Permalink
Autor:
madzik09, data postu: czwartek, luty 14, 2008 17:50
|
Witam.
Gdzie można znaleść coś ciekawego w Częstochowie, chodzi mi oczywiście o miejsca do robienia zdjęć.
Najbardziej interesują mnie stare i opuszczone budynki.
Mamy starą cegielnię, którą nam wyburzają za ul. Loretańską, na przeciwko ekonomika w dół uliczką do końca, potem w prawo za boiskiem skry.
Koło czerwonego placu jest jakiś budynek, ale on się sypie i raczej bałabym się tam wejść.
Znacie jakieś ciekawe miejsca?
Pozdrawiam.
|
madzik09
Konto od: 19.07.2007
Miasto: Częstochowa
|
Permalink
Autor:
inzimmer483, data postu: piątek, luty 15, 2008 13:58
|
no nie wiem... może Złoty Potok.? to w sumie nie jest jakos specjalnie blisko, ale jednak...
|
inzimmer483
Konto od: 4.02.2008
Miasto: Sosnowiec
|
Permalink
Autor:
, data postu: piątek, luty 15, 2008 16:46
|
Tak stara cegielnia za ul. Loretańską w Częstochowie jest bardzo ciekawym obiektem do robienia zdjęć :) (postindustrial) w okolicach tej cegielni znajdują się również tory kolejowe itd :) jak i praktycznie przy samej cegielni jest małe jeziorko :) jeżeli kogoś interesuje postindustrial to powinien tam zajrzeć z aparatem ;)
"Kto chce jednym spojrzeniem ująć wiele równocześnie przedmiotów, ten żadnego z nich nie widzi wyraźnie"
Kartezjusz
|
Konto od:
Miasto: Gliwice
|
Permalink
Autor:
, data postu: poniedziałek, luty 18, 2008 11:29
|
bunkry bardzo ciekawe i dużo ich jest ;) to tak najłatwiej znaleźć je okok cmentarza komunalnego na wręczyckiej są za nim ;) idąc dajej w strone ulicy rocha są tam wielkie dziury kopalnie odkrywkowe piasku ;) jeden den bunkier znajduje się w żabińcu inne dwa koło łudzkiej obok osiedla słonecznego ;)
teraz linki tutaj bunkry przy cmentarzu komunalnym jak powiększysz zobaczysz piaskownie http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=cz%EAstochowa&Submit=Szukaj&long=19.0472336&lat=50.831541&type=3&scale=1 tutaj bunkier na żabińcu i żeczka bardzo ładna i zadbana ;) http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=cz%EAstochowa&Submit=Szukaj&long=19.06415&lat=50.8515&type=3&scale=1 na początku i na końcu tej ścieżki są bunkry :) http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=cz%EAstochowa&Submit=Szukaj&long=19.102238&lat=50.8333054&type=3&scale=1 ciekawym miejscem jest chałda na dźbowie i stawik z oczkiem wodnym ;) http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=cz%EAstochowa&Submit=Szukaj&long=19.0652804&lat=50.7695304&type=3&scale=3 i na koniec lasek aniołowski jest tam fajna polanka idąc dalej szczelnice a na końcu tak zwana "łysa gura" poprostu wał przeciwczołgowy ;)http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=cz%EAstochowa&Submit=Szukaj&long=19.1451896&lat=50.8453856&type=3&scale=3
mam nadzieje że pomogłem i że linki działają ;)
wziąą ;)
|
Konto od:
|
Permalink
Autor:
, data postu: sobota, luty 23, 2008 12:52
|
Ja jestem z Myszkowa,jak wiecie to niedaleko Częstochowy. Ja do zdjęć proponuje Jurę Krakowsko Częstochowską,Olsztyn,Rządkowice,Ogrodzieniec,Mirów;-)
Wszyscy chcą kochać,choć nie przyznają się;-)
|
Konto od:
Miasto: Myszków
|
Permalink
Autor:
wiewiur, data postu: niedziela, luty 24, 2008 00:35
|
Jeśli kogoś interesują takie klimaty to polecam cmentarz żydowski, niedaleko huty.
|
wiewiur
Konto od: 2.06.2007
|
Permalink
Autor:
madzik09, data postu: poniedziałek, luty 25, 2008 10:00
Cytat wiewiur Jeśli kogoś interesują takie klimaty to polecam cmentarz żydowski, niedaleko huty. klimat jest niesamowity, taki pełen niespodziewań, zdjęć tam nie robiłam, ale może kiedyś. ;] Cytat blue90 Ja do zdjęć proponuje Jurę Krakowsko Częstochowską,Olsztyn,Rządkowice,Ogrodzieniec,Mirów;-) tak, zgadzam się. jest tam wiele ruin zamków, bardzo z resztą ciekawych.
