Co sądzicie o homosexualizmie?

Permalink Autor: stillchildlike, data postu: niedziela, sierpień 22, 2010 23:28
ale nie zrozumiałeś mnie.
Przeciwko homoseksualistom, którzy mają gdzieś manifestację swojej orientacji nic nie mam i jest wielu takich ludzi, którzy żyją obok Ciebie, normalnie. Nie zauważasz ich. Nie odróżniają się od reszty. Prywatne sprawy trzymają dla siebie i przyjaciół.

Mam tylko pretensje do tych, co traktują homoseksualizm za zabawę. Nie ma nic gorszego niż nie rozumienie tego, co się robi. Na tych paradach są jak stado orangutanów w okresie godowym w klatce z przeźroczystymi kratami.

Wśród zwierząt też istnieje homoseksualizm. I nadal żyją, rozmnażają się. Ludzie tak samo...w naturze wszystko ma swoje miejsce i nic w tym dziwnego.
Grecy czy Rzymianie to rozumieli i dopuszczali homoseksualizm. Choć tyczyło się to współżycia z chłopcami, więc dziś nazwane byłoby to pedofilią. No ale wkroczył kościół katolicki i zmieniła się kultura. Po dziś dzień jest taka sama.
stillchildlike Postów: 805
Konto od: 5.11.2008
Miasto: Lublin
Permalink Autor: brygadzista, data postu: niedziela, sierpień 22, 2010 23:40
Wiesz, ja jestem mało tolerancyjny :P
Według mnie facet powinien mieć żonę i koniec. Tak mi się utarło i nie dopuszczam innej opcji :]
A co do parad itp. - zabronić.
brygadzista Postów: 128
Konto od: 13.04.2010
Miasto: Utrecht
Permalink Autor: traianus, data postu: środa, sierpień 25, 2010 20:51
Cytat jamajkaman
Gdyby np. żyrafy albo słonie były homo, dziś by ich nie było.

trochę mnie to osłabiło, no bo w sumie racja, ale nikt nie mówi że cała populacja ma być homoseksualna, u wielu gatunków zwierząt zaobserwowano takie zachowania (delfiny, pingwiny) a dalej żyją :D Jaki z tego wniosek, nie ma populacji w pełni homoseksualnej. A tak na marginesie posłużę się przykładem zapożyczonym od filozofa J.Corvino. Jeśli każdy mężczyzna byłby księdzem to też nie byłoby populacji.

pozdrawiam R.

To co masz to wiara, dziecinko.
Przepraszam.
"Dziecinka" to tylko odruch.
traianus Postów: 10
Konto od: 24.12.2008
Miasto: Wrocław
Permalink Autor: hawnjien, data postu: czwartek, sierpień 26, 2010 09:46
uważam, że jeśli nie obściskują się (i chodzi mi o takie obściskiwanie się, że to niesmacznie wygląda itd.) to jest ok!
w sumie homoseksualizm jest bardzo ciekawym tematem. jeśli ktoś chce taki być, to nie można mu tego zabronić! toleraaancjaaa!
hawnjien Postów: 189
Konto od: 16.06.2009
Miasto: Chocianów
Permalink Autor: malinowyxsokx, data postu: niedziela, styczeń 2, 2011 19:07
ja uważam, że każdy jest jaki jest. homosexualizm nie jest ani chorobą, ani grzechem(jeżeli się nie konsumuje związku :D), ani po prostu niczym złym. nie mam nic przeciwko takim ludziom. często ich wręcz uwielbiam.
malinowyxsokx Postów: 4
Konto od: 23.05.2010
Miasto: Wieliczka
Permalink Autor: violetxtea, data postu: poniedziałek, styczeń 3, 2011 19:19
jak dla mnie homosexualizm jest czyms zupelnie normalnym, tak samo jak heterosexulizm, z tym sie rodzi, tak samo jak z heterosexualizmem, mozna to oczywiscie zmienic chemia, ale po co sprzeciwiac sie naturze..
violetxtea Postów: 2
Konto od: 26.11.2009
Miasto: Świnoujście
Permalink Autor: kotzporcelany, data postu: sobota, styczeń 22, 2011 20:01
Słowa "homoseksualizm" nie pisze się przez "x". (:

Nie mam nic przeciwko. Nie powinniśmy wchodzić do cudzych łóżek. Co to kogo obchodzi, czy Małgosia sypia z Jasiem czy Basią? Ślubom również nie mam nic przeciwko, natomiast jeśli chodzi o adopcję dzieci, nie mam zdania. Takie dziecko zapewne byłoby pośmiewiskiem, bo wiemy, jacy są ludzie, ale nie powiem, że jest to patologia. Patologią jest syf w domu i rodzic alkoholicy włóczący się po nocach, a ni dwóch kochających się ludzi, czy to tej samej płci, czy nie.
Treść dodana do postu 22-01-2011 o godzinie 20:02
Słowo "homoseksualizm" nie pisze się przez "x". (:

Nie mam nic przeciwko. Nie powinniśmy wchodzić do cudzych łóżek. Co to kogo obchodzi, czy Małgosia sypia z Jasiem czy Basią? Ślubom również nie mam nic przeciwko, natomiast jeśli chodzi o adopcję dzieci, nie mam zdania. Takie dziecko zapewne byłoby pośmiewiskiem, bo wiemy, jacy są ludzie, ale nie powiem, że jest to patologia. Patologią jest syf w domu i rodzic alkoholicy włóczący się po nocach, a nie dwóch kochających się ludzi, czy to tej samej płci, czy nie.
Treść dodana do postu 22-01-2011 o godzinie 20:04
Słowo "homoseksualizm" nie pisze się przez "x". (:

