksowni (długa żółta chala), przy chucie? Tam można dojechać jedenastką (tylko wydłużone kursy do koksowni), albo osiemnastką (też tylko wydłużone, z tym, że ona staje po drugiej stronie wzgórza ossona)
|
bukkakewarrior
Konto od: 11.06.2008
Miasto: Wrocław
|
Permalink
Autor:
majkel78, data postu: poniedziałek, sierpień 10, 2009 14:57
Cytat bukkakewarrior m taki opuszczony budynek- blok mieszkalny, znajduje się w raczej pustej zalesionej okolicy obok jakiejś fabryki i został wybudowany dla rodzin pracujących w tej fabryce, świetny klimat, stare meble itp;) ale niestety nie oamiętam gdzie to jest.. kojarzę że daleko za zawodziem.. na tysiącleciu jest opuszczony szpital Oj obawiam się, że dawno nie byłeś w Czwie. W "opuszczonym" szpitalu obecnie jest siedziba ZUSu.
|
majkel78
Konto od: 20.04.2009
Miasto: Częstochowa
|
Permalink
Autor:
everytimeidie, data postu: środa, wrzesień 30, 2009 21:59
|
hm... moze po prostu ul. nadrzeczna, garncarska ? Mozna tam znalezc fajne rzeczy po bramach. Albo po prostu resztki spalonej fabryki kolo ul. focha :)
|
everytimeidie
Konto od: 28.08.2007
|
Permalink
Autor:
kas1301, data postu: niedziela, październik 11, 2009 19:06
|
Nadrzecznej nie polecam. Chodzę tam do szkoły i nie ma nic ciekawego. Garncarska - jak najbardziej ;) W moich okolicach też jest dużo miejsc do robienia zdjęć, ale najpiękniejsze efekty są niestety tylko wiosną i latem. Zimą też się znajdą, ale to już mniejsze...
|
kas1301
Konto od: 9.10.2009
Miasto: Pszczyna
|
Permalink
Autor:
primalscream, data postu: wtorek, październik 20, 2009 10:48
|
JA polecam Złoty Potok :) chodzę tam do szkoły i naprawdę takie krajobrazy warto fotografować . albo Olsztyn. ten koło Częstochowy- pełen uroków zamek:) no w myszkowie to raczej nic nie ma (niestety) mieszkam tu to wiem xDD albo jeszcze Gorzków Nowy tam też jest co fotografować :) pozdrawiam
|
primalscream
Konto od: 20.08.2009
Miasto: Myszków
|
Permalink
Autor:
balonik172, data postu: niedziela, listopad 1, 2009 22:57
Cytat bulletproof98 przyjedź do Lublińca 30 km do Czę100chowy:D u nas jest więzenie możesz porobić zdjęcia z więźniami;P albo szpital dla nie rowno pod sufitem ;p tam jest budynek D opuszczony oczywiscie lub jeszcze jest dworek w czarnolesie
|
balonik172
Konto od: 7.04.2007
Miasto: Lubliniec
|
Permalink
Autor:
madziorek506, data postu: sobota, listopad 21, 2009 13:54
|
Złoty Potok xD ja stamtąd pochodzę;) jest dużo miejsc np Pałac Raczyńskich, Źródła Z. i E. Kraśińskich :p Brama Twardowskiego czy Staw Amerykan xD :*
|
madziorek506
Konto od: 1.11.2009
|
Permalink
Autor:
kamazik, data postu: wtorek, styczeń 19, 2010 20:01
|
Okolice Częstochowy o tej porze są wprost wymarzonym miejscem do fotografowania. Brać lustrzanki i przyjeżdżać. Gałęzie oblodzone i naprawdę fajnie wszystko wygląda. Ale po lasach łazić nie radzę, bo troszku niebezpiecznie z tymi walającymi się drzewami ;p
|
kamazik
Konto od: 22.09.2007
|
Permalink
Autor:
twojadupa, data postu: sobota, styczeń 23, 2010 11:40
|
W Blachowni jest kilka fajnych miejsc. Opuszczony dom na pięknej. Las, którego po trąbie prawie nie ma ( ale foty tam fajne wychodzą .. ) , staw , mola , mostki . I jeszcze kilka innych ; ]
|
twojadupa
Konto od: 22.01.2010
|
Permalink
Autor:
slayr77, data postu: niedziela, styczeń 24, 2010 22:28
|
a ja polecam stary żydowski cmentarz. za moim domem w Żarkach.
|
slayr77
Konto od: 19.05.2008
|
Permalink
Autor:
kuchcikjlb, data postu: piątek, luty 12, 2010 16:54
Cytat balonik172 albo szpital dla nie rowno pod sufitem ;p tam jest budynek D a nie czasami budynek C ?? . : D ? . pozdro .
Polecam też ' Tokio ' w sródmieściu opuszczony blok mieszkalny zero okien drzwi . po prostu stoi ;d
|
kuchcikjlb
Konto od: 24.06.2009
|
Permalink
Autor:
, data postu: niedziela, luty 21, 2010 22:51
|
na starym rynku jakaś opuszczona kamienica ;) jesienią bajecznie też wyglądają zdjęcia nas Wartą jak widać te piękne kolory jesiennych drzew.
|
Konto od:
Miasto: Czę100chowa
|
Permalink
Autor:
puell, data postu: piątek, marzec 12, 2010 22:09
|
ogólnie mówiąc, mało kto wspominał o okolicach. cały czas opuszczone budynki, centrum, bla bla bla. my obok nie mamy tylko Olsztyna. wybierzcie się kiedyś do Morska (zamek tam jest) tzn. ogólnie teraz ośrodek wypoczynkowy, ale można sobie połazić po ruinach.
hmm a jeśli chodzi o te tory koło Ronda Mickiewicza, nie zauważyłam żeby można było tam wejść "na legalu" chyba, że ktoś chce z mostu zejść ;D poza tym idąc wzdłuż linii tramwajowej w stronę Rakowa przechodzi się przez tą rzeczkę, często pływają sobie tam różnego rodzaju ptactwa ;) ostatnio tam widziałam dzikie kaczki.
wie ktoś może coś o tej kamienicy na Jasnogórskiej ? tam w ogóle ktoś mieszka ? jakiś czas temu tamtędy przechodziłam i widziałam pewnego starszego pana karmiącego kota ;)
Blachowania ? tam też pewnie można znaleźć coś ciekawego, ale pewnie po tej wichurze wiele osób ma tam zdjęcia. Konopiska i te tam obok ? tam to raczej tylko to jeziorko w Pająku, a tak to same lasy i jakieś łąki.
|
puell
Konto od: 27.12.2008
|