|
madzik09
|
Permalink
Autor:
, data postu: czwartek, luty 28, 2008 10:28
|
na jurze jest dużo przereklamowanych miejsc te fajne trzeba znaleźć są ukryte i często nie ma ich na mapach lub są ale nikt tam nie zagląda ;)
wziąą ;)
|
Konto od:
|
Permalink
Autor:
total84, data postu: piątek, luty 29, 2008 14:14
|
ja znam kilka ciekawych miejsc :) sam fotografuję czasem opuszczone budynki i fabryki. info na gadu: 3762901. pozdro!
|
total84
Konto od: 7.03.2006
|
Permalink
Autor:
poeme, data postu: niedziela, marzec 2, 2008 16:05
|
No więc ja znam takie jedno miejsce. Jest sobie baram w 3 Alei. Idąc od Jasnej Góry w dół jest to pierwsza brama w prawo. Kamienica, zniszczona. Bardzo nietypowe drzwi.. Bardzo ciekawe miejsce. Z głębią. A zdjęcia - cud, miód.
Post edytowany niedziela, marzec 2, 2008 16:05 przez moderatora irminka
|
poeme
Konto od: 11.05.2007
|
Permalink
Autor:
unclegoodadvice, data postu: poniedziałek, marzec 3, 2008 19:49
|
Pomimo że mieszkam na Północy :) ... to wiem że na Stradomiu jest bardzo wiele takich miejscówek :) ... szczególnie polecam opuszczoną strzelnicę w okolicy Ul.Weteranów i Ul.Polnej...A jeśli chodzi o okolice Północy...to świetne miejsca są przy linii kolejowej...w okolicy Lasku Aniołowskiego...w kierunku Wyczerpów ... idąc przy torach...jest naprawde dużo opuszczonych domów...z takim mrocznym klimatem :) ...sam się tam wybieram nie długo porobić zdjęcia :D .... Pozdrawiam !!
|
unclegoodadvice
Konto od: 22.12.2007
|
Permalink
Autor:
madzik09, data postu: piątek, marzec 14, 2008 22:04
jeej, piękne masz zdjęcia. :) muszę iść tam zobaczyć, nigdy ie zwróciłam na to miejsce uwagi choć często tamtędy przechodzę. jest jeszcze takie miejsce, jak jedzie się tramwajem w stronę rakowa, to trzeba wysiąść na przystanku RONDO MICKIEWICZA i dojść kawałek do kręgielni, i tam przed kręgielnią stoi taki fajny pociąg. ja ostatnio próbowałam tam wejść ale nie wiedziałam jak, pod mostem się nie dało za bardzo.
i na ogrodowej i w okolicach jest też wiele takich ruinowatych kamienic, tylko ja się tam bałam zdjęcia robić i wchodzić na podwórka. XDD
|
madzik09
|
Permalink
Autor:
gangsta84, data postu: sobota, marzec 15, 2008 19:44
|
Akurat z pociągami za tym rondem to niebardzo, bo ochrona goni ;] Raz z wiaduktu już zwiewałem jak mnie zczaili :/
Co za świat, zdjęć już nie mozna robić...
|
gangsta84
Konto od: 3.02.2006
|
Permalink
Autor:
gosiulina, data postu: środa, marzec 19, 2008 13:29
|
jeśli ma być stare i "zbudowane" to najładniejsza jest dla mnie stara willa na ulicy Paderewskiego. Sama pochodzę z Częstochowy, ale obecnie mieszkam 2h drogi od Częstochowy. Przyjeżdżam do niej często na wakacje i właśnie ta willa jest szczególnie piękna, mimo że teraz praktycznie się rozsypuje...
|
gosiulina
Konto od: 16.03.2008
Miasto: Wodzisław Śląski
|
Permalink
Autor:
, data postu: wtorek, marzec 25, 2008 18:31
|
przyjedź do Lublińca 30 km do Czę100chowy:D u nas jest więzenie możesz porobić zdjęcia z więźniami;P
aaa
|
Konto od:
Miasto:
|
Permalink
Autor:
madzik09, data postu: sobota, marzec 29, 2008 10:52
Cytat bulletproof98 przyjedź do Lublińca 30 km do Czę100chowy:D u nas jest więzenie możesz porobić zdjęcia z więźniami;P super. -,-
|
madzik09
|