Nie mam nic przeciwko. Nie powinniśmy wchodzić do cudzych łóżek. Co to kogo obchodzi, czy Małgosia sypia z Jasiem czy Basią? Ślubom również nie mam nic przeciwko, natomiast jeśli chodzi o adopcję dzieci, nie mam zdania. Takie dziecko zapewne byłoby pośmiewiskiem, bo wiemy, jacy są ludzie, ale nie powiem, że jest to patologia. Patologią jest syf w domu i rodzice alkoholicy włóczący się po nocach, a nie dwóch kochających się ludzi, czy to tej samej płci, czy nie.
kotzporcelany Postów: 0
Konto od: 16.07.2010
Miasto: Kwidzyn
Permalink Autor: paulinal, data postu: poniedziałek, styczeń 24, 2011 10:24
To fajna zabawa ;D
Hahaha
ja tam nic do tego nie mam ;)
paulinal Postów: 2
Konto od: 23.03.2009
Miasto: Międzyrzec Podlaski
Permalink Autor: mozgrozjebany9, data postu: niedziela, luty 5, 2012 17:00
A co mogę myśleć. Sama jestem homoseksualna, uważam że każdy człowiek zasługuje na miłość, niezależnie czy jest odmiennej orientacji seksualnej czy też nie. Owszem, również uważam że nasz kraj jest nietolerancyjny, ale kieruję to bardziej w stronę starszych ludzi i tych którzy na prawdę tego nie akceptują. Też przeczytałam tu że ktoś wyróżnia dwa typy homoseksualizmu. Więc tak, uważam że osoba która "wmawia" sobie to że jest lesbijką/gejem, po pewnym czasie i tak kieruje się w stronę heteroseksualizmu. A najczęściej wmawiają sobie to dzieci od 12-14 lat. Chyba że naprawdę czują to że będą się czuli dobrze z osobą o tej samej płci.. Ale podtrzymuję dalej osoba homoseksualna (lesbijki, geje), są tacy sami jak osoby heteroseksualne, są ludźmi...
mozgrozjebany9 Postów: 2
Konto od: 12.12.2011
Miasto: Karlino
Permalink Autor: bodymodifications, data postu: piątek, luty 10, 2012 17:01
Jestem za równością dla wszystkich. Jeśli ktoś chce kochać w ten sposób, nikt nie ma prawa mu tego zabronić. Kibicuję takim osobom, żeby miały odwagę być sobą.
bodymodifications Postów: 0
Konto od: 1.02.2012
Miasto: Osaka
Permalink Autor: stagnation, data postu: niedziela, luty 19, 2012 19:37
Dziwne jest to pytanie. Nie ocenia się człowieka na podstawie jego orientacji seksualnej tylko tego, jaki jest, jak się zachowuje i co sobą potrafi zaprezentować.
Jastem na tak z miłością :)
stagnation Postów: 108
Konto od: 25.04.2011
Miasto: Warszawa
Permalink Autor: staaavsky, data postu: wtorek, luty 21, 2012 17:56
mnie osobiście racy ludzie nie przeszkadzają, jeśli żyją sobie i nie przeszkadzają ani nie robią krzywdy innym niech będą :) mam tylko jedno zastrzeżenia chęć bycia rodzicami, jak dla mnie dziecko może być w przyszłości pokrzywdzone przez to, ale tak poza tym nie mam nic przeciwko :) znam klika takich osób, więc jestem tolerancyjna :)
staaavsky Postów: 0
Konto od: 2.02.2008
Miasto: Kraków
Permalink Autor: radogost, data postu: sobota, marzec 10, 2012 21:51
Popieram homoseksualizm w pełni. Sam jestem heteroseksualistą i nie widzę bowodu, byśmy my - seksualiści - mieli się zwalczać nawzajem. W kupie siła, a cel jest jeden. ;) Każdy atak na homoseksualizm pośrednio uderza i w hetero. Homofoby to generalnie na ogół są jacyś frustraci, którzy mają taki czy inny problem ze sobą. Nie ma co nawet gadać o tym, bo stwierdzenia typu "homoseksualizm to choroba", albo "tępić pedałów" to nie są w ogóle racjonalne opinie, tylko znak, że ktoś ewidentnie potrzebuje pomocy.
radogost Postów: 28
Konto od: 7.11.2008
Miasto: Kraków
Permalink Autor: drawingtime, data postu: czwartek, marzec 15, 2012 23:05
Cóż. Homoseksualizm? Może być. Nie mam nic przeciwko. Wszyscy jesteśmy ludźmi i jakoś mi nie przeszkadza, że mój kolega jest gejem. Czuje pociąg do tej samej płci, spoko. To jego wybór.
drawingtime Postów: 13
Konto od: 16.10.2011
Miasto: Knurów
Permalink Autor: dalaricina, data postu: środa, kwiecień 18, 2012 21:48
W kwestii homosexualizmu jestem na niet, natomiast homoseksualizm to już inna sprawa, ludzie są ludźmi i niech sobie żyją, jak im pasuje, byle tylko zachowywali się po ludzku, nie jak zwierzęta albo totalni durnie. To zaś, z kim co i do kogo, ich sprawą jest, póki - jak pisałam - nie okazuje się to durnotą bądź nieprzyzwoitością. Tak sądzę.
dalaricina Postów: 7
Konto od: 27.10.2011
Miasto: Wodzisław Śląski
Permalink Autor: strangewalk, data postu: piątek, kwiecień 27, 2012 01:38
Każda miłość jest dobra.
strangewalk Postów: 21
Konto od: 18.04.2012
Miasto: Warszawa